Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cheat Engine -Brick Force (problem x-trap)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem że był dział brick-force ale chyba został usnięty, mianowicie mam pytanie da się użyć cheat engine czyli w tej grze to speed hack ale jest mały problem to anty-hack Xtrap wiem że był bypass ale nie mogę znaleźć lub jak ominąć xtrap proszę o pomoc :)

Wynagrodzę to plusami :P

Opublikowano

Hmm nie gram w BF więc nie wiem czy jest jakiś bypass ale jeśli chcesz sam pisać to napewno musisz znać C#/C++ oraz assemblera

ja znam tylko python`a i mi wystarczy a co do c/c++ to nie dam rady się nauczyć to jest zbyt trudny język :(. Może ktoś zna ten język i mi pomoże

Opublikowano

Jeśli ktoś miałby ci pomagać to musiałby grać w BF dlatego że każda gra z xtrapem ma inną wersje np. Ta gra może mieć wersje (6569) a inna (5600).Jeśli chodzi o assemblera to musiałbyś wiedzieć jak najlepiej "zrewersować" zabezpieczenia XCrapa które wykrywają hacki oraz najlepiej wrzucić jakiegoś rootkita żebyś nie miał DC.Bo najczęściej Bypass który jest w DLLCE albo daje DC albo poprostu crashuje gre

nostaleh.png
Opublikowano

No jeśli nie ma bypassa to się nie bierz za hackowanie tej gierki tylko zmień na inną bo czasami czeka się na nie długo...

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Własnie pisałem że potrzebuje bypass`a lub kogoś kto umie napisać :). Jest jeden sposób na hacki na brick force.

wchodzisz na www.brick-force.com/pl/playnow

Ładuję ci się gra, logujesz się na gre

Włąnczasz Cheat Engine i se ustawiasz speed hack :). Aby działało to musi być przeglądarka chrome lub Opera :)

Opublikowano

brick-force <------------> x-trap <------------> serwer

X-TRAP sądzi, że jest dobrze

brick-force <------------> serwer

serwer nie wykrywa X-TRAP'a, połączenie zostaje rozłączone

załóżmy, że prędkość normalna, to (12) [będę podawał w nawiasach]

brick-force(12) <------------> x-trap(12=12) <------------> serwer(12)

X-TRAP sądzi, że jest dobrze

teraz założmy, że chcesz zmienić prędkość w kliencie gry

brick-force(18) <------------> x-trap(18 != 12) <------------> serwer(12)

X-TRAP sądzi, że jest źle, połączenie zostaje rozłączone

co można zrobić:

brick-force(18) <------------> hack <------------> x-trap(12) <------------> serwer(12)

X-TRAP dostaje wartość zgodną z tą, która jest na serwerze - jest gut

lub (tylko jeśli X-TRAP nie wykrywa hack'a na komputerze)

brick-force(18) <------------> x-trap(18) <-----------> hack(12) <------------> serwer(12)

hack przechwytuje połączenia od X-TRAP'a i fałszuje połączenia z serwerem, ale on tego nie zauważa

Chyba nigdzie się nie pomyliłem. Mam nadzieję, że w miarę to wyjaśniłem.

Opublikowano

Watpie że takie coś znajdziesz, sam próbowałem, jedynym sposobem to załadować DLLke albo exe do jakiegoś dissasembleatora i coś tam porobic :D

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...