Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] RWU

Rak0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ranking wg umiejętności... Im wyższy tym lepiej czy odwrotnie ??? Wg was 1157 RWU to dobrze czy źle ???

"Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika."

Może taki małe "Lubię to", za pomoc ?

Opublikowano

A jaki masz lvl ???

14

Opublikowano

Nie wiem, od czego to zależy. Na pewno nie od lvl'a, ponieważ na moim komandosie 18 lvl mam 1300, a na Gunnerze 20 lvl 1367 ;) Nie potrafię tego wyjaśnić :)

Myślę, że jest do chyba dobrze, bo nie znam się na tych RWU, Stosunek itp.

Stosunek wychodzi wtedy, kiedy podzielisz zgony przez zabicia (kills/deaths). Bez skojarzeń ... :)

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

Przykład:

Kills: 600

Deaths: 247

Dzielimy to 600:247 = 242,97 dodajemy 1000 i w zaokrągleniu wychodzi twoje RWU tak jest to liczone na bazie moich obliczeń skilla sprawdźcie czy wam też wyszło

Opublikowano

Przykład:

Kills: 600

Deaths: 247

Dzielimy to 600:247 = 242,97 dodajemy 1000 i w zaokrągleniu wychodzi twoje RWU tak jest to liczone na bazie moich obliczeń skilla sprawdźcie czy wam też wyszło

To inaczej działa.

Jak zabijesz gracza z większym RWU, to twoje RWU się zwiększa, a jeśli ciebie zabije gracz z mniejszym RWU, to wtedy tracisz te punkty. Jak dobrze wiem to tak to działa.

Stosunek wychodzi wtedy, kiedy podzielisz zgony przez zabicia (kills/deaths). Bez skojarzeń ... :)

Ja skojarzenia zacząłem mieć dopiero po przeczytaniu "bez skojarzeń". :D

1398258449-U383457.png

Opublikowano

omg facepalm cyro... RWU, czyli ELO to pokazuje jak grasz. Im więcej tym lepiej. Ja utrzymuję się przy ponad 1400, chociaz wiem ze nie jest to swietny wynik. Ogolnie ujmując elo w okolicach 1350 to jest ok, ponizej 1300 cienizna. Nie ma nic wspolnego z tym level, bo 10 lvl moze miec np 1800ELO, a 30lvl 1120ELO

Jesli masz małe elo i zabijesz kogos z duzym elo, to twoje elo skoczy sporo wyzej przez to, jednoczesnie spada przeciwnikowi znacząco. Nie wiem ile się dostaje pkt elo za killa, ale na pewno za zabicie gracza z podobnym elo do ciebie dostaje się mniej niz 10pkt.(z własnego doswiadczenia)

BTW JAREK ELO ROSNIE PRZY KAZDYM KILLU

Opublikowano

omg facepalm cyro... RWU, czyli ELO to pokazuje jak grasz. Im więcej tym lepiej. Ja utrzymuję się przy ponad 1400, chociaz wiem ze nie jest to swietny wynik. Ogolnie ujmując elo w okolicach 1350 to jest ok, ponizej 1300 cienizna. Nie ma nic wspolnego z tym level, bo 10 lvl moze miec np 1800ELO, a 30lvl 1120ELO

Jesli masz małe elo i zabijesz kogos z duzym elo, to twoje elo skoczy sporo wyzej przez to, jednoczesnie spada przeciwnikowi znacząco. Nie wiem ile się dostaje pkt elo za killa, ale na pewno za zabicie gracza z podobnym elo do ciebie dostaje się mniej niz 10pkt.(z własnego doswiadczenia)

BTW JAREK ELO ROSNIE PRZY KAZDYM KILLU

Zobacz sobie bohatera PolTheRakoloPol z Royal... Mam dużo Killi więcej chyba 450 i taki słaby RWU ??? W każdej rundzie koksze... Mam o 10 killi więcej w każdej rundzie... Zawsze!!!

Opublikowano

Zobacz sobie bohatera PolTheRakoloPol z Royal... Mam dużo Killi więcej chyba 450 i taki słaby RWU ??? W każdej rundzie koksze... Mam o 10 killi więcej w każdej rundzie... Zawsze!!!

Bo jest tak jak ja napisałem. RWU nie dostaje się za każde zabójstwo, bo gdyby tak było, to niektórzy mieliby nawet kilka tysięcy tego.

Ja na swoim koncie jednego dnia mam 1100, a drugiego 1400.

To się po każdej grze zmienia.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

@Top

Tak jak Jarek napisał, działa to na zasadzie tego, że gdy zabijesz przeciwnika z wyższym lvl'em to RWU jest większe, jeśli ktoś zabije cię z niższym lvl'em od twojego, RWU jest mniejsze. Też mam raz większe, raz mniejsze RWU - zależy, jak nam idzie podczas gry ;)

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

Jak zabijesz kogos z nizszym elo to rowniez rosnie, ale bardzo mało... Myslicie, ze dlaczego są osoby z elo +2000? Jak taki c.america ma 1700elo i mu rosnie, to sądzicie ze zabija osoby z wyzszym elo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...