Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wymienić ?

drago9898

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Oto mój komputer :

Windows vista ultimate service pack 2 64 BIT
procesor : AMD Athlon{tm} 64 dual core processor 6000+ 3.00 GHz
Karta graficzna : Nvidia GeForce 8600 GTS 256 bit
Pamięć : 2 gb

Zaczne od tego, że mam problem bo np Darksiders 2 zacina mi się na tym złomku, jeżeli dokupiłbym 4 gb ramu chodziło by lepiej ? Czy trzeba wymienić jeszcze jakieś podzespoły ?
Jeśli tak to powiedzcie co najlepiej wymienić, aby wzmocnić mój komputer
na tyle, aby gry tego pokroju co Darksiders 2 mi ładnie chodziły.
A wiadomo że Vista strasznie dużo łyka ramu

Ps. Darksiders 2 chodzi mi na rozdzielczości 800x600 z lekkimi ścinkami.
Ale wiadomo że na tej rozdzielczości nie da się grać,dlatego jest to pytanie

Za odpowiedzi z góry dziękuje.
Pozdrawiam Drago.

Opublikowano

Nawet jak dołożysz RAM'u to nic nie poprawi wydajności w grach. Ile masz kasy? Bo przydałoby się wymienić jeszcze pare rzeczy.

Jaki zasilacz,dysk(pod S-ATA?), nagrywarka?

Opublikowano

W Windows Vista możesz mieć akualizacje na Windowsa 7 tylko przed tą aktualizacja wymień RAM http://www.gram.pl/sklep/sprzet/goodram-ddr3-4096mb-pc1333-cl9 lub http://www.gram.pl/sklep/sprzet/goodram-ddr3-8192mb-pc1333-cl9 i karte graficzną na http://www.gram.pl/sklep/sprzet/msi-gf-gt-630-4096mb-ddr3-128b-d-h-pci-e i jeszcze może byc konieczna wymiana zasilacza na 500 W lub 550 W

Opublikowano

Podaj budżet, bo ci nic nie doradzimy

@up

Wyjdź, nawet nie wiesz czy ma DDR2 czy DDR3, poza tym i tak wymiana/dołożenie RAMu nic mu nie da. A ta karta graficzna to kotlet, weź nic nie pisz bo się tylko ośmieszasz.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Tępy to Ty jestes. Wyraznie napisałes, zeby wymienił na jakiś szajs. Z tym zasilaczem tez mnie rozbawiłeś (nawet modelu, marki nie napisałeś ) xD

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Tępy to Ty jestes. Wyraznie napisałes, zeby wymienił na jakiś szajs. Z tym zasilaczem tez mnie rozbawiłeś (nawet modelu, marki nie napisałeś ) xD

bo napisałem że może być konieczna a nie musi być wymiana zasilacza

Opublikowano

Tu niestety chyba prawie wszystko leci do wymiany.(Chyba że dysk jest na SATA) Najlepiej chyba będzie Radek 7770+H61M+4gb goodram ddr3+Pentium G2020 i jakiś Fortron 400W z allegro(Tylko nie BlueStorm!) . Chyba to będzie najtańsze. kanisz500 przestań wciskać tę gównianą kartę! I jeszcze nie rozumiesz różnic między DDR2 i DDR3...

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...