Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ME 2

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak kupić umiejętności w Mass Effect 2?

I drugie pytanie - gram trochę żołnierzem ale wydaje mi się że trochę ssie. Wydaje mi się że adept lepszy. Jaką klasę polecacie?

Dobra będę grał żołnierzem. Ale jak mu kupić zablokowane moce?

Opublikowano

Każda klasa ma swoje plusy i minusy. Żołnierz jest taką typową postacią do zabijania wszystkim co popadnie. Ale przez to cooldowny na skile ma najdłuższe od reszty.

Co do umiejętności... Jak wykonujesz misje, otrzymujesz punkty doświadczenia, od 5 do 20 LVL'a co misje będziesz miał LVL, jeśli importowałeś save z ME1. Co LVL wydajesz te punkty na umiejętności.

Co do klas. Ja polecam każdą zagrać, ale najbardziej rozchwytywany był przez większość graczy, a najmniej był inżynier. Każda klasa jak wspomniałem, w ME2 ma swoje plusy i minusy. Inżynier ma bonus, do ulepszeń na Normandii które są o wiele tańsze.

Opublikowano

Każda klasa ma swoje plusy i minusy. Żołnierz jest taką typową postacią do zabijania wszystkim co popadnie. Ale przez to cooldowny na skile ma najdłuższe od reszty.

Co do umiejętności... Jak wykonujesz misje, otrzymujesz punkty doświadczenia, od 5 do 20 LVL'a co misje będziesz miał LVL, jeśli importowałeś save z ME1. Co LVL wydajesz te punkty na umiejętności.

Co do klas. Ja polecam każdą zagrać, ale najbardziej rozchwytywany był przez większość graczy, a najmniej był inżynier. Każda klasa jak wspomniałem, w ME2 ma swoje plusy i minusy. Inżynier ma bonus, do ulepszeń na Normandii które są o wiele tańsze.

Mam już 5 punktów ale dalej nie wiem jak ulepszyć te szare umiejętności bo są zablokowane. Nie mam zamiaru dawać w to co mi niepotrzebne a te najlepsze mam zablokowane.

Opublikowano

Żeby odblokować niektóre moce trzeba wykupić 2 poziom umiejętności nad nimi.

Przykładowo masz

Warp

biotic charge

I żeby odblokować biotic charge (szare) musisz wykupić 2 poziomy warp :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Żeby odblokować niektóre moce trzeba wykupić 2 poziom umiejętności nad nimi.

Przykładowo masz

Warp

biotic charge

I żeby odblokować biotic charge (szare) musisz wykupić 2 poziomy warp :)

To ma sens... Spróbuję bo rąbanie w wojowników krwawej hordy z karabinu godzinę to strata amunicji.

Przy okazji jak wyłączyć polski dubbing bo jak to słyszę to mam odruchy wymiotne.

Opublikowano

To ma sens... Spróbuję bo rąbanie w wojowników krwawej hordy z karabinu godzinę to strata amunicji.

Przy okazji jak wyłączyć polski dubbing bo jak to słyszę to mam odruchy wymiotne.

Zainstaluj najnowszego patcha.

W katalogu data(w folderze z grą)otwieramy plik sku.ini i dwie wartości POL zmieniamy na INT (pamiętając o wielkich literach).

Zapisujemy zmiany.

Wchodzimy do katalogu CookedPC znajdującego się w katalogu BioGame Odnajdujemy plik BIOGame_POL.tlk i zmieniamy mu nazwę na BIOGame_INT.tlk ( to samo robimy z dlc tylko pliki z roszerzeniem tlk)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Zainstaluj najnowszego patcha.

W katalogu data(w folderze z grą)otwieramy plik sku.ini i dwie wartości POL zmieniamy na INT (pamiętając o wielkich literach).

Zapisujemy zmiany.

Wchodzimy do katalogu CookedPC znajdującego się w katalogu BioGame Odnajdujemy plik BIOGame_POL.tlk i zmieniamy mu nazwę na BIOGame_INT.tlk ( to samo robimy z dlc tylko pliki z roszerzeniem tlk)

Dzięki. To zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...