Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Coop

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już biorę się za pisanie poradnika, ale mam jedno pytanie - gra LANowa, czy przez Internet?

Możecie mi nie wierzyć, ale to jest teoretycznie możliwe, choć to będzie naprawdę żmudny proces.

#EDIT: Wybacz, ale nie zrozumiałem o co Ci chodzi z 'kooperacją', stąd to pytanie. Dla pewności przypomnę - to nie CoD5+.

#EDIT2: Mój sposób będzie wymagał uruchomienia dwóch Call of Duty 4, masz takie możliwości?

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Już biorę się za pisanie poradnika, ale mam jedno pytanie - gra LANowa, czy przez Internet?

Możecie mi nie wierzyć, ale to jest teoretycznie możliwe, choć to będzie naprawdę żmudny proces.

#EDIT: Wybacz, ale nie zrozumiałem o co Ci chodzi z 'kooperacją', stąd to pytanie. Dla pewności przypomnę - to nie CoD5+.

#EDIT2: Mój sposób będzie wymagał uruchomienia dwóch Call of Duty 4, masz takie możliwości?

Możliwości w sensie sprzętu? 2x4gb ram i procesor 4 rdzenie 3,10ghz więc wydaje mi się że da rade. Gra działa oczywiście płynnie na full detalach.

Opublikowano

Wybacz, wczoraj nie miałem możliwości napisania co i jak. Wciąż jednak nurtuje mnie o co chodziło ci z kooperacją. Jesteś pewien, że nie pomyliłeś gier? W CoD4 nie ma takiego trybu, ale są jej 'odwzorowania'.

Powiem ci więc, co jest możliwe, a jeśli któreś z nich cię zainteresuje, to jak najszybciej postaram się dokończyć poradnik:

- kooperacja z wykorzystaniem modyfikacji Multiplayer - Reign of the Undead lub Before the Dawn. Są to edycje dające możliwość walki przeciwko botom ("łowcy kontra zombi").

- gra TDM/SD, normalna rozgrywka w trybie MP z kolegą, jeżeli dołączycie do tej samej drużyny (nie nazwałbym tego coopem)

Jeżeli jednak nie o to ci chodziło, to pozwól, że nie będę na marne pisał dość rozbudowanej solucji, bo nic niestety ci nie da :(

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Wybacz, wczoraj nie miałem możliwości napisania co i jak. Wciąż jednak nurtuje mnie o co chodziło ci z kooperacją. Jesteś pewien, że nie pomyliłeś gier? W CoD4 nie ma takiego trybu, ale są jej 'odwzorowania'.

Powiem ci więc, co jest możliwe, a jeśli któreś z nich cię zainteresuje, to jak najszybciej postaram się dokończyć poradnik:

- kooperacja z wykorzystaniem modyfikacji Multiplayer - Reign of the Undead lub Before the Dawn. Są to edycje dające możliwość walki przeciwko botom ("łowcy kontra zombi").

- gra TDM/SD, normalna rozgrywka w trybie MP z kolegą, jeżeli dołączycie do tej samej drużyny (nie nazwałbym tego coopem)

Jeżeli jednak nie o to ci chodziło, to pozwól, że nie będę na marne pisał dość rozbudowanej solucji, bo nic niestety ci nie da :(

Grałem u kolegi w cod 4 na dwóch, nawet ktoś tu na forum pisał że tak się da. Więc musi się dać. Chodzi mi o kampanie jak i multi przeciwko botom.

Opublikowano

Grałem u kolegi w cod 4 na dwóch, nawet ktoś tu na forum pisał że tak się da. Więc musi się dać. Chodzi mi o kampanie jak i multi przeciwko botom.

Z tego co wyczytałem Coop dostępny jest tylko na konsolę Wii.

Słuchaj, naprawdę byłbym wielce zaskoczony jeśli owy tryb by istniał, ale wybacz mi jestem prawie pewien, że nie istnieje.

Mógłbyś się spytać kolegi jak on ją uruchamia? Stawiam na to, że pomyliłeś się z bardzo podobnym MW2 (CoD6).

Chętnie posłuchałbym też wypowiedzi innych..

Da się grać we dwóch, ale tylko uruchamiając dwa procesy CoD4 i grając na LANie z jednym CDKeyem, lub MP z dwoma. Lecz to jest nieważne jeśli chodzi ci o kampanię.

Opublikowano

Z tego co wyczytałem Coop dostępny jest tylko na konsolę Wii.

Słuchaj, naprawdę byłbym wielce zaskoczony jeśli owy tryb by istniał, ale wybacz mi jestem prawie pewien, że nie istnieje.

Mógłbyś się spytać kolegi jak on ją uruchamia? Stawiam na to, że pomyliłeś się z bardzo podobnym MW2 (CoD6).

Chętnie posłuchałbym też wypowiedzi innych..

Da się grać we dwóch, ale tylko uruchamiając dwa procesy CoD4 i grając na LANie z jednym CDKeyem, lub MP z dwoma. Lecz to jest nieważne jeśli chodzi ci o kampanię.

