Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor-AM3

mitrix169

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedługo kupuje procesor pod socket AM3 i zastanawiam się nad AMD Athlon II x4 640 i AMD Phenom II X4 955 BE, ale ten phenom jest o 100zł droższy i czy jeśli go kupię to odczuję dużą różnicę w graniu w BF'a 3 ??? Moja karta to Gigabyte Radeon HD6670 2gb DDR3(proszę mi nie pisać, że do zmiany, ponieważ dopiero na nią zmieniłem).

Opublikowano

@2UP

PSU: Akyga 450W (będę zmieniał przed wymianą procka zasilacz na Fortron 450W)

RAM: Patriot 4GB 1333Mhz

MOBO: MSI 760GM-P21 (FX)

Obecne CPU: AMD Athlon II x2 270 3,4Ghz

GPU: Gigabyte Radeon HD6670 2GB DDR3

Odpowiedzcie na to pytanie jak duża różnica jest pomiędzy tymi prockami, a i jak już może zdecyduję się na phenoma to czy na boxowym chłodzeniu i na tym MOBO mógłbym podkręcić do 3,6Ghz bez podnoszenia napięcia?

Opublikowano

Podkręcisz ale te 400 mhz mało Ci da w grach. Możesz kupić tego proca ale w niedługim czasie szykuj się do zmiany płyty głównej i zakupu chłodzenia. Jaki fortron 450W?

Opublikowano

Nie bierz tego fortona, bo za słaby do o/c tego Phenoma.

Mobo jakąś porządną pokroju ga-970-ud3 musisz mieć i chłodzenie co najmniej Fortis Pro

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Poza tym wymiana pod to GPU nie ma najmniejszego sensu. Dużej różnicy w wydajności nie uświadczysz.

Powinieneś dozbierać i kupić coś raz, a porządnie. Jak na raty, to najpierw zasilacz, w promocji są teraz Thermaltake SE Modular 530w za 200zł. Wystarczy do O/C i GPU pokroju 7850, w przyszłości lepszej, mniej prądożernej jak na swoje możliwości.

Opublikowano

co najmniej Fortis Pro

Chyba Fera Pro ;p

Podkręć tego Athlona ile się będzie dało, kup sobie grafikę najpierw np. HD7770 nowa lub używana (zależy ile chcesz wydać) i zasilacz Corsair VS 450W. Potem masz opcje kupna używanej mobo na B75 lub nawet H61 i kupno jakiegoś używanego i5. Wyniesie Cie nieco więcej lub tyle samo co Phenom z chłodzeniem i lepszym mobo a wydajność nawet nieporównywalnie większa

Opublikowano

Nie bierz tego fortona, bo za słaby do o/c tego Phenoma.

Mobo jakąś porządną pokroju ga-970-ud3 musisz mieć i chłodzenie co najmniej Fortis Pro

to jaki zasilacz na allegro za 100zł ?

Opublikowano

Dołóż 40 zł i kup Corsaira VS 450W, mocny nowy zasilacz uciągnie nawet OC. Rozważ też to co Ci napisałem wyżej

Opublikowano

Dołóż 40 zł i kup Corsaira VS 450W, mocny nowy zasilacz uciągnie nawet OC. Rozważ też to co Ci napisałem wyżej

Może być używany ten corsair na allegro? I jak już wymienię ten zasilacz i procesor i podkręcę do 3,6Ghz to pogram w BF3 na LOW i 1920x1080 ?

Opublikowano

Być może pograsz jednak grafika strasznie słaba. Po jej wymianie i OC procka raczej coś zdziałasz choć nie będzie to mega komfortowa gra

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...