Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fps, za mało jak na mój laptop

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam laptopa i w minecraft wyciąga tak z 20-30 fpsow. Na płaskiej mapie 300, ale tak to się nie da grać.

Na mojego laptopa to za mało, on potrafi więcej, wiem to na 100%. Co muszę zmienić? Mam zainstalowanego OptiFine.

Parametry:

Procesor - Intel Core i7

GHz - 3.2GHz

Grafika - NVIDIA GT520

RAM - 4GB RAM

Jeszcze coś tam pracowało z 2 razy zwiększoną mocą i dlatego GHz są większe niż napisałem.

Tak powiedział pracownik sklepu. Mówił też, że gry powinno latać na lajcie bez żadnych lagów.

Co się dzieje? Jak wyciągnąć więcej FPsów? Stosowałem te metody z MPCforum.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Tez tak myslalem jak mialem 30-40 fps

Otworzylem dodalem 1024 ramu przez ten launcher no i BOOM

70-150 fps

ja kcos pisz 44887887

Opublikowano

Hmm ja jak nagrywałem na yt miałem 60 fps na lapku ( dosc dobry, parametry powalające, ale nei będe się chwalił. ) Wgrałem sobie taki program GameBoster 3 i gierka śmiga jak szalona .
Mam z tym programem jakies 130 fps + OptiFine HD

Opublikowano

Okej, więc drogi kolego (jeśli mi wolno tak się zwracać) - rada od Krzyq'a jest taka, by pobrać programik CCleaner, i przeczyścić laptopa. Potem jeśli nic się nie zmieni, to oddać go do serwisu na czyszczenie (ew. samemu). Jeśli nie chcesz go czyścić - dmuchnij w dziurkę od wentylatorka. Kurz zasypie Twą twarz :D Jeśli to nic nie daje, to programik tak jak wyżej Gamebooster 3, lub Gboost (ten 2 lepszy, bo przy nagrywaniu daje więcej).

Proszę napisz na PW, czy to coś dało. Jak nie, to pokminimy jeszcze coś.

Opublikowano

Okej, więc drogi kolego (jeśli mi wolno tak się zwracać) - rada od Krzyq'a jest taka, by pobrać programik CCleaner, i przeczyścić laptopa. Potem jeśli nic się nie zmieni, to oddać go do serwisu na czyszczenie (ew. samemu). Jeśli nie chcesz go czyścić - dmuchnij w dziurkę od wentylatorka. Kurz zasypie Twą twarz :D Jeśli to nic nie daje, to programik tak jak wyżej Gamebooster 3, lub Gboost (ten 2 lepszy, bo przy nagrywaniu daje więcej).

Proszę napisz na PW, czy to coś dało. Jak nie, to pokminimy jeszcze coś.

Żartujesz? Przecież wystarczy zainstalować kilka programików i już jest git.

Przydziel więcej ram do mc, ogarnij CCleaner, aktualizuj jave, powyłaczaj wszystkie programy typu gg, jeśli grasz na piracie to zakup premium, zżera mniej ramu.

Opublikowano

Wszystko co mi tu napisaliście jest zrobione. I właśnie w tym problem, że to nic nie robi.

Optifine

Najnowsza Java

CCleaner

Aktualizacja LWJGL

Opublikowano

A masz laptopa podłączonego do ładowarki? Bo ja mam taki program Power4Gear i jak nie mam włączonego do ładowarki to zawsze wszystko gorzej chodzi.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

To nie jest bardzo nowy laptop. Ma 1 rok.

I dziwne jest to, że wtedy miałem 70-130fpsów - ZAWSZE

Od pewno czasu spadły mi tak do 20.

Tak, laptop jest podłączony do ładowarki.

Opublikowano

Laptop ma dwie karty graficzne , zintegrowaną i tą twoją , zobacz może jest włączona ta zintegrowana. Bo minecraft może korzystać właśnie z tej złej.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Na wersji 1.5 fps lecąw dół masz opisane tam :)http://craftsite.pl/minecraft-1-5-fps-leca-w-dol/11231

cytat:

Spora ilość graczy zetknęła się z problemem ogromnego spadku FPS w grze. Minecraft zaczyna „klatkować” i granie jest niemożliwe. Nie ma na to prostej rady, zwykle zaleca się zainstalowanie Optifine, ale przede wszystkim powinno zaktualizować się biblioteki, na jakich opiera się Minecraft, inaczej nie uzyskamy oczekiwanego efektu.

Główną przyczyną spadku komfortu rozgrywki są stare biblioteki, które są wgrywane po każdej aktualizacji gry. Mojang planuje podmienić je na nowe przy wydawaniu Minecraft 1.6. Przez ten czas sami musimy o to zadbać i podmienić kilka plików

Opublikowano

Laptop z lepszymi parametrami niż PC nigdy nie będzie i tak miał lepszej wydajności niż stary dobry PC.

//nieregulaminowa sygnatura - zew. link

//BR3ND

Opublikowano

Nie mam zamiaru uzyskiwać świetnego efektu.

70-80fpsów w zupełności by wystarczyło.

Zawsze miałem 150, od pewnego czasu mi spadło :/

Kiedyś:

mapa - 150+ fps

płaska mapa - 700+ fps

Teraz:

mapa - 15-20 fps

płaska mapa - 230-300fps

Co się stało? :/

Opublikowano

Ja mam takiego samego PC jak ty lapka tylko ja mam procka intel core 2duo i ramu 2GB :)

mapa:

55-90fps

płaska mapa:

74-120

Bo ROWER to moje życie ! <3

Opublikowano

Ja mam takiego samego PC jak ty lapka tylko ja mam procka intel core 2duo i ramu 2GB :)

mapa:

55-90fps

płaska mapa:

74-120

Właśnie chodzi o to, że ja kiedyś miałem tak jak ty i jeszcze lepiej.

A teraz..

Napisałem wyżej bibloteki są zdupione naprawią to na 1.6 looknij na wyżej post ;)

Dobra, się poczeka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...