Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziura pod śniegiem!

TheMarexPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chciałem zrobić małą pułapkę na serwerze, chodzi mi o to żeby pod śniegiem była dziura do której da się wpaść

Schemat: ----------

=======

=======

= to jest pusta przestrzeń

- to jest śnieg

Zrobiłem tak lecz jak wchodzi się na śnieg nie spada się na dół ;(

Pomoże ktoś ; ( ?

Opublikowano

Jak się wejdzie w snieg to nie spada ... Lepiej użyj paru pistonów i z piasku zrób bo piasek spada na dół :p

Poszukaj na youtube . ;)

"Panie proszę już wystarczy nie wystawiaj mnie na próby nie zniosę , nie mam tarczy nie doprowadź mnie do zguby ten człowiek cały czas walczy w sobie z demonami" KaeN

Bywalec
Opublikowano

Niestety jest to bug, że przez takie rzeczy się nie przelatuje. Polecam tak jak @up zrobić pułapkę z piaskiem i płytką naciskową.

5jJNSGS.png

Opublikowano

@up

Spada, na niektórych serwerach da się, że spada np. u SKKF'a.

Sam szukam takiej możliwości, gdyż chcę robić pułapki.

Nom, dokładnie da się bo na takim serwie PvP się spadało. Tylko to było na 1.4.7 nie wiem czy na 1.5 zablokowali to czy co ; ( ?

Opublikowano

Jak masz na serwerze plugin, nie wiem jak sie nazywa, ale taki z siekierka co się zaznacza zaznacz tak klocek nad powierzchnia np. ze szkła potem drugi, tak zeby byl niby prostokat np. Zaznaczasz siekierka i //set 78

Opublikowano

Czyli pewnie jakiś autorski plugin jak u skkf'a.

Jeffrey robił to specjalnie dla Kwadratowej Masakry.

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Opublikowano

To jest banalne do zrobienia -.-' trzeba miec tylko dostep do world edit .. Jak nasypie np. snieg wtedy zaznaczamy 2 warstwy pod sniegiemi gotowe..

x2n.png

Opublikowano

@up2

Drago, 2 warstwy pod śniegiem ? Opisz dokładniej, po jak zaznaczasz i dajesz copy i paste, to nadal się nie spada przez to.

Ale mam dla was pomysł, wystarczy ściągnać mapę skkf'a z tym spawnem netherowym, i skopiować sobie ten śnieg z ziemią i pułapka gotowa !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...