To był Cod4 bo była to misja z Czarnobylem, ale możliwe że graliśmy na ps3. Ale jakbyś mógł to opisz jak zrobić ten coop.

P.S

Najwyżej załatwię cod5.

Opublikowano

Jednak niestety nie działa to tak jak sobie wymarzyłem.. Chodzenie nie jest zoptymalizowane, skręcania jeszcze nie wykombinowałem.. ale przedstawię co zacząłem, może wy coś z tym zrobicie.

1. Ściągnij Joy2Key:

http://www.electracode.com/4/joy2key/JoyToKey%20English%20Version_files/jtk374en.zip

https://www.virustotal.com/pl/file/c1fd9965e19bb91026e5e5515db96177b5b2098fd6bea43985dbbc1414753a2e/analysis/1364932672/

Jest to darmowy program mapujący klawisze klawiatury do przycisków pada.

2. Podłącz swój joystick do jednego z USB
3. Uruchom Joy2Key (Joy2Key.exe)
4. Naciśnij 'Create' i wpisz "Call of Duty 4"
2sDxf.png

5. Ustawiasz po prawej tak:

2sFov.png

(klikasz dwa razy na wiersz, wciskasz klawisz na klawiaturze i OK)

NIE WYCHODŹ Z PROGRAMU!

6. Ściągasz mój skrypt do wysyłania klawiszy do nieaktywnego okna i wklejasz go do folderu CoD4 (wyłączysz go klikając +):

http://www.speedyshare.com/3BWzu/sendkeys.exe

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/423f7a90a2ef60d31f7feb4f4fce23b3a1a543732b3e85fba9f954bfe6418b85/analysis/1364932926/

Kod:

AutoItSetOption("WinTitleMatchMode",2)

HotKeySet("0", "left")
HotKeySet("9", "right")
HotKeySet("8", "up")
HotKeySet("7", "down")
HotKeySet("6", "jump")
HotKeySet("]", "shoot")
HotKeySet("[", "aim")
HotKeySet("p", "reload")
HotKeySet("o", "use")
HotKeySet("{+}", "ext")

$t = "Call of Duty 4"
$Full = WinGetTitle ($t)
$HWnD = WinGetHandle ($Full)

while 1
wend

Func left()
ControlSend( $HWnD, "", "", "a" )
endFunc
Func right()
ControlSend( $HWnD, "", "", "d" )
endFunc
Func up()
ControlSend( $HWnD, "", "", "w" )
endFunc
Func down()
ControlSend( $HWnD, "", "", "ss" )
endFunc
Func jump()
ControlSend( $HWnD, "", "", "{SPACE}" )
endFunc
Func shoot()
ControlClick ($HWnD, '','', "Left", 1, 100, 100)
endFunc
Func aim()
ControlClick ($HWnD, '','', "Right", 1, 100, 100)
endFunc
Func reload()
ControlSend( $HWnD, "", "", "r" )
endFunc
Func ext()
exit
endFunc

7. W głównym folderze CoDa kopiujesz plik iw3mp.exe (pamiętaj o stworzeniu kopii, oryginalny plik musi zostać) i zmień nazwę na iw3mp.bin.

8. Stwórz nowy plik tekstowy o nazwie 'iw3mp.bat' i zedytuj go wpisując w notatniku tylko: iw3mp.bin

2sF8Q.png

9. Wejdź do players/profiles/nazwa profilu/ i otwórz config_mp.cfg. Znajdź przez CTRL+F "r_mode" i zmień te wartości łopatologicznie, aby ekran był podzielony na dwie części. Zamień również wartość r_fullscreen na "0"

10. Otwórz iw3mp.exe i no nie wiem.. otwórz tą twoją kooperację.

11. Otwórz plik .bat (tak jak .exe, normalnie ikonę :)), powinno otworzyć się Call of Duty, dołącz do tej samej gry co pierwszy CoD. Zrespawnuj się.

12. Otwórz mój skrypt (sendkeys.exe)

13. Wejdź w pierwsze okno (to otwierane przez .exe)

14. Powinno śmigać, przynajmniej mi działa choć jak mówiłem - obracanie kamerą nie działa i chodzenie - dno. Jutro zedytuję i dodam właśnie rozglądanie, ale nic więcej nie będę mógł z tego wyciągnąć.. tak mi się wydaje.

Wybacz jeśli czegoś zapomniałem.

Opublikowano

Jednak niestety nie działa to tak jak sobie wymarzyłem.. Chodzenie nie jest zoptymalizowane, skręcania jeszcze nie wykombinowałem.. ale przedstawię co zacząłem, może wy coś z tym zrobicie.

1. Ściągnij Joy2Key:

http://www.electracode.com/4/joy2key/JoyToKey%20English%20Version_files/jtk374en.zip

https://www.virustotal.com/pl/file/c1fd9965e19bb91026e5e5515db96177b5b2098fd6bea43985dbbc1414753a2e/analysis/1364932672/

Jest to darmowy program mapujący klawisze klawiatury do przycisków pada.

