Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podkręcenie GPU

Felcor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Chciałbym podkręcić swoją GPU Radeon 7850 programem MSI Afterburner . Tylko nie za bardzo wiem jak to zrobić by było wszystko dobrze . Orientuje się ktoś jak to zrobić dobrze ? Dodam że wczoraj miałem komputer włączony przez 12 godzin i temperatura karty graficznej to 33 stopnie .

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

To,że komputer był włączony przez 12h i temp grafiki to 33 stopnie to wcale żadne zaskoczenie.To jest poprostu temperatura w spoczynku.

Pograj przynajmniej godzine w jakąś bardzo wymagającą grę i wtedy sprawdź temaperatury :/

sygnaturkabyme24.png
Opublikowano

Ja podkręcałem mojego radeona programem Catalyst Control Center(Instaluje się ze sterownikami)Zakładka Wydajność------>AMD OverDrive podkręcasz co 10mhz i klikasz "Testuj niestandardowe taktowania" jeżeli po zakończeniu jest stan zaliczenie to próbuj dalej, ale jak wystąpił błąd to cofnij te 10mhz

graphic.png

Opublikowano

Zależy od jakiego wydawcy, ale od Sapphire, Asus są bardzo chłodne. Daj najlepiej rdzeń na 1000 i pamięć na 1300 i zrób test MSI Kombustorem, po 20 minutach przyjdź i zobacz czy nie ma artefaktów (takich pasków). Jak nie ma to rdzeń daj na 1050, pamięć na 1320 (np. mi się dalej nie chce kręcić) i znów. A jakby był artki to cofnij o 20.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

To,że komputer był włączony przez 12h i temp grafiki to 33 stopnie to wcale żadne zaskoczenie.To jest poprostu temperatura w spoczynku.

Pograj przynajmniej godzine w jakąś bardzo wymagającą grę i wtedy sprawdź temaperatury :/

Źle się wyraziłem, grałem może z 5 godzin i taka była temperatura karty graficznej. Mam firmy gigabyte

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

No to spokojnie, też da radę chociaż te co wymieniłem lepsze ale ten też da radę, więc zrób tak jak ci napisałem.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Po prostu otwierasz go, jak ci się kręci ten znaczek MSI to idziesz gdzieś, za jakieś 20 minut przychodzisz - i jak nie robią się artefakty czyli takie paski to spoko a jak się robią to cofnij OC o 20 MHz.

Opublikowano

Spokojnie, dopiero jak dojdzie do 70 możesz zacząć się lekko przejmować, jak 80 będzie to lepiej cofnij OC ;D Ogólnie to normalne, bo to rendering ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...