Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] lagi

koksiko1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam lagi w nostale.Od razu muwje nie jestem pszekonany do różnych programów.Mam internet 10m/s.Ale zwykle z tym netem mam mniej niż 1m.Komputer napewno spełnia wymagania grałem na popszednim starszym komputerze już u cioci na innym necie i szło bez lagów.A net tam mają ponoć gorszy. :( :( :( :(

Prosze o pomoc. :unsure: Przypominam nie chce rzadnych programów.

Będe bardzo wdzięczny za pomoc. :)

Sr za błędy. <_<

76561198063234165.png

Opublikowano

Wyłącz w procesach wszystkie programy, które wykorzystują internet.

Facebook to strona, ale też może być przyczyną. To samo tyczy się YouTube.

Spróbuj także obniżyć wymagania graficzne oraz zmienić rozdzielczość ekranu(czasem pomaga).

Jest jeszcze sposób taki, aby przeczyścić komputer programem CCleaner.

Jeżeli nic nie zadziała to zrób test łącza internetowego i podaj nam swój wynik, wchodząc na:

http://www.speedtest.net/

QtiV6xY.gif

Opublikowano

System

Klasyfikacja: 5.7

Procesor: Intel® Core i5-2430M CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz

Ram : 8,00 GB

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny Komputer to laptop.

76561198063234165.png

Opublikowano

Komputer/Laptop to jest no muszę przyznać dobry. Jeśli chodzi o lagi, to są lagi takie że wchodzisz w teleport i po chwili cię tepa czy takie klatki jakby?

Pomogłem? Daj LIKE. :D

Opublikowano

Procek.

Minimalne wymagania systemowe gry:

Pentium 3 500 MHz

Czyli 3,5 GHz.

Ty posiadasz 2.4 GHz, ponieważ ten procesor posiada jeden rdzeń ile się nie mylę.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Czasami mam takie straszne lagi że urzyje skila i po jakiś 5sec. Mi go używa a najgorsze jest to że podczas laga czasem potwory mnie nadal biją. :(

A tak zwykle to muły co jakiś czas hartkorowe muły. :unsure: 8S

76561198063234165.png

Opublikowano

http://ark.intel.com/products/53450 tu masz specyfikacje procka Klaus , więc zanim coś palniesz to sprawdź ;)Explorer.exe dlaczego ma nie wyłączać?Gra wtedy może troche szybciej chodzić ( ja sam tak robie , ale nie przy nt bo to mi ładnie chodzi , a później odpalasz proces explorer.exe z menedżera , możesz spróbować ;))

Opublikowano

explorer.exe to są ikonki i pasek zadań, jeśli kolega ma 'muły' jak to nazwał to wina internetu. Trochę może pomóc usunięcie niepotrzebnych plików bez programu cccleaner. Wejdź w 'uruchom' . Kombinacja windows (ten znaczek z flagą) + r . Wpisz %temp% , zaznacz wszystko i usuń w piz*u ;P Jeszcze możesz usunąć historie przeglądania, ale tak całkowicie ( razem z cookie itp. ) mi to zawsze pomaga choćby troszkę. Jeśli jakieś errory będą wyskakiwać podczas usuwania kliknij 'pomiń'.

Pomogłem? Daj LIKE. :D

Opublikowano

Śmjeci usuwałęm ostatnio 10 gier w które nie grałem i ja mam CCleanera i terz go urzywam. :mellow:

A jeśli chodzi o Menadzer zadań to nie ogarniam co ja mam tam wyłączyć. 8S

I mam mały wath do skiego. Jaki znaczek z flagą na mojej klawi nie ma żadnego znaczku z flagą. o.O

76561198063234165.png

Opublikowano

@up

Kliknij prawym przyciskiem myszy na ten pasek niebieski. Ten taki, na którym masz Menu start. Zawsze za Tobą łazi. Jak już klikniesz, to wybierz "Menadżer zadań" z tej listy, która się pokaże.

Teraz w procesach wyłącz wszystko, co uważasz za zbędne. Masz dwa sposoby do zamknięcia:

• Prawy przycisk myszy na proces i "Zakończ proces" lub
  • Klikasz na proces, a później klikasz "Zakończ proces"(taki przycisk w okienku).

Jeżeli to jest troll, to słabo Ci idzie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Windws ten OS jeślitak to Widows 7 home prmium.

I jak wejść w menadzera zadań wjem o.O :huh: Ja mam nieogar co tam mam wyłączyć . 8S 8S

76561198063234165.png

Opublikowano

A co innego???? :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

Możliwe jest ustawić tak system żęby cały pracował tylko dla nostale jak jest włączone bez rzadnych programów??? :huh:

76561198063234165.png

Opublikowano

Po 1 , przestan robic z siebie idiote w internecie.

Tyle wystarczy co do uwag do ciebie, przejdzmy do tematu.

1. Nie graj w malym okienku, gra staje sie wtedy bardziej wymagajaca, jest tak z kazdymi grami, Po prostu to sie dostosowuje caly czas do malego okna.

2. mozliwe ze masz bardzo duzo procesow, ktore obciazaja twoj komputer.

3. Sproboj uruchomic grę na innej postaci, nie wazne , zobacz czy przy np. skillach poszukiwacza tez ci laguje.

4. sproboj logowac sie na inne kanaly " 3 4 5 "

5. Moze masz jakiegos wirusa, o ktorym nawet nie wiesz.

Przestan trollowac, bo ci to na dobre nie wyjdzie. Nie widzialem nigdy w zyciu osoby, ktora pisze rzadnych -.-

1385975953-U914647.png

Opublikowano

A co innego???? :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

Możliwe jest ustawić tak system żęby cały pracował tylko dla nostale jak jest włączone bez rzadnych programów??? :huh:

Nie, ponieważ system wymaga pewnych procesów.

Nie mam już żadnych pomysłów... Może Game Booster?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Po 1 , przestan robic z siebie idiote w internecie.

Tyle wystarczy co do uwag do ciebie, przejdzmy do tematu.

1. Nie graj w malym okienku, gra staje sie wtedy bardziej wymagajaca, jest tak z kazdymi grami, Po prostu to sie dostosowuje caly czas do malego okna.

2. mozliwe ze masz bardzo duzo procesow, ktore obciazaja twoj komputer.

3. Sproboj uruchomic grę na innej postaci, nie wazne , zobacz czy przy np. skillach poszukiwacza tez ci laguje.

4. sproboj logowac sie na inne kanaly " 3 4 5 "

5. Moze masz jakiegos wirusa, o ktorym nawet nie wiesz.

Przestan trollowac, bo ci to na dobre nie wyjdzie. Nie widzialem nigdy w zyciu osoby, ktora pisze rzadnych -.-

A ja nigdy nie widziałem osoby która pisze sproboj -,-

http://sjp.pl/spr%F3b%F3j

http://sjp.pl/spr%F3buj

@Topic:

Game Booster podobno ma taką opcje, że zamyka niepotrzebne programy potem zamyka proces explorer.exe i tworzy chyba "wirtualny pulpit". Nie wiem spróbuj pokorzystać z tego programu.

Pisz pw w celu kontaktu ze mną

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...