2. Podłącz swój joystick do jednego z USB

3. Uruchom Joy2Key (Joy2Key.exe)

4. Naciśnij 'Create' i wpisz "Call of Duty 4"

2sDxf.png

5. Ustawiasz po prawej tak:

2sFov.png

(klikasz dwa razy na wiersz, wciskasz klawisz na klawiaturze i OK)

NIE WYCHODŹ Z PROGRAMU!

6. Ściągasz mój skrypt do wysyłania klawiszy do nieaktywnego okna i wklejasz go do folderu CoD4 (wyłączysz go klikając +):

http://www.speedyshare.com/3BWzu/sendkeys.exe

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/423f7a90a2ef60d31f7feb4f4fce23b3a1a543732b3e85fba9f954bfe6418b85/analysis/1364932926/

Kod:

AutoItSetOption("WinTitleMatchMode",2)

HotKeySet("0", "left")

HotKeySet("9", "right")

HotKeySet("8", "up")

HotKeySet("7", "down")

HotKeySet("6", "jump")

HotKeySet("]", "shoot")

HotKeySet("[", "aim")

HotKeySet("p", "reload")

HotKeySet("o", "use")

HotKeySet("{+}", "ext")

$t = "Call of Duty 4"

$Full = WinGetTitle ($t)

$HWnD = WinGetHandle ($Full)

while 1

wend

Func left()

ControlSend( $HWnD, "", "", "a" )

endFunc

Func right()

ControlSend( $HWnD, "", "", "d" )

endFunc

Func up()

ControlSend( $HWnD, "", "", "w" )

endFunc

Func down()

ControlSend( $HWnD, "", "", "ss" )

endFunc

Func jump()

ControlSend( $HWnD, "", "", "{SPACE}" )

endFunc

Func shoot()

ControlClick ($HWnD, '','', "Left", 1, 100, 100)

endFunc

Func aim()

ControlClick ($HWnD, '','', "Right", 1, 100, 100)

endFunc

Func reload()

ControlSend( $HWnD, "", "", "r" )

endFunc

Func ext()

exit

endFunc

7. W głównym folderze CoDa kopiujesz plik iw3mp.exe (pamiętaj o stworzeniu kopii, oryginalny plik musi zostać) i zmień nazwę na iw3mp.bin.

8. Stwórz nowy plik tekstowy o nazwie 'iw3mp.bat' i zedytuj go wpisując w notatniku tylko: iw3mp.bin

2sF8Q.png

9. Wejdź do players/profiles/nazwa profilu/ i otwórz config_mp.cfg. Znajdź przez CTRL+F "r_mode" i zmień te wartości łopatologicznie, aby ekran był podzielony na dwie części. Zamień również wartość r_fullscreen na "0"

10. Otwórz iw3mp.exe i no nie wiem.. otwórz tą twoją kooperację.

11. Otwórz plik .bat (tak jak .exe, normalnie ikonę :)), powinno otworzyć się Call of Duty, dołącz do tej samej gry co pierwszy CoD. Zrespawnuj się.

12. Otwórz mój skrypt (sendkeys.exe)

13. Wejdź w pierwsze okno (to otwierane przez .exe)

14. Powinno śmigać, przynajmniej mi działa choć jak mówiłem - obracanie kamerą nie działa i chodzenie - dno. Jutro zedytuję i dodam właśnie rozglądanie, ale nic więcej nie będę mógł z tego wyciągnąć.. tak mi się wydaje.

Wybacz jeśli czegoś zapomniałem.

Omg to wolę załatwić mw2. Tam jest coop?

Opublikowano

Tak:

"Oprócz kampanii dostępne są tryb kooperacji polegający na zaliczaniu misji przez kilka osób oraz rozbudowany tryb rozgrywki wieloosobowej, oparty podobnie jak w pierwowzorze na systemie nagród i punktach doświadczenia"

Źródło:

http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty:_Modern_Warfare_2

Opublikowano

Tak:

"Oprócz kampanii dostępne są tryb kooperacji polegający na zaliczaniu misji przez kilka osób oraz rozbudowany tryb rozgrywki wieloosobowej, oparty podobnie jak w pierwowzorze na systemie nagród i punktach doświadczenia"

Źródło:

http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty:_Modern_Warfare_2

To git. Proszę nie zamykać tematu, nie chcę robić nowego w razie komplikacji. Dzięki za pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ehhh. W cod 4 nie ma kooperacji. A poza tym kooperacja polega na współpracy w misjach przez neta. Gra na padzie i klawi to jest po prostu podzielony ekran i serie Call Of Duty nie oferują tej możliwości. (prócz np. xboxa w cod waw na trybie zombi). Tyle z mojej strony.

Opublikowano

Ehhh. W cod 4 nie ma kooperacji. A poza tym kooperacja polega na współpracy w misjach przez neta. Gra na padzie i klawi to jest po prostu podzielony ekran i serie Call Of Duty nie oferują tej możliwości. (prócz np. xboxa w cod waw na trybie zombi). Tyle z mojej strony.

Mówimy tu o Modern Warfare 2, nie cod 4.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...