Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fps

OzynS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć niedawno złożyłem nowy komputer a oto jego parametry

procek : amd fx 4100 4x3,6GHz black edition

grafa: geforce gtx 460 1gb

ram: 4gb

płyta główna: asus m5a99x evo r2.0

do tego zainstalowałem optifine hd u i o dziwo mam jedyne 75fps i żeby mieć tyle to musiałem usunąć deszcz bo z deszczem jakies 40fps i grając teraz przy tych 75fps czuć lekkie ściny według mnie powinienem miec przynajmniej te 140 i bez ścin co jest tego przyczyną ? Hmm i nie piszczcie że poco mi wiecej fps są one mi potrzebne, bf3 na max detalach mam stałe 60fps ale co bf3 a co minecraft -.-

Aha i w LoL'u mam ponad 200fps stałych myślę że to java się zjebała ale nie jestem pewien ;/

do6qfp.jpg

Opublikowano

Innego optifine nie zmienię bo to jest chyba najlepszy jak dla mnie i gram na nim od dawna. Hmm ale żeby aż tak zredukować fps ;/

Czekam na dalsze wypowiedzi.

do6qfp.jpg

Opublikowano

Optifine i ustawienia na jak najmniejsze, typu brak jakichkolwiek far'ów itp.

takiego czegoś nie chcę bo nie po to kupowałem nowy komputer aby znowu mieć optifine na low ustawieniach

do6qfp.jpg

Opublikowano

W wersji 1.5 bardzo spadły fpsy. Sam aby powrócić do normalnej ilości fpsów musiałem zaktualizować LWJGL do MC.

W wersji 1.6 ma ponoć działać, na razie musisz zainstalować te biblioteczki. Odsyłam Cię do poradnika.

Zainstaluj również GameBooster 3, mi pomogło + 30 fps.

http://www.mpcforum.pl/topic/842371-tut-czeste-crashe-minecrafta-malo-fps-brak-dzwieku-to-juz-nie-problem/

343731479829004887779.png

Opublikowano

Tak jak pislai wyżej w 1.5 fps strasznie spadły, mi praktycznie mc nie dzizłał. Dałem najnowszego optifine wszytsko na minimum oraz wgrałem inne biblioteki do minecraft.jar, niestety nie mogę znaleźć linku z którego je ściągałem, ale poszukaj w google na pewno znajdziesz. Dodało mi to sporo fps i teraz jakoś da się grać. Mam nadzieje, ze Mojang szybko da wersję 1.6 bardziej zoptymalizowaną, bo ta zbytnio nie jest.

Opublikowano

Może masz zasyfiony komputer?

Przeczyść go programem ccleaner.

Przecież napisałem że mam nowy komputer 0 syfu tylko podstawowe programy i kilka gier

do6qfp.jpg

Opublikowano

Masz ustawione

MAx Fps?

Dzięki bardzo :D Stałe 120fps+ bez lagów itp w czasie poruszania się :D

a 190+ fps jak stoję :D

do6qfp.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...