Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dieta na masę

akaKamil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do Was pytanie co powinienem jeść, aby nabrać na masie? Mam 17 lat, 177cm wzrostu i waże tylko 63kg. Jem dość dużo, ale mam szybką przemianę materii. Jakie produkty polecacie?

J0uGd.png
Opublikowano

Ale zależy czy chcesz nabrać masy tak od sb czy ćwiczysz bo jeśli ćwiczysz kulturystyke to polecam białko ale jeśli nie to lepiej się tego nie bo potem bd tego żałował całe życie ;D

Opublikowano

kamil, pieprzysz głupoty. Co jest złego w białku? Nie znasz się nic, to nie wypowiadaj się.

on ma na myśli że białko pomaga wyrobić mase i mięśnie. a jak ćwiczy np dla sportu czy nie chce być "większy" może nie jeść bo później przestanie ćwiczyć i będzie wyglądał jak strach na wróble.

Opublikowano

Jak chcesz przybrać na masie to powinieneś skupić się na wpier*niu :D Nie pie*dol się w żadne megace co z tego że 10kg w 2/3tyg jak będziesz miał sam tłuszcz i wodę ! to tylko tak na przyszłość ! Głównie wpieprzaj Ryż,mięso(najlepiej z kurczaka ), Jajka,Twarożki :D mleczko i gites jeszcze dokup Gainera lub białko chyba że jesteś hardcorowy Joe to BCAA !

3x w tygodniu ćwiczeni najlepiej pon-śrd-pt i ch*j :) rok ,dwa i jesteś FEST koxem :)

Opublikowano

jamajkas dokładnie miałem na myśli to co napisał eryk nie chodziło mi o zwykłe białko takie w mleku czy gdzieś tylko o białko które się je na przyrost masy mięsniowej więc nie mów mi że pieprze jak nie wiesz o co mi chodziło :)

I ja się na tym akurat znam bo sam uprawiam kulturystykę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...