Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[6000-7000]Komputer do gier/renderingu

naViPlayGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Rodzice chcą mi kupić komputer za 6-7 koła.

Chciał bym dobry komputer do gier i renderingu - tworzę różne rzeczy w photoshopie after effects i cinema 4d.

Chłodzenie i obudowę już mam wybraną :

Be Quiet! Dark Rock Pro 2

i

Cooler Master Cosmos II

Ale tak pytanie , bo widzę tu troszkę ludzi co chcą kompy za 10-15 koła (pewnie fake) z LQ.

Czy takie LQ jest opłacalne ?

Opublikowano

Znaczy wiesz ,rodzice by chętnie czekali ale ja teraz siedzę na laptopie za 500 zł na którym nawet minecraft chodzi na 15 fps :D

No chyba że warto czekać :x

Opublikowano

Napewno warto,bo gdy teraz byś kupił kompa to byś dużo stracił.Gdy wyjdą nowe generacje procków itp. to te które teraz są nowe też potanieją dużo pewnie.

sygnaturkabyme24.png
Opublikowano

no dobra poczekam,a co z tym LQ ?czy tam LC?Warto czy nie warto ? i jaka cena ?

Nie lepiej poczekać gdzieś do konca wakacji? Nowe procesory intela + radeon 8xxx

czytałem że 8xxxx wyjdą pod koniec roku GTX7xx wyjdą pod koniec wakacji

Opublikowano

LQ jest opłacalne ale jak dla mnie w nieco większym budżecie, chyba że w przyszłości je dokupisz.

http://www.morele.net/inventory/info/b82tIo/

W przyszłości druga 7970 GHz w Crossfire + na to wszystko LQ za około 2k

Haswell da pewnie standardowy przyrost wydajności intela pokroju 5-10%

Opublikowano

LQ jest opłacalne ale jak dla mnie w nieco większym budżecie, chyba że w przyszłości je dokupisz.

http://www.morele.net/inventory/info/b82tIo/

W przyszłości druga 7970 GHz w Crossfire + na to wszystko LQ za około 2k

Haswell da pewnie standardowy przyrost wydajności intela pokroju 5-10%

XFX dajesz przy takim budżecie ?

Corsair GS 700w albo Fortron Aurum gold 600W+

Przy takim chłodzeniu tylko GD55 ? Ja bym zrezygnował z takiego coolera CPU, bo na nic sensownego to on się nie przyda.

Buda też cholera droga, na Twoim miejscu bym dołożył do AsRock Extreme 6.

Opublikowano

I tak nie podkręci wyżej tego 3770k niż 4,8-5 GHz bez wyłączania rdzeni, więc co za różnica czy gd55 czy asrock extreme 6 czy inna za 5k ? ;d

Co do XFX chciałem mu zostawić kase na ewentualny osprzęt lub LQ ;p Tak to BQ Dark Power PRO P10 lub Aurum od Fortrona

Buda droga bo do LQ dobra, w zasadzie można dać coś tańszego ale trzeba będzie myśleć nad sensownym umiejscowieniem zbiornika ;p

Co do chłodzenia grat o wydajności ledwo Macho Black White, z tym że nie ma ani Macho ani Silver Arrowa

Opublikowano

I tak nie podkręci wyżej tego 3770k niż 4,8-5 GHz bez wyłączania rdzeni, więc co za różnica czy gd55 czy asrock extreme 6 czy inna za 5k ? ;d

Co do XFX chciałem mu zostawić kase na ewentualny osprzęt lub LQ ;p Tak to BQ Dark Power PRO P10 lub Aurum od Fortrona

Buda droga bo do LQ dobra, w zasadzie można dać coś tańszego ale trzeba będzie myśleć nad sensownym umiejscowieniem zbiornika ;p

Co do chłodzenia grat o wydajności ledwo Macho Black White, z tym że nie ma ani Macho ani Silver Arrowa

No to Noctua U12P ;D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...