Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jakiego progarmu do grafiki, używać gdy nie miało się z tym styczności?!

Aspioo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy o jaką grafikę Ci chodzi ale pewnie o sygnaturki etc.

Z darmowych to masz gimpa a z płatnych photoshopa.
Jeżeli jednak chodziło Ci o grafikę wektorową to

Z darmowych inscape z płatnych illustrator/corel.

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Opublikowano

@UP. Dzięki, zaczne od prostych żeczy tzn. sygnaturek, avatarów :).

@EDIT Macie może jakieś szablony, do edycji?

28bb3w1.png

Opublikowano

Aspioo, do sygnatur i avatarów nie ma takiego czegoś jak "szablony" - to jest sama, nasza jako grafika inwencja twórcza - ogranicza nas tylko wyobraźnia no i materiały :P których ja aktualnie mam około 10 GB
Do YT jeśli chodzi o szablony to na stare kanały jeszcze jest tutaj umieszczałem - http://www.mpcforum.pl/topic/560221-tutorial-szablon-pod-nowy-youtube/?p=5167166

5gubmKI.png

Opublikowano

Aspioo, do sygnatur i avatarów nie ma takiego czegoś jak "szablony"

Istnieją pliki warstwowe w GIMP'ie, jak i Photoshopie, które są stworzone w celach nauki.

W zależności od tego jaki program wybrałeś, mogę polecić Ci kilka.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie zaczynaj od gimpa bo życie przegrasz...

Jak chcesz coś zdziałać w grafice to zacznij porządnie od photoshopa. Nauczysz się narzędzia, z którego będziesz mógł korzystać przez długie lata :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Hrabio, ale to też troszkę nie będzie miało sensu.

Kupi sobie PS'a, żeby tydzień porobić i skończy na tym, ponieważ jest czasochłonne i go to nie interesuje/nie ma pomysłów/nie potrafi tego zrobić.

Lepiej od gimpa, no chyba, że będzie chciał PS'a nielegalnie zdobyć.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Hrabio, ale to też troszkę nie będzie miało sensu.

Kupi sobie PS'a, żeby tydzień porobić i skończy na tym, ponieważ jest czasochłonne i go to nie interesuje/nie ma pomysłów/nie potrafi tego zrobić.

Lepiej od gimpa, no chyba, że będzie chciał PS'a nielegalnie zdobyć.

Szczerze. Znasz kogoś kto KUPIŁ photoshopa? :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Każdy pobieraaa pewnie..

PS Lepszy odrazu więcej się nauczysz a później będzie łatwy. TuTki i szybko pójdzie.

Odrazu się lepiej pracuje

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@covver

Nie psuj mu opinii o grafice proponując Gimpa...

W każdej szkole graficznej jeżeli będziesz chciał pójść dalej to będziesz pracować w Photoshopie.

Opublikowano

Gimp dla początkujących. Photoshop to narzędzie do profesjonalnej grafiki, albo inaczej mówiąc dla grafikow ktorzy coś juz robią. Ale wiesz, to ze GIMP nie znaczy ze w photoshopie robisz rzeczy ktorych w GIMPie byś nie zrobił.

Opublikowano

Każdy mówi, że kupił, ale jak jest na prawdę to ja nie wiem :O

Ja kupiłem, wersję studencką. Pozdrawiam.

Gimp dla początkujących. Photoshop to narzędzie do profesjonalnej grafiki, albo inaczej mówiąc dla grafikow ktorzy coś juz robią. Ale wiesz, to ze GIMP nie znaczy ze w photoshopie robisz rzeczy ktorych w GIMPie byś nie zrobił.

Głupoty gadasz. Nawet na forumq był kiedyś ziomek, co się Crevan zwał i w gimpie wszystko robił.

@covver

Nie psuj mu opinii o grafice proponując Gimpa...

W każdej szkole graficznej jeżeli będziesz chciał pójść dalej to będziesz pracować w Photoshopie.

Chyba nie wiesz, o czym mówisz.

Nie zaczynaj od gimpa bo życie przegrasz...

Jak chcesz coś zdziałać w grafice to zacznij porządnie od photoshopa. Nauczysz się narzędzia, z którego będziesz mógł korzystać przez długie lata :)

Ja zacząłem od GIMPa, teraz sprzedaję swoje amatorskie prace np. serwerom M2. ;)

Jeżeli chcesz mieć bardzo łatwo proponuję Ci GIMP, lecz jak masz zamiar już trochę więcej umieć proponuję Photoshopa. :)

GIMP jest trudniejszy, w PSie wszystko masz podane na dłoni.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Myślę, że po kilkuletniej pracy w GIMPI'e możesz osiągnąć znacznie więcej niż w PS. Wiadomo PhotoShop, niby bez tego się nie obejdzie. Wcale nie, znam pewną osobę która ma nick Shavire i bez PS czy innych narzędzi tworzy tak piękne prace, że jak zobaczyłam byłam w szoku.

Kocham kino akcji na forum. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...