Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rankedy od razu po wbiciu 30lv?

Goliatos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wszystko zależy od tego czy umiesz grać i jakie masz postacie.

Bo jeżeli postaci masz 20 to nawet nie zaczynaj rankedów- mały wybór, im więcej tym lepiej (możesz kogoś skontrować). Podaj swojego lolkinga to zobaczymy jak Ci idzie ;)

1994993994.png
Opublikowano

Osobiście uważam, że jak grac już rankedy to 4 strony to podstawa: mid , top , jungla, bot.

Musisz mieć opanowane conajmniej po 3 postacie na każda linie, puki co najlepiej graj drafty, zwykłe.

Opublikowano

Zaś ja uważam, że 2 strony run wystarczą :3

Wystarczy zbudować AD - armor, armor pene., ad. Runki AP - ap. per lv, ap oraz magic pene.

Najgorsze nie są, a przynajmniej nie musisz wydawać kasy na runy przez dłuższy czas.

Polecam do zapoznania się z kontrami na postacie ^^ >klik<

1994993994.png
Opublikowano

Nie graj od razu. Najpierw graj normale i zapoznaj się z poziomem, potem full 2 stronki run minimum i jeszcze kwestia ogarnięcia najmniej 3 lini.

@up nie dawaj mu jakiejś stronki z kontrami, chłopak pomyśli tak: gościu pickną caitlyn a ja wyczytałem że ez to na nią kontra, to nic że go nie ogarniam ale na pewno wygam bo tam tak pisze.

beznazwy1za.png

Opublikowano

Nie polecam armor penetration na niskim elo, zwykłem runy na dmg sa lepsze bo latwiej last hitować, a to do 20 min jest najważniejsze

Opublikowano

Nie polecam armor penetration na niskim elo, zwykłem runy na dmg sa lepsze bo latwiej last hitować, a to do 20 min jest najważniejsze

Do lasthitowania runki nie są potrzebne. Tutaj wystarczy w odpowiednim momencie zabić minionka i tyle.

a to do 20 min jest najważniejsze

??? Lasthitowanie jest ważne przez całą grę. Co z tego, że w 20min Ty będziesz miał 90cs (cs- creeps- potworki), przeciwnik 60cs. Jak potem on może mieć 200cs, a Ty trochę ponad 100.

@edit

nie dawaj mu jakiejś stronki z kontrami, chłopak pomyśli tak: gościu pickną caitlyn a ja wyczytałem że ez to na nią kontra, to nic że go nie ogarniam ale na pewno wygam bo tam tak pisze.

Napisałem, żeby się zapoznał... Ale dobrze, że wspomniałeś ^^ Bo nie raz wygrywałem z kontrami na mnie.

1994993994.png
Opublikowano

Chyba łatwiej last hitować na poczatku mając 75 dmg niz 60 co nie.

Pozatem armor pen przydaje się na dps typu: Renekton, Jarvan, Xin

Napisałem ze do 20 min last hity sa najważniejsze bo w midzie i w leacie najważniejsze sa pushe.

A farmienie to nie tylko cs, ale dreaki, kille czy asysty i to się robi przez całą gre

Niedawno miałem okazje grać na diament VI na west, i niektórzy moi przeciwnicy mieli ok. 10cs/min, gry trwały zazwyczaj ok 20-35 min bo po jednym udanym team fighcie mozna rozwalić nexusa

Opublikowano

Na razie niech odpuści wytrenuje postacie i linie bo jak teraz wejdzie to mu takiego flama puszcza że w piety pojdzie i spadnie na 800 elo

1332706505-U211405.png

Created by Marselo

Opublikowano

witam czy opłaca sie grac rankedy od razu po wbiciu 30lv dodam ze mam tylko połowę run ap a ad nawet nie zacząłem

I tak tak od razu najprawdopodobniej nie rozegrasz, bo wymagane jest 16 postaci (wyjątek gdy idziesz na ilość, a nie na jakość i kolekcjonujesz Teemo'sy i takie tam tanie postki).

