Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy podoba się wam pomysł na taki serwer?

dankrok

WOM  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba ci si? pomys? na tego typu serwer?

2. 2. Czy zagra?by? na tego typu serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako iż jestem wielkim fanem gry MMORPG chyba najbardziej znanej na świecie World of Warcraft wpadłem na pomysł aby połączyć tą piękną grę-fabułę gry z Minecraftem :). Będzie spawn na którym będziesz mógł wybrać swoją frakcje jak i rasę. Mapa będzie wielka bo będzie większość miast z tej kultowej gry, takie jak Durotar, Stormwind, Goldwill czy inne różne miasta,wsi :). Serwer byłby only Premium i na wszelki wypadek byłaby rekrutacja na serwer (żeby nie było nie potrzebnych trolli, dzieci i innych typu zarazków że tak powiem).

Jak wiadomo, taki serwer sam nie powstanie, więc jak ktoś jest zainteresowany może zostać technikiem serwera i strony, budowniczym i sponsorem :).

Poszukuję najbardziej sponsora bo bez pieniędzy serwer nie powstanie :(.

Chętni pisać na PW, lub gg: 33335032, skype: xjoshi lub steam: baran2525

Pozostawiam do waszej dyspozycji ankietę, pozdrawiam i cześć.

~ dankrok ~

pr02.jpg
Opublikowano

Pomysł na serwer jest w miarę, jednakże jeżeli sam na razie nie posiadasz funduszy, aby coś za sponsorować innym to nie zaczynaj. Serwer szybko padnie, jeżeli kasy będzie brak.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Pomysł sam w sobie nawet ,ale tematyka WoT to nie tutaj przynajmniej dla mnie i przyznam się ,że za nim nie przepadam. Nie masz kasy =nie rób . Teraz jest kryzys więc nikt kto nie ma za dużo kasy nie zasponsoruje.

Ale powodzenia.

PS.Nie rób chłamu non-premium ,bo banda cziterów wejdzie i nq. Możesz dać opłatę ,i na craftserve to sobie e-mailem załatwisz ,albo nawet bez :)

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Fundusze jak na pierwsze 3 miesiące są, tylko nie wiadomo co będzie dalej :/. Nie będę robił Non Premium, będzie to serwer Only Premium, będą podania na serwer (nie będziemy przyjmować jakiś trolli) i 5 zł sms na miesiąc-dwa za grę :). Nie tematyka WoT'a , a tematyka WoW'a (World of Warcraft). Była rozmowa z CraftServe i daje wam tu taki wers: "Jeżeli serwer będzie miał na początku dużo wejść, będziemy skłonni za sponsorować pański serwer. Jest to mało prawdopodobne że to się stanie, ale wszystko jest w pana rękach. Z poważaniem, Paweł W. z ekipy CraftServe."

pr02.jpg
Opublikowano

Fundusze znaleść bardzo łatwo.Wystarczy napisać na mpc w odpowiednim temacie. A co do pomysłu , jest super :) Nigdy czegoś takiego nie widziałem :) Ciekawe ile ważył by launcher , jak ma być takie epickie :)

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Fundusze jak na pierwsze 3 miesiące są, tylko nie wiadomo co będzie dalej :/. Nie będę robił Non Premium, będzie to serwer Only Premium, będą podania na serwer (nie będziemy przyjmować jakiś trolli) i 5 zł sms na miesiąc-dwa za grę :). Nie tematyka WoT'a , a tematyka WoW'a (World of Warcraft). Była rozmowa z CraftServe i daje wam tu taki wers: "Jeżeli serwer będzie miał na początku dużo wejść, będziemy skłonni za sponsorować pański serwer. Jest to mało prawdopodobne że to się stanie, ale wszystko jest w pana rękach. Z poważaniem, Paweł W. z ekipy CraftServe."

skoro fundusze na 3 miesiące sa to spokojnie poradzisz sobie ;D dodasz jakies premium do kupienia, a jesli nie bedzie to moze sie znajdzie kilku stałych graczy którzy chetnie stana sie sponsorami ;D

tak czy siak warto sprobowac jesli bedziesz mial jakies problemy z zalatwieniem platnosci zwiazanych z kontami premium czy cos zawsze mozesz odsprzedać serwer ;D

Bywalec
Opublikowano

Będziesz musiał mieć naprawdę ambicje aby za darmo;

• znaleźć technika który napisze autorskie pluginy,
  • budowniczych którzy wybudują takie miasta (a WoW jest przecież ogromny),
  • sponsora który bez niczego zapłaci za nawet w połowie nie zakończony serwer,
  • ludzi - którzy będą kupowali vipy aby zwróciły się pieniądze sponsorowi.

Szczerze, sam bym się aż tak dużego projektu nie podjął - no ale życzę powodzenia.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Minecraft to minecraft a nie wybieranie ras , frakcji ...

Niektórym może pomysł się podobać ale mi nie podchodzi

Minecraft ma swój styl ;*

"Panie proszę już wystarczy nie wystawiaj mnie na próby nie zniosę , nie mam tarczy nie doprowadź mnie do zguby ten człowiek cały czas walczy w sobie z demonami" KaeN

Opublikowano

Budowniczych mamy, technika mamy i jeszcze tylko sponsor. 30 budowniczych chyba wystarczy jak na razie.

Serwer NAJPRAWDOPODOBNIEJ wystartuję dopiero w wakacje, a dokładnie czerwiec/lipiec.

pr02.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...