Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z połączeniem się z Teamspeak 3

MmV

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam,

Mam problem z teamspeak 3, a mianowicie, nie moge połączyć się z żadnym serwerem. A kiedy próbuję to wyskakuje coś takiego:

Connection to server lost
<19:43:36> Trying to resolve hostname elitets3.pl
<19:43:37> Trying to connect to server on elitets3.pl
<19:43:43> Failed to connect to server

Kiedy uda mi sie połączyć z serwerem, jestem na nim około 1 minutę, ponieważ potem odrazu zaczyna pojawiać się coś takiego. Myślę, że to może być wina routera, ponieważ ten błąd wyskakuje mi na 3 moich komputerach. Mam nadzieję, że mi doradzicie co mam z tym zrobić.

Opublikowano

A więc spróbuj tak jak ja teraz to mówie:

Wejdź Panel sterowania\Wygląd i personalizacja Opcje Folderów Odtworzy Ci sie małe okienko wejdz w zakładkę "widok" a w nim musisz zaznaczyć opcje "Pokaż ukryte Pliki, foldery i dyski" i zastosuj i ok.

Teraz wejdź w "C:\Users\Patryk\AppData\Roaming" - Tam gdzie pisze "Patryk" to wpisz swoją nazwe profilu. Jak juz wejdziesz to usuń cały folder "TS3Client" ( ale przy usuwaniu wyłącz program Team Speak 3 jak usuniesz to włącz ts'a i wejdź na jakiś serwer.

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC!

╮(︿)╭

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Piszę tutaj ale nie wiem czy dobrze w razie czego przekierujcie mnie gdzie indziej jestem tu nowy

Mam problem z połączeniem się z TS3 a dokładniej mój problem polega na tym że z własnego domu nie mogę się połączyć z własnym serverem który stoi jako stacjonarka obok mojego regularnego kompa. na pewno nie jest to problem z Firewall ani antywirus ponieważ jak zabiorę kompa do pracy i stamtąd próbuje się połączyć to wszystko działa elegancko. Pojawił się ten problem po zmianie routera bo stary już nie ogarniał łącza. Niby wszystko jest ustawione tak jak powinno być bo z każdego miejsca na ziemi ludzie się łączą tylko ja nie mogę z domu. Porty oczywiście są przekierowane na tę stacjonarkę z serwerem firewall na routerze i kompie jest wyłączony, antywirusa instalowałem i usuwałem bez zmian, postawienie serwera od nowa także nie pomogło. Sądzę ze to jest wina routera ale nie mam już pomysłu co może być źle zrobione

Proszę o pomoc i Pozdrawiem

Opublikowano

Witam

Piszę tutaj ale nie wiem czy dobrze w razie czego przekierujcie mnie gdzie indziej jestem tu nowy

Mam problem z połączeniem się z TS3 a dokładniej mój problem polega na tym że z własnego domu nie mogę się połączyć z własnym serverem który stoi jako stacjonarka obok mojego regularnego kompa. na pewno nie jest to problem z Firewall ani antywirus ponieważ jak zabiorę kompa do pracy i stamtąd próbuje się połączyć to wszystko działa elegancko. Pojawił się ten problem po zmianie routera bo stary już nie ogarniał łącza. Niby wszystko jest ustawione tak jak powinno być bo z każdego miejsca na ziemi ludzie się łączą tylko ja nie mogę z domu. Porty oczywiście są przekierowane na tę stacjonarkę z serwerem firewall na routerze i kompie jest wyłączony, antywirusa instalowałem i usuwałem bez zmian, postawienie serwera od nowa także nie pomogło. Sądzę ze to jest wina routera ale nie mam już pomysłu co może być źle zrobione

Proszę o pomoc i Pozdrawiem

Odkop roku : 

nagroda : złota łopata

~~~~~~~

Mam problem z połączeniem się z TS3 a dokładniej mój problem polega na tym że z własnego domu nie mogę się połączyć z własnym serverem który stoi jako stacjonarka obok mojego regularnego kompa. na pewno nie jest to problem z Firewall ani antywirus ponieważ jak zabiorę kompa do pracy i stamtąd próbuje się połączyć to wszystko działa elegancko. Pojawił się ten problem po zmianie routera bo stary już nie ogarniał łącza. Niby wszystko jest ustawione tak jak powinno być bo z każdego miejsca na ziemi ludzie się łączą tylko ja nie mogę z domu. Porty oczywiście są przekierowane na tę stacjonarkę z serwerem firewall na routerze i kompie jest wyłączony, antywirusa instalowałem i usuwałem bez zmian, postawienie serwera od nowa także nie pomogło. Sądzę ze to jest wina routera ale nie mam już pomysłu co może być źle zrobione

1) Przypisałeś do stacjonarki adres wewnętrzny? 192.168.x.x?

2) Jaka dystrubucja ?

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zastosowanie dla developerów

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

https://console.cloud.google.com/cloudshell

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

Tak jest przypisany na stałe 192.198.1.104 a jeżeli chodzi o router to Sisco Linksys 2700 smart wifi 600 (i podejrzewam że problem jest z tym "Smart") a jezeli chodzi o internet to Vectra i zaznaczam że nie działa tylko w domu po sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...