Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Niezależnie jaka grafika...

Getsuga Tensou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż mam problem związany z grą world of tanks. Niezależnie jaką mam ustawioną grafikę zawsze FPS skaczą mi od 20 do 30...

to frustrujące. Kiedy daje na najniższą + dodaję np. Najmniejsze teksturki tzn. 0.75% to mam tyle samo jak używam gry na średnich

przy teksturkach 25% albo z 100% jest identycznie.

Mój złom:

Procek AMD Athlon 64 X2 +4400

Pamięć 4 GB DDR2 GoodRam 1600

Grafika ATI Radeon HD 3600 Pasywne chłodzenie

Zasilacz 500W Cooler Master

Dodatkowe info:

Próbowałem wszystkich znanych mi kombinacji aby zwiększyć FPS tzn.: Używałem programów takich jak Game Booster czy CCleaner.( zastanawiam się nad programem Odkurzacz) Próbowałem defragmentacji. Usunąłem połowę dysku ale dalej nic.

Mój śr ping to 50-70 ms (tak w razie czego)

Proszę o pomoc... :( :( :(

Let's go to destroy all tanks !!!

Opublikowano

ale nie mogę tak grać bo jestem cały czas na TS3 i gadam z ludźmi bo wiecie klan itp.

Opublikowano

no to wtopa. Nie wiem, jak ci pomóc. Wysoki priorytet dawałeś? Spróbuj wyłączyć explorer.exe podczas gry w menedzer zadań.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

A pobierz to i przeczyść tym komputer: http://www.freewarefiles.com/Cloud-System-Booster_program_76664.html

Zainstaluj, uruchom, a potem kliknij w tą chmurke z napisem BOOST. Powinno pomóc. Działa to jak CCleaner, tylko lepiej i dokładniej tak myślę. Mi to pomaga. SKutkiem ubocznym może być niemożnośc wejścia w panel sterowania nVidia, ale karta będzie normalnie działać. Żeby wejść w panel musiałbyś zainstalować ponownie sterowniki do karty.
Być może że tak samo będzie z twoim Radeonem, ale nie wiem.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Hah, ciekawy problem. Tak to wygląda jakbyś miał na wota przydzielony określoną ilość zasobów, może faktycznie pooglądaj te priorytety, chociaż nie jestem pewny czy może to aż taką różnice robić, sam kiedyś chyba miałem program który robił coś takiego, jak sobie przypomnę to dam znać, a może kogoś i tak to nakieruję :). Co do odkurzacza to używam od... huh, 100 lat przed murzynami i jeszcze mnie nie zawiódł.

Btw. nie sądze, żeby te sposoby na zwiększenie fps coś dały, ja skupiłbym się na najmniejszym braku zmian fps na różnych ustawieniach. Btw#2 a jak zmieniasz te ustawienia, to widzisz jakąś różnicę w grafice ? Może one się wcale nie zmieniają, mogło się coś skopać, to w końcu WoT.

Opublikowano

Wszystko jest możliwe. Dodam że po tych wszystkich remontach FPS podskoczyły mi o jakieś 2-3 chodzi mi o to że wcześniej miałem 20-30 FPS a teraz mam 16-35.

Trochę dziwnie to wygląda. Spróbuję jeszcze raz tego odkurzacza a jak nie zadziała to reinstall gry.

Opublikowano

Ok a po za tym znalazłem program FPS limiter 0.2 nie wiem czy to to ale po włączeniu wot domyślnie miał 30 FPS zwiększyłem do 60 zobaczę co się stanie.

post-543331-0-73330600-1364805244.png

Opublikowano

muszę coś zmienić bo dałem na 20000 FPS i przy starcie gry miałem 1 FPS :D dam na jakieś 200 FPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...