Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] WOW - Czy warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Chciał bym się zapytać czy warto zaczynać w tej chwili grę na serwerze globalnym. (Burning Legion)

Pytam ponieważ nie jestem do końca przekonany czy zbytnio opłaca się jeszcze zaczynać "kariere"

Jeżeli ktoś ma dodatkowe pytania do śmiało pytać !

Dzięki serdeczne za pomoc :)

Opublikowano

Moim zdaniem, nie.

Dlaczego??

• w połowie dodatku/contentu trudniej znaleźć gildię
  • teraz w MoP'ie musiałbyś dużo Daily dla reputacji nadrabiać

ale to czy będziesz grał zależy tylko i wyłącznie od Twojej decyzji.

Moje zdanie znasz ;]

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Tak samo jak Caltoro mam zdanie, ale dodam od siebie.

Jeśli nie masz znajomości, nie masz 90tego LVL'a oraz nie wyfarmiłeś chociaż połowy rep z MoP. Nie masz szans, by znaleźć odpowiednią gildię. Nawet looking for guild tego nie naprawili, bo ci wyszukuje gildie randomowo.

Opublikowano

Rozumiem, a możesz mi powiedzieć co to dokładnie jest Dialy ? Ponieważ jako tak jestem początkującym graczem.

Opublikowano

Daily - są to questy, które wykonuje się codziennie (jak sama nazwa wskazuje) i za ich zrobienie dostajemy reputację. Za wbicie exalted (czy bardzo dużo questów musisz wykonać) , w każdej frakcji możesz zgarnąc gear, mounty i inne exclusivy :D

Ja Ci powiem tak: Ja na twoim miejscu zaczołbym grać, wbijesz sb na spokojnie ten 90lvl, poznasz WoW'a bliżej, zdobędziesz gear, a nim się obejrzysz bd nowy dodatek , a wtedy bd przygotowany. Znajdziesz gildie i bd czerpał z WoW'a to co najlepsze.. ;) Take moje zdanie.

Opublikowano

No taki właśnie mam tok myślenia. Na co dzień gram w starcrafta 2 gdzie liczy się mocna nerwówka i stres. A w wowie po części mogę na spokojnie grać .

Opublikowano

Panowie co się wypowiedzieli pierwsi tto chyba maniacy PvE :)

Nawet teraz w MoPie mozna grać bez daily choćby w samo PvP ( co dla mnie sprawia dużo frajdy ) a jak już chcesz grać PvE ( ja nie polecam ) to poczekaj na nowy dodatek ;p

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ee tam warto wowik to piekna gierka .. jak zobaczylem pandarie to mi spadła czapka :D srsly warto warto ale ja gram juz 7 lat i powiem wam tak serio ze troche mi szkoda tych paru tysiecy co wsadziłem w ta gierke :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a nie zarobiłeś coś z wowa?

Pytanie, ogolnie nie da sie zarobic pare złotych (gold) z globala ?

Pytanie odbiegające od tematu proszę w nowyn temacie pisać

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Coz - na BL socjal raczej trafisz bez problemu. Szanse na boosta(szybki up leveli) sa raczej nikle ale dla osoby ktora ma nieco samozaparcia by poczytac poradniki nie powinno to byc trudne by pocisnac 90lvl w kilka dni (gildia wow stolen my life przyjmuje od tej chwili :P) . A pozniej juz ubranie sie w zaleznosci od preferencji stylu gry nie jest szczegolnie trudne bo wow oferuje rozne sciezki rozwoju (nawet jak jestes pacyfista mozna wbic te ostatnie 5 lvli na archeologii :P) . Fakt ze juz polowa contentu i ciezko wbic do grupy rajdowej ale zeby robic cos sensownego w grupie trzeba najpierw gre poznac i poznac klase ktora sie gra. Tak czy inaczej to nie jest koniec rozwoju WOW'a wiec sens dolaczenia do gry jest zawsze.