Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Minecraft

MKSuper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu jak gram w minecraft , nie wejde nawet do multiplayer to mi resetuje komputer a jak siedze na necie to ani rusz :(

Potrzebuje pomocy plisssssssss

P.S Czasem moge wejść i grać ale tylko kilka minut.

Opublikowano

Zobacz jakie masz zużycie procesora . A i jaki zasilacz? I jak byś mógł to podaj całą specyfikacje.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Zasilacz : LOGIC 600W PFC ATX

Użycie procesora : 30%

System operacyjny : Microsoft Windows XP Professional

Producent systemu : Foxconn

Model systemy OEM

BIOS Phoenix - Award WorkstationBIOS v6.00PG

Procesor : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, MMX, 3DNow (2 CPUs)

Pamięć : 2046 MB Ram

Wersja programu DirectX : DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

Karta graficzna : NVIDIA GeForce 7300 SC/7200 GS

Opublikowano

Aktualizowałeś kartę graficzną ? Jak nie to jak najszybciej to zrób. Dołóż 2 gb RAM i powinno śmigać. A jeśli nie polecam wgranie nowego systemu : Windows 7, bądź Windows Vista SP 2

Opublikowano

Powiem tak

Karta graficzna : nowa (wcześniej chyba miałem 1 gb)

System : nowo kupiony (wcześniej viste miałem)

Komputer nie dawno miał defragmentacje systemu i usunołem wszystko z wszystkich dysków.

Prosze o pomoc ;(

Opublikowano

Zrobiłem reinstal i zainstalowałem nową jave (7 update 17) i nadal nic ;(

Java : 6

Teraz java : 7 update 17

Opublikowano

Mam wiatrak normalny z komputera i 1 miesiąc wcześniej zamątowałem 3 dodatkowe wiatraki i wbudowałem dysk 200gb

Uczeń
Opublikowano

Czy ten problem zaczął występować po podłączeniu tego dodatkowego dysku?

Co zmieniałeś w komputerze przed wystąpieniem problemu?

Opublikowano

Powiem tak , zanim wgrałem dysk (bo ja go tydzien wczesniej wgrałem) to się już tak działo , nic nie robiłem ;( nie zmieniałem :(

Prosze o pomoc ;(

Opublikowano

Chłopie możesz twój komp nie utrzymuje MineCrafta i sam gaśnie

373_sygnatura.jpg

To nie sprawiedliwe człowiek pisze nabija posty w nie związanym temacie i dostaje warna -5 w plecy :/

A ja się tak bardzo staram z 91/100 ostrzeżeń z 2013-07-26 11:15 xD

Opublikowano

Mój komputer dobrze działa gram w minecraft od 2 lat i nigdy tak mi się nie działo i teraz zeczeło więc ?? :)

Opublikowano

Miałem taki sam problem , ta karta jest do dupy , polecam wymienić , ale nie wiem czy to pomoze , ja odrazu wymienialem caly komputer.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Jeśli chodzi o multiplayer to może jeśli masz wersję minecrafta np. 1.4.5 a wersja serwera minecraft to 1.5.1. Daj Force Update. Może to pomoże. Mi też tak się działo. Zainstalowałam Optifine , Minecraft Forge. To grałam z 20/30 min na serwie i gasł. Dałam Force Update i pomogło. :)

Opublikowano

Jeśli chodzi o multiplayer to może jeśli masz wersję minecrafta np. 1.4.5 a wersja serwera minecraft to 1.5.1. Daj Force Update. Może to pomoże. Mi też tak się działo. Zainstalowałam Optifine , Minecraft Forge. To grałam z 20/30 min na serwie i gasł. Dałam Force Update i pomogło.

Nie chodzi o to tylko ,że ja wchodze do minecraft jestem w menu a tu resetuje mi komputer.

Miałem taki sam problem , ta karta jest do dupy , polecam wymienić , ale nie wiem czy to pomoze , ja odrazu wymienialem caly komputer.

Jak miałem defragmentacje to załadowałem karte graficzną 8 gb , nowy zestaw chlodniczy i zasilacz :)

Opublikowano

Może jakiś sterownik nie pasuje

373_sygnatura.jpg

To nie sprawiedliwe człowiek pisze nabija posty w nie związanym temacie i dostaje warna -5 w plecy :/

A ja się tak bardzo staram z 91/100 ostrzeżeń z 2013-07-26 11:15 xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...