Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka płyta główna

Kaqe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się zapytać jaka najlepszą płyta główną polecacie pod te podzespoły:

geforce gt 8600 - karta graficzna

procesor - z serii intel wiec plyta pod intela

ram- ddr2 (zamierzam kupić ddr3)

I oczywiście chce taką płytę do której będę mógł wsadzić coś lepszego np: gtx jakiegoś,ram ddr3 poniewaz ulepszam po trochu kompa wiec nie chce zbytnio za dużo kasy wydawać na raz jak na razie potrzebuje tylko płyty głównej (intel) a później pomyśle.

Opublikowano

Nie z serii intel tylko MARKI intel!

Płyta pod intela to też niejednoznaczne pojęcie - socket 1366, 775 czy może 1155? Jaki model tego procesora (sprawdź w CPU-Z)?

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie z serii intel tylko MARKI intel!

Płyta pod intela to też niejednoznaczne pojęcie - socket 1366, 775 czy może 1155? Jaki model tego procesora (sprawdź w CPU-Z)?

DualCore

Intel Pentium D 940, 3200 MHz (16 x 200) procesor socket 775 a chcialbym tez na 1155 czy jest taka mozliwosc? Acha i jaka ta płyta ?

Opublikowano

A którą byś z tych polecił?

A tak przy okazji teraz ma 3gb ramu ddr2 i mam windowsa 8 ale niewiem czy bardziej sie oplaca miec 7 x86 albo xp ?

Opublikowano

może wymiana na 1155? jeśli zasilacz noname to:

płyta: http://allegro.pl/msi-h61m-p20-g3-1155-najtaniej-okazja-i3126637286.html

procesor: g2020 200 zł

ram: http://allegro.pl/samsung-4gb-pc10600-ddr3-1333mhz-gwarancja-i3138565447.html

zasilacz: chieftec gps-450aa-101a lub http://allegro.pl/zasilacz-chieftec-gps-400aa-400w-okazja-i3137375671.html

system: 8 64 lub 7 64

Opublikowano

I spokojnie z z tym zestawem beda chodzic najnowsze gierki? Pytam sie bo bede krecil lets play.

Na 8600GT może POGRASZ sobie w stosunkowo nowe, mniej wymagające tytuły (o BF3 Multi, FC3 zapomnij, bo będziesz slajdy oglądał), ale do Let's Play musisz dokupić jeszcze Radeona 7770 + w przyszłości i5.

Opublikowano

Wiem teraz chodza mi najnowsze gry ale zamierzam zmienic tez karte graficzna tylko z czasem.Wiec sie pytam czy z tym sprzetam co podales i jeszcze nowa karta graficzna beda chodzic spokojnie wszystkie gry?

Opublikowano

Wiem teraz chodza mi najnowsze gry ale zamierzam zmienic tez karte graficzna tylko z czasem.Wiec sie pytam czy z tym sprzetam co podales i jeszcze nowa karta graficzna beda chodzic spokojnie wszystkie gry?

Najnowsze gry chodzą Ci na tym dinozaurze ? ;F

Ja już się chyba do tego tematu nie wtrącam. Skoro za grę uważasz 20FPS, to z tego nowego zestawu będziesz bardzo zadowolony - wszystko na Ultra w FullHD z nagrywaniem.

Opublikowano

No chadza i niewiem jak to mozliwe :) teraz gram w assassina creeda 3 na normalnych i w tomb raider na normalnych i w wiedźmina 2 na low ale zamierzam kupic taka karte graficzna obslugujaca dX11 poniewaz chce pograc w crysisa 3 wiec znacie tez grafike obslugujaca dX11? Acha mam po 70fps w tych grach a jak nagrywam spada nagle do 10fps.Zapomnialem dodac ze far cry 3 chodzi mi bez zarzutów nawet na normalnych

ale mam na low bo dodatkowo urachamiam sobie metina w tym samym czasie wiec gram w far cry 3 i metina mam w pasku i chodzi bez zarzutów.

Mam płyte głowna 4coredual-vsta w której mieści sie tylko 2gb ram a mam 3gb ram i win 8.