Powiem tak, jeśli masz po 3 championy na każdą linię które ogarniasz w stoniu "wyjdę na KDA 2:1 lub więcej" + 2 strony run (jedna dla postaci bardziej pod AD a druga pod AP carry) to możesz śmiało zacząć grać ranki. Jak tego nie masz to nie trać czasu, więcej ci go zajmie odrobienie strat LP i wyjście z brązu niż dokończenie runek.

Opublikowano

Graj sobie drafty zapoznaj sie z poziomem. Musisz miec 2str na run, z tego co widze grasz na midzie, znajdz jakas inna pozcje bo mid jest strzasznie oblegany i nie zawsze sie uda go picknac. Skoncz runy dokup kilka championow etc. Dlatego runy skladass od 20lvl ew. 25

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Nawet nie próbuj grać rankedów od razu po 30 lvlu...

Wkurwiają mnie ludzie, który od razu po 30 lecą grać rankedy, ledwo 150 normali ma 15 postaci i jedną strone z runami i chce iść na rankedy, przegrywa bo nie umie grac i nie daje grac ludziom, który już długo grają i chcą się wybić, nowe 30 lvle to przekleństwo każdej gry rankingowej.

Dograj do 300 normali, pograj drafty żeby zobaczyć mniej więcej jak się gra na wysokim poziomie, bo według mnie na draftach jest większy poziom niż na rankedach, dobij dwie podstawowe strony na runy i ogarnij pozycje na których chcesz grać.

88 cs w 45 minucie khazixem i dwa bt... tak jak napisałem nie próbuj grac rankedów, bo tylko innym ludziom będziesz gry psuł

btw. jak ja bym napisał tak jak farex dostałbym 5% za spam, że post nie na temat albo coś w tym stylu...

Opublikowano

Lepiej jeszcze nie graj. Zrób te 2-3 strony run, poćwicz last hitowanie - bo to idzie Ci słabo.

Spadniesz do brązu i z stamtąd będzie Ci ciężko wyjść.

Poza tym jak wbijesz ten 30 lvl to pewnie zobaczysz, że przeciwnicy grają lepiej od Ciebie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Lepiej zakup wszystkie runy oraz lepsze postacie (za 6300 IP), doucz się w last hitowaniu i ogólnie w grze w TEAM.

Dopiero wtedy możesz grać rankedy, czyli za jakiś miesiąc.

Opublikowano

Zaopatrz się w runy, postacie i graj jeszcze normale, chociaż pewnie nie masz już nerwów do grania z tymi ludźmi :) będziesz lepszy to powinno dobierać Ci godnych graczy.

Opublikowano

Gdy wbijesz 30 lvl może ci sie wydawać, że potrafisz grać dobrze w lola ale tylko WYDAWAĆ ,więc radzę nie grać bo na 80% utkniesz w brązie.Kup sobie 3 strony do run ad,ap,support naucz się farmic, ogarnij postacie bardziej "zbalansowane" takie jak katarina,rumble,tf oraz inne,które dobrze ROAMUJĄ !! ,ponieważ wtedy masz większe szanse na wygranie całej gry.

I tak btw najlepsza pozycja do wbicia diamentu to zdecydowanie jungla.

Opublikowano

Ugraj sobie chłopaku przynajmniej z 400-500winów na naromalach. Potem ciśnij ostro drafty (najlepsze przygotowanie przed rankedami). Do tego czasu będziesz wiedział ok 85-90% najważniejszych informacji z gry, także jak grać, by wygrać lane'a przeciwko (dajmy na to) ok. 40% championów. Dobrze poznasz siłę i możliwości twoich ulubionych postaci a także będziesz przynajmniej w podstawowym zakresie obeznany z tymi, którymi w ogóle nie grasz (bądź grasz relatywnie mało).

NA PRAWDĘ (mówię to wszystkim dzieciakom i nie dzieciakom, ale raczkującym w LoL'u) NIE GRAJCIE OD RAZU RANKEDÓW PO WBICIU 30lvl'a. Daję wam 98% szans, że sami nic nie osiągniecie, ba! Zaszkodzicie nie tylko sobie (swojemu "elo") a także innym graczom, którzy będą przy okazji waszymi "ofiarami".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...