Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka nacja TDków.

Piorun67

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaczynam grać w World of Tanks . I się pytam jaką nacje wybrać TDków . Interesują mnie najbadziej amerykańskie. Ale jakieś może inne zaproponujecie.

Opublikowano

Brytyjskie i szybklstrzelnosc hmm.. Zawsze myslalem ze mowiac o drzewku zawsze sie głównie mowi o X. A jezeli szybkostrzelne jest ladowanie 33 sec to luz. Ruskie i pierdolniecie hmm, cos tu nie jest tak poniewaz jgpze100 ma lepsze jebniecie. Jezeli schowa sie dolna plyte w jgpze100 to tylko gold ladowac a i tak 60% rykoszetow pojdzie. A w ruskich to zwykly shot byle gdzie i boom. Przynajmniej nie mam z tym problemow moim IS-7. E3 z amerykanskiego nie ma szans z jgpze100, niemiec posiada tak dobra penetracje ze w dolna plyte wejdzie spokojnie.

Opublikowano

JgPz E-100 co chwila wali za 0... na 10 strzałów średnio 6-7 jest za 0... Myślę że najlepsze są obie linie USA i francuzy. Sam idę w te linie i bardzo je polecam.
JgPz E-100 i 60% rykoszetów przy goldzie? HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA! Nice joke... JgPz może ma dobry pancerz, ale nie na tyle żeby tyle odbijać wszystko...

Opublikowano

Szczerze? Nie chce mi się z wami kłócić, bo przecież ludzie którzy maja 8 tiery, i mają wspaniałe poradniki ludzi, ktorzy maja 50 bitew czołgiem i nie umieją nauczyć się nim grać..
Mają więcej do gadania z posiadaczem czołgu.

JgPz E-100 co chwila wali za 0... na 10 strzałów średnio 6-7 jest za 0... 

Ja pierdole, dzięki kolego za ten żart przez Ciebie będę miec banana na twarzy chyba do jutra. Hahahaaha.
Jedno mnie smuci,ze padł mi dysk w kompie i nie mogę wam dać replayów np gdzie było 10:4 wjechałem Jgpze100 do miasta 7 fragów 9k dmg i wygrana, ah co za szkoda...

Opublikowano

ja mam jg panther ktualnie brakuje mi 50k dosw. do ferdka. ale jg panther wale po 350 nieraz po 500 zalezy. ale zazwyczaj to jak trafie nawet w przod to 300 lekko. mi sie podoba niemiecka nacja td

Age is just a number :)

Opublikowano

A nie da się kątować niemieckimi ?! Jest trudniej, ale wszystko się da :) Jeżeli mówimy o całej lini to polecam niemców, warto sobie nimi pokampić. Rosyjskie są dość dobre, ale już na bliższe starcia. Amerykańskie i francuskie także są dobre. Tak naprawde czy to będzie Obj.268 czy Jagd E100, i tak dobrze ci się będzie grało i tak. Wiadomo, każda X czymś się specjalizuje i wyróżnia. Jednak ma też wady. Np. Niemiecki kolos, który ma słabe maskowanie (kamuflaż) ale niezłe pierdolnięcie i dobry pancerz porównaj z szybkim rosyjskim, nawet wytrzymałym obj. który jest przy dobrym układzie niewidzialy jak arta !

Opublikowano

Szczerze? Nie chce mi się z wami kłócić, bo przecież ludzie którzy maja 8 tiery, i mają wspaniałe poradniki ludzi, ktorzy maja 50 bitew czołgiem i nie umieją nauczyć się nim grać..

Mają więcej do gadania z posiadaczem czołgu.

JgPz E-100 co chwila wali za 0... na 10 strzałów średnio 6-7 jest za 0... 

Ja pierdole, dzięki kolego za ten żart przez Ciebie będę miec banana na twarzy chyba do jutra. Hahahaaha.

Jedno mnie smuci,ze padł mi dysk w kompie i nie mogę wam dać replayów np gdzie było 10:4 wjechałem Jgpze100 do miasta 7 fragów 9k dmg i wygrana, ah co za szkoda...

My nie dyskutujemy tutaj o wybitnie uzdolnionych osobach, tylko o danym czołgu. Prawdę mówiąc działo za rewelacyjne nie jest. Każdy z X td ma lepszy dmg/min. Pancerz może i ma ale w erze gdzie każdy wie gdzie strzelać i to jeszcze z golda, duża zaletą nie jest. Obecnie jest to chyba najgorszy X, bo nie wiem jak się sprawuje brytol.

