Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]dodanie nowych żył z metin2.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie... Mam z tym problem. Dodaję wszystko tak, jak normalnie dodaję npc... Może ktoś mi napisać jak to zrobić, albo coś takiego? ;d Nie widać ich wgl w grze... ;d Przywołuję i nie ma obok nic...

1377019234-U697852.png

Opublikowano

@up,

Jest dużo, a i tak nie znalazłeś dobrego.. To jak dodać npc na stałe to ja wiem... Napisałem, że po dodaniu nowych żył, nie widać ich....

Leci raport.

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Jakby powiększyć.tabele z id zyl i dropem rud, coś mogłoby z tego wyjść. ;)

On chce wprowadzić jedynie żyłę jako npc, bo nie widzi modelu. Dał albo złe ID dla żyły i client szuka modelu w nie tym katalogu (np. w npc2 zamiast monster2) albo zrobił błąd w npc list.

Opublikowano

@up,

Wydaje mi się, że wszystko dodałem poprawnie. Bo ostatnio także dodawałem pewnego npc i dodałem go tak samo jak te żyły... - Jego widać, żył nie. Już sam nie wiem... Jak ktoś może niech da instr. jak to dodać ;d

1377019234-U697852.png

Opublikowano

@up,

Wydaje mi się, że wszystko dodałem poprawnie. Bo ostatnio także dodawałem pewnego npc i dodałem go tak samo jak te żyły... - Jego widać, żył nie. Już sam nie wiem... Jak ktoś może niech da instr. jak to dodać ;d

Dlatego proszę o wstawienie clientowego syserr (w momencie, gdy w grze respisz sobie żyłe). Tam będzie odpowiedź na twój problem.

Opublikowano

Oto syserr klientowe:

0407 17:57:10681 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x8000000f, which doesn't match this version of Granny (0x80000010).  Automatic conversion will be attempted.
0407 17:57:15691 :: CResourceManager::GetResourcePointer: filename error!
0407 17:58:22634 :: CResourceManager::GetResourcePointer: filename error!

-------------------

Pokazuje już (jak jestem na GM) np. flagę jinno gdy przywołam, odnajduje ją na minimapce, ale nie widać tekstur... I można przez to normalnie przechodzić... ;dd

PS. Czy nie jest przyczyną to, że pliki .msm tych żył mają po 0kb? Gdy je już rozpakowałem to tak były.... ;/

1377019234-U697852.png

Opublikowano

sprawdzalem i zyly sa dobre.

dodales do npclist w root

na poczatek:

0 mineral2_sapphire mineral2
0 mineral2_ruby mineral2
0 mineral2_garnet mineral2
0 mineral2_bery mineral2

i na koniec

30301 mineral2
30302 mineral2_ruby
30303 mineral2_garnet
30304 mineral2_bery
30305 mineral2_sapphire

?

sygna1.png

Opublikowano

To chyba oczywiste, że tak, lol ._.

Ktoś wie jaki jest problem? Bo Ty Tytran (bez obrazy), ale nie wiesz i tylko nabijasz sb posty ;>

Wiesz, akurat takie podstawy to znam ._.

1377019234-U697852.png

Opublikowano

TyTran, pewnie zadziałają, bo pliki msm w tych Twoich mają już wagę, a u mnie miały 0kb... ;xx

Jutro sprawdzę i dam znać, a tymczasem Rapils raport ;)

Pisałem chyba w 3-4 postach na pierwszej stronie, że pliki msm w folderze żył mają 0kb i czy to jest powodem, odpisali mi że tak. Czekałem więc na poprawne pliki

Dobranoc ;)

1377019234-U697852.png

Opublikowano

<File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/mineral2.gr2" type="2"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\mineral2.gr2]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/mineral2.msm" type="0"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\mineral2.msm]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/mineral2_bery.gr2" type="2"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\mineral2_bery.gr2]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/mineral2_bery.msm" type="0"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\mineral2_bery.msm]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/mineral2_garnet.gr2" type="2"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\mineral2_garnet.gr2]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/mineral2_garnet.msm" type="0"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\mineral2_garnet.msm]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/mineral2_ruby.gr2" type="2"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\mineral2_ruby.gr2]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/mineral2_ruby.msm" type="0"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\mineral2_ruby.msm]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/mineral2_sapphire.gr2" type="2"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\mineral2_sapphire.gr2]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/mineral2_sapphire.msm" type="0"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\mineral2_sapphire.msm]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/motlist.txt" type="2"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\motlist.txt]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/ore_02.dds" type="1"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\ore_02.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/ore_base_02.dds" type="1"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\ore_base_02.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/wait.gr2" type="0"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\wait.gr2]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/npc2/mineral2/wait.msa" type="2"><![CDATA[extracted\npc2\ymir work\npc2\mineral2\wait.msa]]></File>

Dobrze mam nadane type? Nie widać żył, ale nie można już przez nie przechodzić.

1377019234-U697852.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...