Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procesor za 850 zł

AfgFire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do renderu ten i7 będzie bardzo dobrym wyborem. Pamiętaj - bez zamiarów O/C go nawet nie bierz.

FX jest tańszy, ale też zauważalnie gorszy.

A w tej cenie nic nie bierz bez odblokowanego mnożnika bo to strata kasy będzie.

Fortis do chłodzenia wystarczy, za ~400zł masz najtańszego MSI Z77A-G45.

Opublikowano

Nigdy się nie zajmowałem OC i nie chce ani spalić procka ani tracic gwarancie jak narazie mam nie kreconego q8200 i gram na nim na wysokich na rozdzielczosci 1600x900 35 fps więc pytanie czy gdy krece procka trace gwarancię ?? I druga dosyc wazna który z tych procesorów kupywac reszta czesci was nie interesuje bo jak narazie planuje przebudowe komputera po wolutku do przodu like dostaniecie jutro jak bd już na komputerze teraz jestem na tel za błedy jeśli jakiekolwiek są z góry przepraszam.

battlefield3wallpaperhdf.jpg
Opublikowano

Jeżeli chcesz wymienić procesor, musisz wymienić płytę główną, ponieważ ta którą masz jest na sockecie 775, a procesory które ci proponujemy na 1155.

@down

A za kogo mam cię uważać? W temacie podałeś wszystkie procesory pod grube o/c, a nie przewidujesz o/c.

Śmieszne...

Opublikowano

Uwazasz mnie za debila ?? Wiem ze musze wymienic płyte główną .... ram tez bo mam ddr 2 .... troszke stare jak na te czasy temat dotyczy procesora i tegi sie trzymajmy

Uwazasz mnie za debila ?? Wiem ze musze wymienic płyte główną .... ram tez bo mam ddr 2 .... troszke stare jak na te czasy temat dotyczy procesora i tegi sie trzymajmy

Opublikowano

Znalazlem o nich poprostu najlepsze opinie u co powiesz mi ze i7 2600k bez podkrecania nie nadaje sie do gier bez spadków fps ??

Opublikowano

1. Nie pisz posta pod postem

2. Po co kupować procesor z K jeśli nie zamierzasz podkręcać, skoro u intela wiąże się to z dopłatą około 100/150zł?

Opublikowano

Nie że nie nadaje, ale po co płacić dodatkowo za procesor stworzony do OC skoro go nie ruszasz ? Jak przy i7 się upierasz to 3770S, 3,1 GHz + turbo do 3,9 GHz, cena 1000-1100 zł

Mobo MSI B75 E33 lub P45 ewentualnie P33 (drożej się nie opłaca)

@EDIT

nie przyuważyłem że ty chcesz używany brać, właściwie niewiele drożej od zwykłych i5, ja bym w takiej sytuacji wziął.

Opublikowano

Nie no mi wsio ryba czy będę go kręcił martwi mnie to czy nie stracę gwarancji bo jednak 900 zł piechotą nie chodzi

Opublikowano

Nie tracisz gwarancji, zachęcam cię gorąco do podkręcania :D Na prawdę, w dzisiejszych czasach kupowanie procesora za kasę większą niż 500zł bez możliwości OC to totalny bezsens, strata hajsu.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie no mi wsio ryba czy będę go kręcił martwi mnie to czy nie stracę gwarancji bo jednak 900 zł piechotą nie chodzi

Jak masz straci gwarancję na coś, co jest STWORZONE do O/C ?

Gdyby producent nie chciał, aby procesory były kręcone to :

1. Wydajnych coolerów CPU by nie było

2. Rynek płyt głównych by upadł

3. AMD by upadło

4. I jeszcze kilka :D.

@UP Ach, jak zwykle ostatni ;f

Opublikowano

Ten używany 2600k, jeśli się używek nie boisz ;). Wiadomo, że jest po O/C, ale w sumie i tak ileś lat jeszcze potrzyma. Zapytaj się jednak, jak się kręciła, bo możliwe, że to padaka i tyle :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...