Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Fps'y w Battlefield 3

PanPim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam problem otóż fpsy wahają się wokół 10 fpsów , przypisałem ramy bcdedit , może wiecie jak mi pomóć

Specyfikacje :

- Procek Intel Core I5 2430M Cpu 2,40 GHz

- Karta Graficzna : GeForce GT 520 MX

- 6 GB Ram

reszte najwyzejdopisze .

Opublikowano

5ad373b3704ca676abed819b3c66e6a8.png?136

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Za slaba karta graf podalem Ci wykres jej mozliwosci w tej grze. Nie zdzialasz nic. Problem rozwiazany

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Odpowiednio skonfigurowałem panel karty graficzne i sie super gra do zamknięcia .

Opublikowano

Procek masz taki jak ja, więcej ram'u masz niż ja (ja mam 4gb), jedynie kartę graficzną masz słabszą, też mam laptopa. Też miałem problem z fps'ami, pokombinowałem trochę i udało mi się podnieść do 35 fpsów (nie spadają poniżej 30, chyba, że nagrywam).

1. Wpisz w wyszukaj (w menu Start) "Konfiguracja systemu"
  2. Uruchamianie -> zaznacz "ukryj wszystkie usługi windows'owe" i wyłączasz wszystko co nie jest potrzebne do działania kompa (skype, gg, nexon'y, jakieś reklamy itp)
  3. Usługi -> <to samo co w punkcie wyżej>
  4. Zastosuj -> Ok -> uruchom ponownie komputer.
  5. I już procesor masz wolny od wszystkich niepotrzebnych procesów, które tylko go spowalniały.
  6. Potem w grze ustawienia grafiki dajesz na auto, po lewej stronie zmniejszasz rozmycie na około 40%, a jasność na połowę.

No i jeżeli to lapek, to dla pełnego komfortu grania lepiej go wyłączyć przed graniem na około 10 - 15 minut, lub trochę schłodzić.

Zrobiłem identycznie jak opisałem i gram teraz z 30fpsami conajmniej, a jak nagrywam to 24 - 30, czasem więcej.

Wiem, że temat już do zamknięcia ale może coś pomogłem :)

@edit

zapomniałem - rozdzielczość zmieniłem na 1240 x 640 60.00 (jest pełny ekran na monitorze 16:9, w grze prawie nie widać różnicy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...