Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hash MYSQL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brute force hasha MD5 na hasło 6-cio cyfrowe (0-9) zajmuje 10 minut dla porządnej maszyny

Biorąc pod uwagę to, że

- Nie wiesz co to za hash

- Nie wiesz jakie znaki są użyte

Dekodowanie zajmie parędziesiąt lat, o ile wynajmiesz sieć serwerów które będą to liczyć.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Brute force hasha MD5 na hasło 6-cio cyfrowe (0-9) zajmuje 10 minut dla porządnej maszyny

Biorąc pod uwagę to, że

- Nie wiesz co to za hash

- Nie wiesz jakie znaki są użyte

Dekodowanie zajmie parędziesiąt lat, o ile wynajmiesz sieć serwerów które będą to liczyć.

Md5 umiem dekodować np. 9743a66f914cc249efca164485a19c5c a tu mam co innego hash z navicata i nie wiem z jakiego rodzaju jest ten kod no to chyba dupa.

Niedługo zapowiedż serwera ExoriusMT2 !

Chcesz być nabierząco ? Lajknij: http://www.facebook.com/pages/Exoriusmt2/348738298577520

Opublikowano

Nie umiesz dekodować md5. MD5 nie da się dekodować(możesz rozwalić je z bruteforce'a, słownikiem lub z gotowej bazy (np. user hashuje słowo admin - hash tego dodawany jest do bazy i gdy ktoś potem przyjdzie z hashem admina dostanie "odkodowany" nick))

Ciekawiej możesz mieć kiedy walnęli tutaj salt + podwójne hashowanie.

<?
$password = "zaqwsx";

$salt = "%3J05VUV5KU0UV5MU306MNU-0623";
$salt2 = "MKMU#)BM_U_)%MU)_#@^";

echo $pass = md5($salt + md5($salt2 + sha1($password + $salt)));

?>

tvum.jpg

Bez znania salt'a i sposobu hashowania ten hash nic Ci nie da.

Ja na swoim doświadczeniu powiem że tak.

Jeśli chcesz wejść na konto admina to -> załóż konto z swoim hasłem (np. script-kiddie) -> zobacz w navicacie jaki jest hash Twojego hasła -> zmień hasło admina na ten hash z Twojego konta -> zaloguj się na admina z Twoim hasłem.

Opublikowano

Nie umiesz dekodować md5. MD5 nie da się dekodować(możesz rozwalić je z bruteforce'a, słownikiem lub z gotowej bazy (np. user hashuje słowo admin - hash tego dodawany jest do bazy i gdy ktoś potem przyjdzie z hashem admina dostanie "odkodowany" nick))

Ciekawiej możesz mieć kiedy walnęli tutaj salt + podwójne hashowanie.

<?
$password = "zaqwsx";

$salt = "%3J05VUV5KU0UV5MU306MNU-0623";
$salt2 = "MKMU#)BM_U_)%MU)_#@^";

echo $pass = md5($salt + md5($salt2 + sha1($password + $salt)));

?>

tvum.jpg

Bez znania salt'a i sposobu hashowania ten hash nic Ci nie da.

Ja na swoim doświadczeniu powiem że tak.

Jeśli chcesz wejść na konto admina to -> załóż konto z swoim hasłem (np. script-kiddie) -> zobacz w navicacie jaki jest hash Twojego hasła -> zmień hasło admina na ten hash z Twojego konta -> zaloguj się na admina z Twoim hasłem.

Włamałem się do bazy danych poprzez luke na stronie i wyświetliło mi się "gmhost,gmlist,account,player,itemproto i inne pierdoły" a ze strony passy to już nie ;/

Niedługo zapowiedż serwera ExoriusMT2 !

Chcesz być nabierząco ? Lajknij: http://www.facebook.com/pages/Exoriusmt2/348738298577520

Opublikowano

pisz bardziej na fora hakerskiego typu tam dekoduja za " free " (czasami) i nawet szybko tutaj nie moge podać przykładów ale poszukaj na necie może coś znajdziesz ;d

784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

rozkodowywanie nie dziala nwm dla czego

Serdecznie Zapraszam na Serwer Minecraft : icrafted.maxc.pl:25665

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...