Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile będę miał FPS'ów w Minecrafcie?

K-mObile

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się spytać ile będę miał FPS'ów w minecrafcie przy takim komputerze?:

System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64-bity.

Procesor: Intel Core i5-3450 CPU @ 3.10 GHz (4-CPUs)

Pamięć ram: 8gb

Wersja programu directX; DirectX 11

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 630 (4gb)

Opublikowano

Słyszałem, że wiele osób ma problemy z fps'ami.

Mi od wersji 1.5 również wszystko się schrzaniło.

Mam 20 fpsów, a zwykle miałem 120.

Ponoć w 1.6 te fpsy mają być naprawione.

PS. Posiadam to samo co ty, ale jak ja zawsze miałem 120, to pomyśl ile ty będziesz miał :)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Przynajmniej z 200 będziesz miał...

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Opublikowano

Mam komputer już od wczoraj, i ledwo 60 FPS'ów z OptiFine Rei Mapem, i texture pack faithful żal?

Masz, pobierz to

https://mega.co.nz/#!koJAgbjY!HVo03gqoDPKBgBzlXoJ5smf6O91v4C6GpJjP4RQ5TNs

skan

https://www.virustotal.com/pl/file/623d5b85fc1259dcaee7e97dc19d7262f92900ac16dbfc4b61e32e9d1e9a927d/analysis/1364757270/

Jest to aktualizacja bibliotek w minecraft, mi zwiększyło fps :) (W środku jest instrukcja (pliki pożyczone ze strony o minecraft, ale dla bezpieczeństwa usunąłem z jakiej ) )

Opublikowano

Ja mam 16gb ramu

2gb grafy

procek i7

I siedze na 69 fps i jakos mi to nie przeszkadza... wiec nie wiem po co caly ten wyscig po fps skoro plynnosc juz jest na 24 fps. pozdrawiem :)

Just keep and flying

Opublikowano

Kolejny naiwniak ... Po jakiego **** kupiles NVIDIA GeForce GT 630 ( 4gb ) , jak mogles za mniej lub tyle samo kupic duzo , a raczej w pizdu lepszą karte graficzną ktora ma prawdziwe 1GB , a smiga jak ta lala . Ludzie . Jezeli kupujecie karte graficzna nie patrzcie na ilość pamięci w tym wypadku 4gb . Moze i miec , ale to i tak chwyt producenta zeby tylko kupic ten shit . Nawet jezeli ma te 4gb to co ci to da :D ? Nic , gdyż minecraft wykorzystuje 512 mb ( dokladnie 522 mb w moim wypadku ) , i co gdzie ta reszta ? Prawie 3.5 Gb chyba sie opala ... Najważniejszą rzeczą w kartach graficznych jest taktowanie procesora , pamieci oraz shaderow ... Bez tego to jakby kupic integre pff ... Tak więc . Sproboj ją podkręcic . I oczywiscie 1 GB zawsze lepsze ;p

To tyle z mojej wypowiedzi ...

Licze na like-a :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...