Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi + przegrzewanie się

XxWTFxX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie co poradzic ? Komp mi sie strasznie przegrzewa normalnie jak kaloryfer... Gdy gram w gre. Lagi mam WoT przez to prawdopodobnie, gdy wczesniej mi sie mniej grzal dzialalo z 30 fps a teraz mam 20 fps... powylaczalem prawie wszystko w msconfig wylaczylem niepotrzebne zeczy, a to :http://www.mpcforum.pl/topic/901646-tut-prosty-sposb-na-znaczne-zwikszenie-fps/ podnioslo mi fps o moze 4 a nie 10....

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Specyfikacje kompa podaj. Kiedy ostatnio odkurzałeś kompa? W sensie fizycznym, włączasz odkurzacz (urządzenie) dajesz na dmuchanie, ściągasz płytę obudowy komputera i wydmuchujesz kurze, bo to zazwyczaj kurze powodują przegrzewanie komputera.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Specyfikacje kompa podaj. Kiedy ostatnio odkurzałeś kompa? W sensie fizycznym, włączasz odkurzacz (urządzenie) dajesz na dmuchanie, ściągasz płytę obudowy komputera i wydmuchujesz kurze, bo to zazwyczaj kurze powodują przegrzewanie komputera.

Mozesz mnie oswiecic jak mam sprawdzic specyfikacje kompa? Nie rozkrecalem jeszcze go, ale odkurzalem od zewnatrz (gdzie wiatraczek jest i w innych szparkach widocznych)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

To go odkurz od wewnątrz całego, a żeby podać specyfikacje to podaj jaki masz procesor, RAM, Karta graficzna, zasilacz system operacyjny itd.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Grzeje Ci się i jest specyficzny alarm wydawany przez komputer ? Do jakiej temperatury wzrasta procesor ?

Opublikowano

Ściągnij sobie program, który podaje temp. procesora itp. Może złapałeś wirusika, albo masz za słabego/brudnego kompa.

Opublikowano

Jeżeli to to co myśle to czeka cie kupno nowego wiatraka . Kup już taki potężny . Na wiele ci starczy i nie bedzie sie przegrzewał .

Opublikowano

Zainwestuj w sprężone powietrze, przygotuj wilgotną szmatke. Rozkręć cały komputer, zamknij drzwi od pokoju, otwórz okno albo i kilka, zawiń na nos jakąś koszulke (mówię poważnie) i każdy zakamarek piecyka dokładnie przeczyść wydmuchując cały syf sprężonym powietrzem. Kiedy wszystkie podzespoły będą lśniły, na dole obudowy pewnie uzbiera się sporo bliżej niezbadanych elementów, wytrzyj to wilgotną szmatką i zawieś jakąś zapachową zawieszkę na dowód całkowitego wysprzątania komputerka, kiedy przestaniesz czuć zapaszek, będzie to oznaczało, że wloty/wyloty powietrza są tak zapchane, że go blokują i musisz powtórzyć operację :) [To akurat był żart, chociaż....:]

Edit: Aha! Te okna możesz już pozamykać a drzwi otworzyć!!!

Opublikowano

Zainwestuj w sprężone powietrze, przygotuj wilgotną szmatke. Rozkręć cały komputer, zamknij drzwi od pokoju, otwórz okno albo i kilka, zawiń na nos jakąś koszulke (mówię poważnie) i każdy zakamarek piecyka dokładnie przeczyść wydmuchując cały syf sprężonym powietrzem. Kiedy wszystkie podzespoły będą lśniły, na dole obudowy pewnie uzbiera się sporo bliżej niezbadanych elementów, wytrzyj to wilgotną szmatką i zawieś jakąś zapachową zawieszkę na dowód całkowitego wysprzątania komputerka, kiedy przestaniesz czuć zapaszek, będzie to oznaczało, że wloty/wyloty powietrza są tak zapchane, że go blokują i musisz powtórzyć operację :) [To akurat był żart, chociaż....:]

Edit: Aha! Te okna możesz już pozamykać a drzwi otworzyć!!!

Dobrze ze nie próbowałem :] Parametry postaram sie podać jutro i stopnie Celsjusza w zakamarkach (speedfan) W edycji postu. Ale z tego co pamietam wszystko było na 60 stopni + (obok znak ognia) i w jednym 27 stopni (znak strzałki w dół)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

No własnie, nawet go nie rozkręcałeś, więc jak komputer masz dosyć długo, to po tej "operacji" będziesz miał antarktydę a nie 60 stopni :)

Btw. Ikonka ognia musiała śmiesznie wyglądać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...