Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić niestandardowy portal do Netheru?!

NewKinect

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, że był już taki temat ale wgl. nie pomógł! Próbuje na swoim serwerze taki zrobić i nic! Próbowałem portalem (taki bloczek) ale gdy kładę dwa obok siebie to znikają, tak samo z world edit, zaznaczam 2 rogi, wpisuje //set 90 ale nic sie nie pojawia! Proszę o pomoc!

P.S.

Nie wspomniałem xD Chcę, aby portal miał wymiaru załóżmy 5x5

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Opublikowano

Gdy kładziesz 2 obok siebie, gdy położysz ten drugi ten pierwszy się odświeża, zauważa, że nie jest okrążony obsydianem\portalami I znika. Drugi też się odświeża.

World edit nie edytuje plików mapy, tylko w jednej chwili stawia na raz wszystkie bloki, co jest następstwem tego samego co na górze.

Proponuję zrobić to edytorem modyfikującym pliki mapy, np MCEdit.

MjEnSo I minecraft od 3 lat :D

Opublikowano

Mi to pomogło.

Gdy setujesz, spróbuj, aby za tym nic nie było, po prostu była wolona przestrzeń za portalem(nawet 1 kratka szerokości)

I gdy setujesz zsetuj tak:

//set 90

po czym od razu:

//set 90

Jeszcze raz.

Mi pomogło i działa.

Mam niestandardowy portal na swoim serwerze.

Pozdrawiam!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Trzeba to zrobić w mcedit inaczej nie da rady tak mi się wydaje zaznaczasz w mcedit 1 punk i 2 punk (na przekątnej) i bierzesz bloki i wybierasz nether portal wtedy save i po wejściu na single będziesz miał ten portal :P!

Tu masz jakiś tam poradnik do mcedit'a :

Mam nadzieje że pomogłem :).

Opublikowano

Jeśli masz plugin essentils wpisz /stoplag(komenda wyłączany mechanizmy) po czym wpisujesz /i portal i wstawiasz ten portal koło siebie i nie znika tym sposobem można zrobić niestandardowy portal jak zrobisz ten portal wpisz /stoplag -c by włączyć mechanizmy. PS:Jeśli chcesz dowiedzieć się co można dzięki komendzie /stoplag zrobić napisz do mnie na PW

Opublikowano

Polecam plugin CustomPortals

Możesz robić różne kształty portalów do netheru i endu

(np. portal do netheru w kształcie mordki creepera)

76561198044975849.png

Best Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...