Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z lanucherem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam serwer hamachi ale po restarcie kompa gdy probowalem clienta uruchomić to mi wywalilo blad i wykasowało lanuchera od tej pory nie działa zadne lanucher bo tylko to :

50908363856990042917.png

PS...PLIKI MAM rykoxa 1996

A gdy juz dam start to wlacza sie niby ale czarne okno mignie i sie wylacza ;/ prosze o pomoc

82410266488940901538.png GG: 47085347

Opublikowano

port logowania w serverinfo.py poprawny?

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

84256962069371174409.png

Tak wygląda mój serwerimfo

PS.ale wszystko normalnie działało tylko musiałem iść do kościoła to wyłączyłem kompa i poszłem potem przyszłem dupa nie dziala;/

Opublikowano

serverinfo.py w root. tam masz ip i porty do ustawienia.. standardowy port logowania to 11002 jak się nie mylę..

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

w root jest port 11002, sprawdź w FTP (folder auth) czy jest ten sam port

-  A.Einstein

Opublikowano

przykladowa sciezka. /usr/home/mt2/... i tam masz ch1, ch2, auth, game99 itp. sprawdz auth i CONFIG.

-  A.Einstein

Opublikowano

Ej ludzie to jest śmieszne , zainstalowałem od nowa serwer i chodziło ale potem musiałem na chwile kompa wyłączyć i wyłączyłem serwa , potem włączyłem i znowu ten sam problem stoj na ''logowanie....''' ja pierdole !! że tak powiem

Opublikowano

Ej ludzie to jest śmieszne , zainstalowałem od nowa serwer i chodziło ale potem musiałem na chwile kompa wyłączyć i wyłączyłem serwa , potem włączyłem i znowu ten sam problem stoj na ''logowanie....''' ja pierdole !! że tak powiem

Może nie dałeś save state tylko turn off?

BTW.

Ja bym zmienił pliki. Nie żebym zachwalał kogoś innego czy cos ale ja tak samo miałem problemy z tymi plikami wydają mi się bardzo pobugowane. Gdy ich używałem też ciagle miałem jakieś problemy. Polecam zmienić pliki.

213k6ed.jpg

Opublikowano

A jakie pliki są najlepsze ?? takie bez bugów żeby nie było dużo nowości ..., piszcie :P

ps, a jak bym chciał tan tych plikach zostać to jak bezpiecznie wyłączać i wlączac serwer?? , bo zawsze przed wlaczeniem dawałem

/etc/rc.d/netif restart

ifconfig

/start

a jak chciałem wyłączyć

/stop

i wylaczałem virutala

więc jak mam to zrobić żeby działało ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...