Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

niebieski ekran zagłady

aklopis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dłuższego czasu mam problem. Mianowicie siedzę sobie na komputerze , aż tu nagle pojawia się słynny niebieski ekran. Dzieje się tak zazwyczaj podczas otwierania nowej karty w przeglądarce , ale to nie jest reguła , ponieważ dzieje się to podczas każdej czynności , nawet jak tylko muzyka leci . Dodam że komputer jest dość wiekowy , ma chyba 5 lat , wymieniałem płytę główną. Czy dla eliminacji tego problemu trzeba koniecznie wymieniać dysk twardy , czy są jakieś inne sposoby. Reinstalowałem już system , formatowałem prawie cały dysk z wyjątkiem najmniejszej partycji na której jest tylko muzyka.

Tutaj daję screena zagłady:http://obrazki.elektroda.net/49_1198661301.jpg

Opublikowano

Sprawdz gpu . Jak masz inne lub podlacz zintegrowana jak masz. Ram poprzekladaj do innych slotow , sprawdym mamtestem . Zobacz na mobo,gpu,psu czy nie sa napuchniete kondersatory.

Sprawdz jeszcze czy sa wszystkie kabelki podlaczone. Przeinstaluj kazde sterowniki.

Opublikowano

Ile masz miejsca na dysku? Zaktualizuj bios, zainstaluj xp sp3 jak masz starszy, sprawdz czy wszystko podłączone

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ile masz miejsca na dysku? Zaktualizuj bios, zainstaluj xp sp3 jak masz starszy, sprawdz czy wszystko podłączone

wolnego mam ponad 100GB , mam win7 z sp3 , na pewno wszystko jest podlaczone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...