Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kupowanie na allgero,przedawnienie,dowody

NataliaPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam 3 pytania! :D

-Czy dozwolone jest kupowanie kk na allegro?

-Jest takie coś jak przedawnienie? czyli, że ja napiałam na ogolnym, że kupilam KK na allgero, przez rok nikt mnie nie zgłosił i nagle po roku ktoś zgłasza, czy jest takie coś jak przedawnienie, że sprawa jest przedawniona?

-Czy, żeby mi dać bana muszą udowodnić, że taka transakcja miała miejsce oprócz tego, że sobie napisałam, że kupiłam to kk na allgero, bo np. jak jakiśnoob mi dał kase to to mógł być mój kolega.

PS. Nie, nie kupiłam nic jeszcze ale chce ;)

Problem z minecraft, uncharted 2, cs?

Napisz do mnie :) PS. To, że mam mało postów to

nie znaczy, że nie jestem osobą doświadczoną

odpowiedź=nowe konto :)

pomogłam? bardzo proszę o lajka :)

Opublikowano

Hej mam 3 pytania! :D

-Czy dozwolone jest kupowanie kk na allegro?

-Jest takie coś jak przedawnienie? czyli, że ja napiałam na ogolnym, że kupilam KK na allgero, przez rok nikt mnie nie zgłosił i nagle po roku ktoś zgłasza, czy jest takie coś jak przedawnienie, że sprawa jest przedawniona?

-Czy, żeby mi dać bana muszą udowodnić, że taka transakcja miała miejsce oprócz tego, że sobie napisałam, że kupiłam to kk na allgero, bo np. jak jakiśnoob mi dał kase to to mógł być mój kolega.

PS. Nie, nie kupiłam nic jeszcze ale chce ;)

-Tak. To nie jest sprawa Gameforge.

-Nie. Zgłaszać można kiedy się chce. A po co pisać na ogólnym, że się kupiło coś na allegro? :O

-Muszą, ale tego nie zrobią, bo kto im się stawi? Nikt.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Lecz mimo wszystko Gameforge nie może zbanować bezpodstawnie. Nie mają dowodów i nie wiedzą do kogo doszła kwota, także "wyłapanie perma" ma nikłe szanse.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

od roku nikt mojego kolegi nie zgłosił, chwalił się wszystkim, że kupił naallegro i nic..

Opublikowano

Czyli, że ja jak kupie i mój kolega który się chwalił tym kupieniem mamy ile % szans na bana?

Opublikowano

Nikt tego nie może stwierdzić. Nie wiadomo ile jest "konfitur" w NosTale.

No ale patrząc na leniwość graczy oraz ich własne sprawy, to jakieś 3% przypuszczając, iż komuś się będzie nudzić. Jeżeli będzie to w obecności Game Mastera, to szanse będą większe, aczkolwiek nie będzie to nawet 50%.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@UP złogszone jako spam :)

Opublikowano

Czesc Natalko! Moim zdaniem nie ma za to bana, chociaz gforge klei sie do kasy, i sprzedawanie kk,wedlug nich to zlo, bo ktos zarobil,a nie oni. Z tego co sie orientuje jestes z s3 , tam szanse na bana moga spasc do 0.5 %. Jako iz admin banuje tylko zgloszenia,nie bedzie mozliwosci , by zobaczyl ten zakup. Moze sie myle,ale na tlocznym s3 kolega sam kupil kase, i bana nie zalapal. Reyy tez kupowal , i nic. Kazdy o tym wiedzial, wiec ziroł

1385975953-U914647.png

Opublikowano

@UP nav, jestem s3 lvl 77 prawie ;) a co do reya itp, to on tez pisał na ogólnym i famowym, że kupił? a po 2, tak myśle, bo jak ktoś na mnie reportnie, że kupowałam i ma ss jak to mówiłam, i dostane bana to moge się odwołać i napisać, że ja tak tylko napisałam i tak naprawde to się nie wydarzyło i tylko tak napisałam bo byłam pod wpływem alkoholu np. po imprezie. a jak znajdą (nie wiem czy mają takie coś ze widzą i rejestrują w grze wszystkie trnsakcje) ze ktoś mi dał jakiś noobek 1 lvl, 10kk to napisze, że to kolega mi kase wisiał i wziął od kolegi i mi z noobka oddał.

DObrze myśle, czy to nie przejdzie xD?

