Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Poradnik o Redstone!

elosik666

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Super poradnik , ale ... Czy tu są wszystkie bramki logiczne ? Czy to są podstawowe ?

A tak ogólnie to powiesz mi może jak zrobić mechanizm pod ziemią , który otwiera drzwi za pomocą płytek ? Bo zawsze mam tak gdy to robię to musi coś wystawać , na powierzchni bo inaczej nie działa.Nie znam się a bardzo chciałbym ten "mechanizm" zrobić.

Opublikowano

Poradnik z konta do którego nie pamiętam hasła :P Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to zrobię 2 część tego poradnika :)

Opublikowano

@LucarioPL to sa tylko podstawowe bramki ale najczesciej sie ich uzywa

@up w nastepnej czesci mozesz pokazac jak zrobic dekoder,licznik i shift register to juz bedzie dla bardziej zaawansowanych :P

a co do tego poradnika to sie przyda dla zielonych w temacie redstone Lap +

Opublikowano

Rozwiń ten poradnik. Bo to są rzeczy dla początkujących, które ja i pewnie dużo innych osób, nauczyły się same. Daj coś dla bardziej zaawansowanych, a nie takie pierdółki jak bramki logiczne. Chociażby prostą pamięć jak zbudować, czy tricki z redstonem.

Naprawde musisz sie na tym znac dla mnie redstone to czarna magia ;_;

Tu nie ma sięna czym znać, to są banały, naprawdę. Dla początkujących to może być "czarna magia", ale nie trzeba być jakimś geniuszem w redstonie, żeby wiedzieć te rzeczy.

Opublikowano

Kurde, jakie zainteresowanie tym tematem D:

Postaram się zrobić 2 część, jednak na tym koncie bo do tego nie pamiętam hasła :P (Jak biorę przypomnij hasło to nie wiem na jaki e-mail to idzie xD)

P.S Szkoda że nie można przenieść lajków na ten profil :<

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...