Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odnośnie procesora Intel Core i7-3770K - kilka pytań

Viaths

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czy to prawda, że Intel Core i7-3770K, nie tylko ma możliwość podkręcenia bo jest literka ''k'' to ma więcej GHz?, bo w tym częstotliwość wynosi 3,5 GHz, a w tym:

''Intel Core i7 - 3770'' wynosi 3,4 GHz czy to prawda?

2. A te dwa procesory mają maksymalną częstotliwość taką samą czyż nie?: 3,9 GHz ?

3. Ta maksymalna częstotliwość jest w każdym co nie? maksymalna częstotliwość nie oznacza podkręcenia, tylko, że w krytycznych sytuacjach zegar może uzyskać 3,9 GHz tak?

4. Częstotliwość maksymalna z włączonym turbo, turbo to jest te podkręcenie procesora? w ogóle nie wiem jak podkręcić swój procesor, ale czy to oznacza podkręcenie?

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

Odświeżać można po 24h od napisania postu.

1. Tak, ma nieco większe.

2. Tak, max turbo mają takie samo.

3. W obydwu, ale nie koniecznie w każdym procku :p

4. Podkręcenie to zwiększenie taktowania celem podniesienia wydajności.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Teraz tylko ostrzeżenie słowne, następnym razem będzie kara. Założyłeś około 20 wątków na ten sam g*wniany temat, podaj budżet na zestaw to ktoś Ci złoży coś normalnego a nie zasyfiasz dział durnymi pytaniami z których sam nic nie rozumiesz.

Opublikowano

@ up bo słabo tłumaczycie, ale już nieco rozumiem

odnośnie pytania 4 jeszcze:

4. Te 3,9 GHz to procesor może uzyskać w krytycznych sytuacjach to jeżeli podkręcę to 3,9 GHz to będzie normalna częstotliwość?, a nie tylko te 3,9 będzie w krytycznych sytuacjach?

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

Te 3,9 GHz procesor uzyskuje w grach lub programach gdzie potrzebna jest większa moc obliczeniowa

Po co Ci to wiedzieć ? Kup komputer który Ci polecimy i się nie interesuj, ważne że działa i jest wydajny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...