Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Możliwa infekcja sality !

lolo1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Przez swoją głupotę z nudów podpiąłem pod port USB kartę od aparatu, gdzie była infekcja skrótów (W32.Yimfoca). Chciałem sobie pliki zapisać do archiwum na hasło, żebym miał np. na kolegę :) Ale co się okazuje; Podpinam pendrive pod laptopa i norton krzyczy "W32.Sality!dr". Wszystkie wirusy mam zapisane w archiwum pod znane mi hasło :) Ale możliwe, że zainfekował się już nie przeze mnie używany komputer. Co mam teraz zrobić?!

Edit: Archiwum z sality normalnie zepsuło się ! nie da się go otworzyć. Zmieniłem atrybuty folderów na "wszystko widzę" i antywirus odezwał się

97667063963702244999.jpg

TO akurat na laptopie, na komputerze nie ma antywirusa

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Za chwile uruchomie sality killera od kaspersky i zobaczę, czy infekcja faktycznie jest. W dodatku znalazłem na pendrive jeszcze 1 archiwum i w tym archiwum siedzi wirus sality (działa, wypakowałem i antywir zablokował). Więc kolega jakiś mnie ostro wkurzy i mu wyślę te wirusy ;) Ale humor na bok muszę najpierw przeskanować kompa

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Ten pendrive z nudów włożyłem, a ostatnio znalazłem na dysku archiwum z wirusem (tym skrótowym) na hasło ale zapomniałem. Teraz mam wirusa, który robi skróty i wirusa sality w jednym archiwum :) Teraz niech mnie kolega wkurzy i dam mu popalic ! ;) Ale oby dezinfekcja przebiegła pomyślnie..

Wkleiłem nazwe pliku wirusa sality i nie ma jej w google.. chyba tylko ja mam zachowany ;d Dla ciekawskich: rqvya.pif

48061.gif

Opublikowano

Teraz napiszę jak teraz to idzie.. włączyłem SalityKiller'a i wykrył mnóstwo infekcji "Win32.sality.ag" we wszystkim np. firefox'ie, UsbFix itd. Nie działają mi strony antywirusowe / skanery online na komputerze nadal.

Przed chwilą pobrałem mbam z innego źródła (bo producenta nie działa) i teraz skanuje, skończyło się skanowanie SalityKiller, w razie czego włączyłem jeszcze 2 raz. Mbam tera wykrył 2 obiekty

48061.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...