Opublikowano

Nie dostnaiesz bana. Kupowalem nie na allegro tlyko na innej bardziej oplacalnej stronie i zakupilem chyba pierrw 15kk potem 60kk i bana nie dosttalem ponad ten czas.. mala rada jak kupujesz na allegro to sie nie chwali bo czym sie chwalic? Tym ze nie umiiesz sama uzbierac kasy i musisz kupowac na allegro?xD 2 razy tlyko zakupilem bo bylo bardzo tanioo :33 teraz juz umiem zarabiac lepszymi bardziej oplacalnymii spoboami wiec powodzenia :D

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ja sie chwalić nie zamierzam, ale kolega z fam sie jarał tym na ogolnym :D

Opublikowano

Co do pytania 2.

to na czacie możesz pisać co tylko chcesz

możesz pisać przykładowo "okradlem tego i tego", "mam cheaty" , "kupuje na allegro itemy/konta" i nic ci nie zrobią.

Pamiętaj, ze w takich sytuacjach to nie jest dowód, że to naprawdę zrobiłeś. Na czacie możesz sobie pisać treści jakie chcesz oczywiście nie obraźliwe.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

dziękii :) jestem już spokojna ;o

Opublikowano

Może wyrażę swoją opinie, według mnie GF nie da rady ci niczego udowodnić, ktoś podczas twojego "chwalenia się" mógł się włamać na twoje konto i tak napisać lub ty mogłaś być po wpływie alkoholu i tak dalej, oni muszą ci to UDOWODNIĆ co wcale nie jest takie łatwe i wynosi to 5% na udowodnienie tego, jednak szanse spadają do 0 ponieważ GF tak, są pazerni na kasę, ale są też strasznie leniwi. Więc GF nic do tego nie ma.

Opublikowano

Bana dostać możesz, bo nie można handlować kontami, ani kasą. Były też przypadki, że pieniążki po prostu znikały z konta, co było swego rodzaju karą od GF, ale jest to tak czy siak trudno wykryć, nie ma co się łudzić ;) Ja już nie jedną transakcję wykonywałem choćby dla kolegów i nie jeden raz 1kkk przemknęło się przez moje konto, więc nie bój nic ;P

v My channel v

revlayout.png

Opublikowano

1. Nie mozesz kupowac golda na Allegro. Gold jest wlasnoscia GameForge.

2. Nie, nie moge

3. Nic nie musza ci udowadniac, wystarczy klik i jest ban :)

Co do 3, w zadnej sytuacji nie musza ci nic udowadniac poniewaz kazde konto w grze NosTale PL Jest wlasnoscia Firmy GameForge. Ty musisz przestrzegac tajemnicy ID i Hasla (cos takiego) i grac zgodnie z zasadami gry. W kazdej chwili jak im sie spodoba to moga od tak pobanowac polowe bazy danych :)

altair-signature-anime-2.png

Moje nowe konto ~ShindaPL

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@UP x2

Haha człowieku idź się schowaj i mnie nie rozśmieszaj! Mogą zrobić pyk i zbanować połowę graczy?! Hahaha jesteś normalny? Ktoś na grę wydał ok. (powiedzmy) 2 tys. złotych, nic nie zrobił i ot tak z zachcianki go zbanowali? Weź się nie ośmieszaj. Potrzebne są dowody ponieważ gra prowadzi Item Shop..

Opublikowano

Jeżeli dostają cynk. W logach jest wyszczególniony handel na duże kwoty. Dlatego lepiej p[rzez sklep albo nosbazar ;)

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

Tak, ale zauważ, że mój kolega kupił 10kk, i sie tym jarał co prawda na ogólnym ale to juz ustalone, ze dowody potrzebne, bo on to mogl pisac pod wplywem alkoholu na przyklad a po 2, mozna powiedzieć jak się uczepią, że kuzyn oddał koledze 10kk z innego serwera bo mu wisiał, problem?

Opublikowano

Tak, ale zauważ, że mój kolega kupił 10kk, i sie tym jarał co prawda na ogólnym ale to juz ustalone, ze dowody potrzebne, bo on to mogl pisac pod wplywem alkoholu na przyklad a po 2, mozna powiedzieć jak się uczepią, że kuzyn oddał koledze 10kk z innego serwera bo mu wisiał, problem?

Support nie interesuje się stanem właściciela, kiedy napisał coś na czacie.

Nawet, jakby dana osoba napisała supportowi, że ktoś wbił na konto czy też brat napisał, to i tak WŁAŚCICIEL konta za nie odpowiada.

A skoro pisał, że kupił 10kk przez allegro, to jakie "kuzyn oddał 10kk z innego serwera bo mu wisiał"? Argumenty łatwe do przebicia ;)

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...