Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem.

TCQ

Rekomendowane odpowiedzi

Admin Cienia
Opublikowano

Ostatnio komputer mi się zawiesza przez co muszę go restartować, problem polega na tym, że po restarcie pojawia się komunikat "Błąd odczytu dysku". Następnie po ponownym wyłączeniu i włączeniu komputera błąd znika i system uruchamia się normalnie. Wyżej wymienione objawy wystąpiły już kilka razy.

Dodam, że "CHKDSK" nie wykrywał żadnych błędów na dysku. Czy ktoś z Was wie z czym to może być związane i jak temu zaradzić.

1294477714-U1.png

Admin Cienia
Opublikowano

Miałem na myśli sposoby, nie wymagające wymiany sprzętu. Jeśli miałbym coś wymienić to już cały dysk, ponieważ przydałby mi się większy. Czekam na inne propozycje rozwiązania lub ograniczenia pojawiania się tego błędu.

1294477714-U1.png

Opublikowano

A jaki zasilacz? Możliwe, że daje niestabilne napięcia na linii zasilającej dysk twardy i przez to te problemy.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...