Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

x86 czy x64 ?

Kaqe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 3gb ram oraz procesor obsługujący x86-64 wiec nie wiem jaki system lepiej zainstalować teraz mam win 8 x86 ale nie wiem jak zmienię np na x64 czy wtedy komputer bedzie lepiej wydajny skoro procesor obsługuje x64?Bo słyszałem ze skoro procesor obsługuje x86-64 to lepiej instalować x64 bo wtedy bedzie bardziej wydajny czy to prawda a pyzatym mam 3 gb ram czy opłaca się instalować x64?

Opublikowano

acha a teraz sie opłaca skoro mam tez procesor obsługujacy x64 bo słyszalem ze jak ktos ma procesor obsługujacy x64 to ma instalowac x64 nawet jak ma 2gb/3gb ramu?

Opublikowano

x86 obsługuje max 3,2 GB ramu, x64 w zależnie od wersji od 32 do 256GB. Zainstaluj x64 też go mam i chodzi świetnie. jak w przyszłości dokupisz RAM to tylko na x64 będzie działało więcej niż 3,2 GB

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...