Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nooobem jestem ^^

Gość Polandqwe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Jestem nowy w swiecie nostale

Dopiero mam 26 lucznika i mam pytanie.

Oco sie rozchodzi z tymi u5-7+7 np.

Bo pisza o tym ciagle a ja nadal nie wiem o co im chodzi.

A i jeszcze jedno.

Jak moge na tym lvl szybko zarobic bo te piora aniola to na tym lvl nie da sie zlocic.

Prosze o pomoc ;D

Blagam nie wysmiewajcie mnie !

Opublikowano

Nie ma problemu. z tymi u6-7 _7 tzn . Ze jak piszę '' u '' to znaczy unikanlność u1- Podstawowy u2- dobry u3- Wysokiej Jakości u4- Doskonaly u5- Wiekowy u6- Tajemniczy u7-Legendarny.

a +7 to znaczy, że plus ulepszenia +7. Czyli np: Sell zbroja u5+5 , czyli wiekowa +5 czyli nawet dobra.

Jeżeli chodzi o zarobek, na 26 lv, możesz na 36 lv zrobić sp . Czyli Karte Sp Łucznika- Myśliwy.

Następnie możesz robić piczęcie matki cuby, bd potrzebował do tego Kamienia Rajdu. I matsów potrzebnych. Jak coś to pytaj.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

To u5-7 oznacza; unikalnosc piąta (wiekowy) lub szosta(tajemniczy)/siodma(legendarny, najlepsza) i plus broni na poziomie 7. Unikalnosc (w skrocie 'u') mozna zwiekszyc u teodora tipa(?h, nie polecam na Twoim levelu ryzykowac, bo nie zawsze sie udaje. Plus broni u Teomana Topa, tam juz do +4/5 ulepsza sie bron, a na wyzsze (do +10) za pomoca zwoi ochrony wyposazenia. Na +5 rzadko kiedy pali bron, ale rowniez nie ma po co ulepszac na Twoim levelu. Po reszte odsylam tutaj:

http://board.nostale.pl/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board57-poradniki/board155-gra/2444-ulepszanie-wyposa%C5%BCenia-hazadrowanie-sumowanie-res%C3%B3w-plusowanie-bi%C5%BCuteria/

Co do drugiego; dropiac mandragory, welne, zielone odlamki. Potem mozna je sprzedac na nb. Odsylam do poradnika:

http://www.mpcforum.pl/topic/737612-tut-zarobek-nostale-pl/#entry5345203

Mam nadzieje ze pomoglem ;)

Pomogłem? Daj LIKE. :D

Opublikowano

sluchajcie.

Z kad ludzie maja te dywany-krzakogony-balwany itp.?

A i czy bym mogl prosic o wasze nicki w grach i na jakis serverach gracie to zeby czasami w grze i pomogliscie ?

A i czy zrobic sp1 na lvl 36 jest trudno czy latwo i jakie przedmioty potrzeba mi zbierac?

Opublikowano

@up

Dywany z NosMall'u albo z NosBazaru. To samo z krzakami. Bałwan jest w NosBazarze za 100k nawet. Był on do zdobycia na evencie Bożonarodzeniowym.

Nicków lepiej nie podawać - to jest forum o hackach, GameForge może łatwo banować z powodu tego forum.

SP jest łatwo zrobić. Po prostu załatw sobie mobki i znajdź poradnik na pierwsze SP(mapy z CP).

@topic

U - unikalność, a więc unikalność poziomu piątego. Unikalność możesz zwiększyć u Teodora Topp, lecz item może zostać także spalony, bądź jego unikalność może spaść. Sprawdzić ją możesz klikając PPM na item. +7 to ulepszenie, które można robić u Teomana Topp.

Zarabianie - tu mam parę sposobów:

1. Latasz po spotach z groszkami i podnosisz groszki, po czym sprzedajesz je u NPC za 50 gold sztuka.

2. Dropisz z lisów ogony itp. Czyli sprzedajesz itemki, które Ci wypadną z mobów.

3. Sprzedajesz potki z CP 26 ;)

4. Zarabiasz kupując itemki za niższą cenę i sprzedajesz drożej.

Jest wiele sposobów na zarabianie ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja gram na serverze Avalon, pisz na nick Dzbach:3 . Bd pomagał ( ; .Te krzakogony itp to napisał @UP. Cp na sp1 nie jest trudne (:

1380739777-U870849.png

Opublikowano

Dobrze to co chcialem to sie dowiedzialem ;d

Ej a jakies moze podpowiedzi dacie co do dalszej gry?

Opublikowano

To po 1 , to olewaj debili z 80 lv + zazwyczaj to są zadumane w Sb idioci [; . Nie proś o nic bo Cie wyśmieją.. No i graj po swojemu, najlepiej szukaj przyjaciół od początku gry.

1380739777-U870849.png

Opublikowano

Dobrze to co chcialem to sie dowiedzialem ;d

Ej a jakies moze podpowiedzi dacie co do dalszej gry?

Czerp radość z gry. Nie zagaduj do wysokich poziomów, będą się nabijać. Exp na misjach, ponieważ są proste. Szukaj osób, które Ci pomogą w misjach(najlepiej te same poziomy, ponieważ obydwoje możecie zrobić misję i nie stracicie czasu). Drop dużo itemków. Nie hackuj na tartaku na swojej głównej postaci.

Ta gra nie jest trudna do ogarnięcia ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nicków lepiej nie podawać - to jest forum o hackach, GameForge może łatwo banować z powodu tego forum.

I co z tego, że o hackach? nic ci zrobić nie moge wiec nie pierdziel

@top

Teraz możesz zarobic na evencie wielkanocnym

na s3 magiczne jajka po 3k, czerwone 8-10

wiec idzie zarobić

Powodzenia.

Jak coś napisz w grze Okari Lub na 2ga postać -Okari-

3kk? Kolego coś ci sie pomyliło ;d

Miało być k:P dzieki

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

I co z tego, że o hackach? nic ci zrobić nie moge wiec nie pierdziel

@top

Teraz możesz zarobic na evencie wielkanocnym

na s3 magiczne jajka po 3kk, czerwone 8-10

wiec idzie zarobić

Powodzenia.

Jak coś napisz w grze Okari Lub na 2ga postać -Okari-

3kk? Kolego coś ci sie pomyliło ;d

@Top.

Z nosmarketu / nosbazaru

H3ahenm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...