Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkrecanie karty

Kogo_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój sprzet to

Procesor I5-2320 3,0 GHz (4x) ( w trybie turbo do 3,4GHz)
Karta graficzna AMD Readon hd7850 1ddr5 od GIBABYTE
System operacyjny Win 7 64 bit
Ilość ram 4 GB

Zasilacz : Hipro 480W

w tabelce +12V jest 19A 430W bo to podobno wazne

Otóz prosze mi napisac jak podkrecic te karte dokładnie krok po kroku i do ilu abym niczego nie spalił i czy po podkreceniu bedzie duzo wieksza wydajnosc w grach niz jest teraz

Opublikowano

Nawet się nie bierz za podkręcanie tego sprzętu na tym zasilaczu. Najpierw wymień jeśli masz fundusze, jeśli nie to odradzam.

@down

Zobacz jaki ma zasilacz..

Opublikowano

MSI Afterburner zwiększasz core clock do 930, pół godziny testu MSI Kombustorem - jeśli nie pojawiają się artefakty (paski na ekranie, albo na tej grafice) lub nie zatnie ci się komp to zwiększasz tą wartość o 20 i dalej jedziesz. Jak się zatnie lub będą artki to cofasz o 30 i zaś test. Potem podobnie z pamięcią - memory clock. Zwiększasz do 1300 i dalej tak samo jak z rdzeniem - 20, pół godziny, 20, pół godziny i jak będą artki albo zatnie ci się komp to wracasz o 30 i powtórka testu, jak zaś będą to cofasz o 30 znowu i faja.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie, to zasilacz no-name, nie trzyma napięć a zatem podkręcenie jest bardzo ryzykowne. Kup lepiej zasilacz pokroju Corsair VS 450W albo Chieftec GPA450S8, lub jeśli masz więcej pieniędzy to SilentiumPC Deus 500w.

Opublikowano

Tak, ja ci podałem przykład ale lepiej wymień zasilacz - ja bym nie podkręcał nic na tym zasilaczu.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie traci się gwarancji po podkręcaniu. Nawet ciężko ją zepsuć w takich zwykłych warunkach - musiałbyś dać wszystko na full oprócz wentylatora i uruchomić jakiś program do testowania i poczekać aż się usmaży ale wtedy mogliby wykryć, że np. sekcja zasilania karty padła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...