Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Server Minecraft - lagi oprócz admina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj chciałem założyć server własny bez hamachi na swoim IP. Kiedyś, tylko na innym słabszym sprzęcie mogłem sobie pozwolić na hostowanie 2-3 serverów na raz. Teraz mam jeszcze lepszy sprzęt, internet wciąż taki sam(D:16mb, U:1,25mb), lecz kiedy stworzyłem swój server to wszyscy mieli olbrzymie lagi oprócz mnie w grze. Lecz poza grą było odwrotnie. Prościej:

Podczas włączonego servera moi koledzy mają w grze ping po kilka tysięcy, ja ok.30

Podczas włączonego servera moi koledzy mają poza grą normalny ping, a ja po kilka tysięcy(sprawdzany za pomocą cmd.exe)

Nie jest to wina pluginów czy coś, bo wywalałem wszystko, wkładałem z powrotem, nawet raz ściągnąłem klient servera z minecraft.net i nadal to samo. Internetu mi nikt nie kradnie, jestem sam.

Co może być tego przyczyną? Ręce mi opadają.

Opublikowano

Czytaj uważnie, nie mam hamachi. Co dziwniejsze, po wyłączeniu nawet servera cały internet u mnie spowalnia. Po resecie routera mam D:20mb, U:2,5MB, a po włączeniu servera i wyłączeniu go 10 razy mniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...