Opublikowano

No chadza i niewiem jak to mozliwe :) teraz gram w assassina creeda 3 na normalnych i w tomb raider na normalnych i w wiedźmina 2 na low ale zamierzam kupic taka karte graficzna obslugujaca dX11 poniewaz chce pograc w crysisa 3 wiec znacie tez grafike obslugujaca dX11? Acha mam po 70fps w tych grach a jak nagrywam spada nagle do 10fps.Zapomnialem dodac ze far cry 3 chodzi mi bez zarzutów nawet na normalnych

ale mam na low bo dodatkowo urachamiam sobie metina w tym samym czasie wiec gram w far cry 3 i metina mam w pasku i chodzi bez zarzutów.

Mam płyte głowna 4coredual-vsta w której mieści sie tylko 2gb ram a mam 3gb ram i win 8.

Odkupię ten komputer w takim razie, ile za niego chcesz ?

A tak poważnie - skoro masz tyle FPS (chociaż ja w cuda niestety nie wierzę) to czemu chcesz wymieniać platformę, która da Ci kopa może + 5-10FPS ? :F

Opublikowano

jak wymienić? chce poskładać nowego kompa ponieważ ten jest bardzo stary niby gierki chodza ale chce nagrywac lets play i chce czegos wiecej bo mnie nie zadowala to co mam a jak mówiłem gdy próbuje nagrywać spada mi nagle do 10/9 fps wiec nie wiem o co chodzi. A z tym sprzętem co podaliście będzie o wiele lepszy a tego kompa dam siostra.Chyba ze macie do zaoferowania jakis lepszy sprzet pasujacy do tych podzespołów co podalem wczesniej?Bo bede powoli wymienial jak mówiłem.Na poczatek płyta głowna ale pasujaca do geforca 8600gt i ram ddr2 a pozniej zamierzam kupic jak cos jakiegos radeona lub gtx wiec co polecacie.Na płyte głowna mam 400zł.

Dodam chce kupic najlepsza płyte głowna ale pasujaca do tych podzespołow jak na razie:

ram-ddr2 (zamierzam wymienic na ddr3 ale to pozniej)

procesor- DualCore Intel Pentium D 940, 3200 MHz (16 x 200) (tez zamierzam wymienic na co lepszego ale z czasem)

grafika - geforce 8600gt (jak wspominalem chce wymienic tez na cos lepszego)

zasilacz- zamierzam kupic teraz wraz z płyta główna wiec powiedzcie jaki?

Opublikowano

jak wymienić? chce poskładać nowego kompa ponieważ ten jest bardzo stary niby gierki chodza ale chce nagrywac lets play i chce czegos wiecej bo mnie nie zadowala to co mam a jak mówiłem gdy próbuje nagrywać spada mi nagle do 10/9 fps wiec nie wiem o co chodzi. A z tym sprzętem co podaliście będzie o wiele lepszy a tego kompa dam siostra.Chyba ze macie do zaoferowania jakis lepszy sprzet pasujacy do tych podzespołów co podalem wczesniej?Bo bede powoli wymienial jak mówiłem.Na poczatek płyta głowna ale pasujaca do geforca 8600gt i ram ddr2 a pozniej zamierzam kupic jak cos jakiegos radeona lub gtx wiec co polecacie.Na płyte głowna mam 400zł.

Dodam chce kupic najlepsza płyte głowna ale pasujaca do tych podzespołow jak na razie:

ram-ddr2 (zamierzam wymienic na ddr3 ale to pozniej)

procesor- DualCore Intel Pentium D 940, 3200 MHz (16 x 200) (tez zamierzam wymienic na co lepszego ale z czasem)

grafika - geforce 8600gt (jak wspominalem chce wymienic tez na cos lepszego)

zasilacz- zamierzam kupic teraz wraz z płyta główna wiec powiedzcie jaki?

Skoro Far Cry 3 na medium chodzi Ci bez problemu przy 70FPS, to nie ma sensu zmiany platformy, bo co najwyżej odczujesz spadek.

Opublikowano

No dobra a powiedzmy ze chce złozyc kompa to jaka bedzie najlepsza płyta głowna (ogólnie)?

Podajcie jakie czesci itp.

Opublikowano

Załozmy ze mam 1,5tys (bede mial za niedługo) i jakiego kompa moge za tą kase złożyc?

Za niedługo znaczy ?

Jak widzisz ceny różnie chodzą, zgłoś się jak BĘDZIESZ mógł już zamawiać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...