Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cały czas 60 FPS

Zacktan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu, kiedy to postanowiłem zagrać w minecrafta mam cały czas 60 fps na bardzo dobrym sprzęcie. W Optifinie kombinuje i jest to cały czas. Myślę, że na komputerze który mam to spokojnie powinno wyciągnąć +100 fps, a nie 60 :/

Wie ktoś co zrobić w takiej sytuacji? Sterowniki do karty graficznej mam najnowsze.

Mój komputer:

Karta graficzna - gtx 560 TI

Procesor - AMD Phenom II X4

Pamięć ram - 8 GB

Opublikowano

Zaktualizuj LWJGL do swojego MineCrafta. Poradniki znajdziesz na MPCforum.

Ja też doznałem spadku fpsów od wersji 1.5

Miałem 120 a mam 20

Podobno w 1.6 ma być wszystko naprawione z fpsami.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Dzięki, a wiesz może kiedy ma wyjść 1.6? Jak wyłączę synchronizację pionową to mam +100 FPS, ale minecrafta tak miga ( w sęsie np. woda, góry, inne tekstury ).

Opublikowano

Słyszałem, że następna wersja ma wyjść w maju. To są tylko słuchy.

Oczywiście, może to być wersja 1.5.3 albo 1.5.5

albo 1.6

Pożyjemy, zobaczymy

343731479829004887779.png

Opublikowano

Daj więcej rama do Mc

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi, ale czego to może być wina, że jak wyłączam synchronizację pionową to z minecraftem zaczyna się coś dziać np. morza i bloki ( niektóre ) zaczynają migać. Co może być tym skutkiem? W grze Skyrim miałem to samo.

Opublikowano

Jeżeli będziesz miał włączony vSync (synchronizację pionową) nic nie będzie migało i będziesz utrzymywał przy dobrym sprzęcie maksymalną liczbę klatek na sekundę rejestrowanych przez ludzkie oko czyli 60.

Jeżeli wyłączysz vSync może ci "migać" obraz, ale powinieneś mieć większą ilość fps'ów.

Możesz sobie wybrać co będzie lepsze :)

Opublikowano

monitor zazwyczaj ma 50-85 fps. Wiec po co Ci np. 100 fps, jak widzisz ok. 60 fps +-10? http://pl.wikipedia.org/wiki/Cz%C4%99stotliwo%C5%9B%C4%87_od%C5%9Bwie%C5%BCania_monitora

To wazne: "monitor pracujący z częstotliwością odświeżania równą 75 Hz odnawia obraz na ekranie 75 razy w ciągu sekundy".

EDIT: Chyba, ze twoj monitor, karta, kabel HDMI ma te np. @100 czy tez @200 - wtedy nic nie mam (w ustawieniach PC domyslnie masz wybor czy ma byc @59 czy @60, ale to i tez mozna zmienic).

Opublikowano

60FPS wystarcza

po co 100FPS dla szpanu chyba tylko

wyłącz sobie explorera :P

RivCraft - Nie tylko klocki!

IP serwera: S1.RivCraft.pl

Opublikowano

Java nie nadaje się do tak wymagających gier, nie ma co narzekać, działa :)

zalezy, jak programujesz. Ja ci moge gta sa napisac w javie. Mojang uzyl skomplikowanych rzeczy. Caly minecraft.jar, ktpry bez kompersji ma 9 mb mozna by bylp zmniejszyc do ok. 6 mb bez kompersji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...