76561198001815076.png
Opublikowano

ja polecam Ob 268 jest szybki szybko się obraca i jak ktoś próbuje mnie objechać to ma z tym problem. Nie mam problemow z ustrzeleniem kogokolwiek duży dmg lufa celna 0.33 tylko IX TD-ek brytyjski ma lepszą 0.31 ale za to już X brytyjski TD-ek tylko na blisko myślę że jest dobry celność lufy 0.4 ale za to ładny dmg robi

Opublikowano

My nie dyskutujemy tutaj o wybitnie uzdolnionych osobach, tylko o danym czołgu. Prawdę mówiąc działo za rewelacyjne nie jest. Każdy z X td ma lepszy dmg/min. Pancerz może i ma ale w erze gdzie każdy wie gdzie strzelać i to jeszcze z golda, duża zaletą nie jest. Obecnie jest to chyba najgorszy X, bo nie wiem jak się sprawuje brytol.

Sorry Xanter, ale JgPz E100 ma najlepsze działo na X tierze (nie mowiąc o brytolu) !

Opublikowano

Sorry Xanter, ale JgPz E100 ma najlepsze działo na X tierze (nie mowiąc o brytolu) !

To działo ma tylko niby największy dmg na papierze. W praktyce hity powyżej 800 są rzadkością. Wole działo z obj 263 bo w praktyce strzelają za tyle samo, tyle że ryskie w każdym innym paramencie jest lepsze. Niemieckie może rywalizować jedynie z amerykańskim albo z działem z IS-7 (obj.263 je ma). Francuskiego nie biorę pod uwagę bo to magazynek, który i tak jest lepszy nadal od niemca. Po za tym jpz ma najgorsze cammo, płytowy pancerz, wielkość Mausa i powolny co sprawia że idealny cel dla spg.

76561198001815076.png
Opublikowano

Na klanówkach, czy w plutonie nie raz widziałem jak mojemu kumplowi wchodził dmg 1000+. Zależy jak spenetruje...

Opublikowano

To działo ma tylko niby największy dmg na papierze. W praktyce hity powyżej 800 są rzadkością. Wole działo z obj 263 bo w praktyce strzelają za tyle samo, tyle że ryskie w każdym innym paramencie jest lepsze. Niemieckie może rywalizować jedynie z amerykańskim albo z działem z IS-7 (obj.263 je ma). Francuskiego nie biorę pod uwagę bo to magazynek, który i tak jest lepszy nadal od niemca. Po za tym jpz ma najgorsze cammo, płytowy pancerz, wielkość Mausa i powolny co sprawia że idealny cel dla spg.

No widzisz, niby zadaje malo kiedy wiecej niz 800 dmg,a dzis grając nim 3 bitwy oddajac okolo 13 shotow pamietam jeden ktory poczestowal goscia 980 a tak to same +1000. (okolo 10 trafionych z dmg) malo,ale nie gram na swoim sprzecie i mam troche lagi.. Z celnoscia sie zgodze, ten niszczyciel nigdy nie bedzie snajperem. Ale zaraz ktos mi tu nie uwierzy bo wyczytal w poradniku ze na 10 strzalow 6 wpada za 0! A wiec znawcy z 8 tierami obudzcie sie!
Opublikowano

A więc zamknij ryj bo głupca stroisz. Bardzo ciekawe, bo to coś nie jest wogl brane na klanówki, ma bajgorsze camo w grze z TD, a działo jest tragiczne. Jade sobie Chaffeem (580hp). JgPz E-100 strzela w mnie, trafione, jadę dalej bo za 0. I to nie był jednokrotny wybryk. PS: mam 8k bitew, a gościo który pisał poradnik ma na JgPz E-100 praiwe 400 bitew i HR 77%. Do tego zapytasz się byle kogo z JgPz E-100 i innym TD T10 to powie ci że JgPz E-100 to syf... E-100 dostaje przez to buffa, bo jest tragedią na gąsienicach...

Opublikowano

Najlepszym TD jest francuz i e3/e4 a czemu:

Francuz magazyn na 3 pestki zje każdy czołg na magazynek

e3 chyba nie muszę pisać ...

e4 obrotowa wieża i tym czołgiem da się tak skontować że ulala

przykład na cw grając e4 zrykoszetowałem pocisków za 11 k od is7/s4/e100 walących z golda ,,,,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...