Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Postać 1vs1, jakie banować itp.?

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, chce zrobić solówkę z kolegą, ale on dłużej gra i wogóle. Chcemy grać postaciami z mida 1vs1. Moje postacie na mida: twisted fate, lux (moja ulubiona postac), veigar, ahri, leblanc. I się zastanawiam która postać wybrać i jakie postacie zbanować, żeby mnie za bardzo nie skontrował. (Mamy grać na bany). Dodam że gramy bez runek, bo nie mam 30 lvl'a a on ma i to by było lekko nie fair. Nie mam skończonej strony runek.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

LeBlanc bardzo dobra na 1vs1, solo target focus i ccki (silence).

Veigar stun, free ap i ult z mega przelicznikiem z AP wroga, będzie mniej więcej 3/4 hp.

Malza również solo target focus.

Akali, kassadin...

Opublikowano

Ja bym wybrał LB. Sam nią gram często i muszę potwierdzić, że 1v1 ma kombo z popierdolonym DMG.

Co do banowania, to ja zbanowałbym na twoim miejscu postaci którymi najczęściej gra, ale tak to: Kassadina, Akali, Fizza.

Game Over

Opublikowano

graj LB, jest po prostu OP :) mało się nią gra bo jest ona strasznie słaba w team fightach... ale w 1v1 nie do pokonania, składaj najpierw dużo pod AP, a potem resisty ( zależy od wroga ) bo jak na 1 osobe która jest AD to bardzo się opłaca stackować armor, bo oni nie mają AP i wtedy on ci gówno będze robił tak samo AP, ale wtedy magic resisty i pamiętaj o last hitach

Opublikowano

Najlepsze z ap 1v1 to:

-akali (heal rozumiesz)

-diana (brak cd ulta)

-lb (jw)

-ryze (mocne combo heal z uti)

-nidale (heal)

-swain (1v1 gdy ma mane nie do zabicia)

Reszta ap champów typu tf padają w 1v1 ponieważ nie mają się jak leczyć podczas wali i są papierowi.

beznazwy1za.png

Opublikowano

Na 1vs1 najlepiej pickować :
- Veigar ( och jak wyjebie w postać co ma dużo Ap to aż boli )
- LeBlanc
- Akali
- Talon ( jedzie wszystko na midzie )
- Nidaale ( dzida so opppp )
- Lux ( tak samo jak veigar op burst )

Banuj te postacie przeciwko których nie lubisz/umiesz grać, polecam zbanować Kassadina i Talona chyba, że sam masz zamiar wziąć.

Opublikowano

nikt nie wspomnial o tristanie pod ap albo cassiopei, kayle, dianie, galio albo chociazby starym brandzie ewentualnie swainie? wasza wspomniana le blanc przy takich postaciach nie ma prawa bytu, btw na ta wasza le blanc wystarczy tylko pojebany push i juz jest jej ciezej

Opublikowano

Tradycyjny pojedynek. Masz 2 sposoby na wygraną.

1. Bierzesz Le Blanc, olewasz system i banujesz 3 pierwsze lepsze kontry z pierwszej lepszej stronki z counter pickami, np. Sion, Morgana, Kassadin

2. Pytasz się innego kolegi, którego znacie obaj i prosisz żeby się spytał twojego rywala kogo weźmie. Z takim infem banujesz mu jego 3 favourite picki i bierzesz co ci się żywnie podoba :D

Możesz jeszcze wziąć randoma i liczyć na farta, ale to rzadko kiedy wypala.

Opublikowano

Banuj Kayle, może Elise/Zeda jeśli kolega nimi gra. Le Blanc nie bierz. Na początku ma lekko, ale jak przeciwnik złoży trochę resów i hp to będziesz miał problemy. Bo jak go zburstujesz i nie zabijesz to on Cię dojedzie ;)

Cho Gath jest dobrym pickiem - silence, true dmg, sustain, wytrzymały, fajne przeliczniki. Ahri też - mobilna, leczy się, charm, harass, trochę true dmg, można zapushować na śmierć.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Z tych co podałeś to jedynie LeBlanc, ale jak będziecie grać na "mapie treningowej" to polecam Nidalee. =)

Nidalaa ma wizję na całej mapie po przez trapy, dobry dmg pod Q, no i mega heal, dzięki któremu utrzymujesz się przy życiu.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Od siebie powiem tak, zbanuj postacie ktorymi gra on dobrze, ew. Kontre na postac ktora bedziesz gral, co do wyboru postaci to na ta mape (providing grounds) najlepsze postacie to te ktore szybko niszcza przeciwnika cos jak lb albo postacie z sustainem takie jak yi. Yi ma lepszy poke i moze sie strasznie leczyc. Lb polega na wywaleniu combo i szybkim wycofaniu. Bierz co bardziej ogarniasz.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...