Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Emocje podczas oglądania Bleach

Sence °

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pjona. Ostatnio wróciłem do oglądania bleach'a... dlaczego? bo trochę odcinków dodali po walce z aizenem. Kiedyś nie przykładałem do tego wagi, ale jeden z fillerów trochę mnie zadziwił. Otóż chodzi o ten z modyfikowanymi duszami. To samo jest z Bleach the movie, 2 części. Żadne anime nie związało mnie tak z bohaterami. Zaciekawiła mnie ta seria ( z naomi, i postanowiłem dzisiaj zrobić sobie maraton. Końcówka mnie po prostu... rozjebała.

Mam pytanie.

Czy znacie anime takie jak blach? dodam iż ma mieć 50 odc +.

Oraz

Jakie mieliście odczucia po obejrzeniu serii ( napiszcie której [ dowolnej ] )

graphic.png

Opublikowano

no to w naruto są takie momenty. Ale wątpie, że w 1 sezonie, aczkolwiek warto go obejrzeć, żeby kumać 2 sezon

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Jestem właśnie przy 150+ odc fairy tail i bez problemu moge powiedzieć że jest to anime na o wiele wyższym poziomie niż shippuden ... co do bleacha porównywalnie, jak lubicie bohatera który wyskakuje z swoją nad przeciętną siłą tylko w dodatku jest jeszcze szalony poniekąd xD to warto

NJxbd4x.png

Opublikowano

@Up

Agree, Fairy Tail jak narazie u mnie na pierwszym miejscu. Szkoda, że teraz będzie 6 miesięcy przerwy z odcinkami ;/

Wczorajszy odcinek mnie zniszczył, po prostu chwilami miałem ochote popaść w hibernacje i obudźić sie za 6 miesięcy jak już bd nowe odcinki.

Zrobili epicki klimat, aż do samego końca i napewno powtórze przez te 6 miechów FT jeszcze pare razy.

Naruto Ci nie polecam, jak będziesz sie nudził to możesz odpalić.

Tak jak mowiłem - Fairy Tail, od początku do końca anime jest po prostu epickie ;)

Wiadomo, że skoro ma 170 odcinków to wychodzi już od paru lat więc z początku może Ci sie kreska nie podobać itd.

Ale uwierz mi warto wytrwać do 60~, tam już sie zaczyna zabawa :)

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

Emocje podczas ogladania , no to ja polecam gorąco One Piece ,jest anime mogącym się pochwalić ogromna ilością odc (580 +) ,dodatkowo głowny bohater jest epicki a jego walki należą do tych najbardziej trzymających w napięciu . :D.

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano

Jestem właśnie przy 150+ odc fairy tail i bez problemu moge powiedzieć że jest to anime na o wiele wyższym poziomie niż shippuden ... co do bleacha porównywalnie, jak lubicie bohatera który wyskakuje z swoją nad przeciętną siłą tylko w dodatku jest jeszcze szalony poniekąd xD to warto

Nie rozumiem hypu na Fairy Tale'a. Fakt, pierwsze epy chłonąłem jak głupi, potem ciągłe powielanie schematów znudziło mnie i po arcu z tym zegarem odpuściłem sobie. Fairy Tala nawet pod sztampowego shounena(pokroju Naruto) podpiąć nie można z prostego powodu. Tam NIKT, powtarzam NIKT nie ginie, przez co target wiekowy tego anime jest bardzo niski. Dla mnie nic interesującego.

Nie, nie hejtuję, tylko wyrażam opinię.

Aye, sir!

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Jeśli chodzi o emocje w tasiemcach, to praktycznie w każdym coś znajdziemy. Oczywiście, jeśli tak porównywać, największą i najlepszą ilością cieszy się One Piece (chociaż zapewne 90% świeżaków go nie ruszy ze względu na kreskę, a to wielki błąd). Czy to emocje z walk, czy dramaty:). Tuż za nim umieściłbym Fairy Tail, jeśli się ktoś ładnie wczuje to ta siła soundtrack'a przy walkach jest bardzo odczuwalna, a momentów do zbierania się na płacz można znaleźć kilka (popłakałem się w 3 anime - jednym z nich jest właśnie FT, chociaż wiadomo, że jakiś weteran otaku'owy raczej się na to nie złapie).

Opublikowano

Nie rozumiem hypu na Fairy Tale'a. Fakt, pierwsze epy chłonąłem jak głupi, potem ciągłe powielanie schematów znudziło mnie i po arcu z tym zegarem odpuściłem sobie. Fairy Tala nawet pod sztampowego shounena(pokroju Naruto) podpiąć nie można z prostego powodu. Tam NIKT, powtarzam NIKT nie ginie, przez co target wiekowy tego anime jest bardzo niski. Dla mnie nic interesującego.

Aye, sir!

Nie wiem jak ty oglądasz ale parę osób już zginęło (wątek z wieżą, wątek egzaminu klasy S), i nie dziwie się że może przynudzać jak się filery ogląda które ja olewam, polecam ci oglądać po 150 epie gdzie fabuła idzie do przodu i toczą się ciekawe walki, oprócz tego dużym plusem anime są też charaktery, kreska czy świetny humor i fanserwis :D

NJxbd4x.png

Opublikowano

Aye, sir!

Dziadek Rob, Simon, ludzie z Grimore Heart przez Zerefa + osoby, które zginęły w przeszłości i w mandze

zginęła Lucy z przyszłości

Arc z zegarem był jednym wielkim fillerem, który według mnie był udany, ponieważ nie odbiegał za bardzo od głównej fabuły. Moim zdaniem bije Naruto na głowę ;)

Powielanie schematów? Pokazywanie w arcach przeszłości głównych bohaterów było przyjemne w oglądaniu i nie zraziły mnie takie sytuacje.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...