Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] 5 kompletów eq: ikonki

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wredna,

Jeżeli robiłaś od razu s PS na .tga to nie wiadomo czemu tworzy sam od siebie tło do obrazka. Przerabiałem to już kilka razy. Dlatego ja osobiście robię w .png i w gimpie zmieniam na .tga i śmiga ładnie.

Opublikowano

Przezroczyste tło jest na 100%. Nie wiem dlaczego u was jest białe.

Zaraz sprawdzę i w razie czego edytuje ten, jak i główny post podając dobre pliki.

//Edit:

Faktycznie, nie rozumiem tego, zapisywałam na przezroczystości. Wieczorem wrócę do domu, to pogłówkuje nad tym.

użyj gimpa, PS jest problematyczny przy .tga ;c

Opublikowano

Wredna,

Jeżeli robiłaś od razu s PS na .tga to nie wiadomo czemu tworzy sam od siebie tło do obrazka. Przerabiałem to już kilka razy. Dlatego ja osobiście robię w .png i w gimpie zmieniam na .tga i śmiga ładnie.

Ok, spróbuje w tej sposób. Za około 2h, jak wróce do domu, dam poprawne pliki, zarówno png, jak i tga. Za zamieszanie przepraszam. Wcześniej używając kanału alfa w photoshopie i zapisując w tga nie dodawał mi tła.

Opublikowano

Ok, spróbuje w tej sposób. Za około 2h, jak wróce do domu, dam poprawne pliki, zarówno png, jak i tga. Za zamieszanie przepraszam. Wcześniej używając kanału alfa w photoshopie i zapisując w tga nie dodawał mi tła.

Zdarza się. To nie Twoja wina, także nie masz za co przepraszać ;d

@top

Wymyśliłem już w jaki sposób mogę spożytkować Kolekcję Adidas :D

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Zrobiłam tak, jak radziliście. Pliki zostały zapisane za pomocą programu GIMP. Nie powinno być już problemów z tłem.

Do głównego postu został dodany nowy dl, który zawiera plik rar, znajdziecie w nim pliki png, jak i tga.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Psd można otwierać poprzez gimpa, od razu tak zrobiłem i mi od razu śmigało :D chowałem to czego nie chcialem, 1 ikonkę klikałem takie fajne oczko, i zapisywałem do .tga w gimpie i śmigało :D

eschra.jpg

Immortal-Metin - Już niedługo :)

Zapraszam!

Opublikowano

Psd można otwierać poprzez gimpa, od razu tak zrobiłem i mi od razu śmigało :D chowałem to czego nie chcialem, 1 ikonkę klikałem takie fajne oczko, i zapisywałem do .tga w gimpie i śmigało :D

Teraz zostały dodane png, jak i tga wraz z psd, więc każdy może wybrać swój własny sposób ;-)

Opublikowano

@Wredna

Już działają (przynajmniej mi) poprawnie te w .tga, jak i .png. Także nie ma już najmniejszego problemu ;D

Tak w ogóle to biżuteria świetna :D Będę Ci wdzięczny 4ever ;DD

1377019234-U697852.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Większość ikon jest po prostu edytowanych z aktualnego globala. Z tego co tam widzę to Kozaki Glorii, ametystowy naszyjnik, kryształowe kolczyki i inne duperela. Efekt końcowy? Jest dobrze ale ja bym nie użyła, stawiam na tradycyjność.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Fajna praca i dość ciekawie wykonana.

Ale mam jedno "Ale", każdy z kompletów powinien mieć 2 kształty tarczy w tym samym kolorze, bo ludzie zazwyczaj robią tarcze:

- Pierwsza

% woj % ninja

- Druga

% szaman % sura

A tam w każdym komplecie jest tylko jedna tarcza szkoda :P

Ale i tak lajk, bo praca własna.

27yww1c.jpg

Opublikowano

Co jak co, ale Wredna zrobiłaś kawał dobrej roboty. Te ikony są genialne!

A co do zestawu Adidas, good idee - tak na 4fun'a. Dorób reebok'a i nike. :P

lk480_av1.png

Opublikowano

Fajna praca i dość ciekawie wykonana.

Ale mam jedno "Ale", każdy z kompletów powinien mieć 2 kształty tarczy w tym samym kolorze, bo ludzie zazwyczaj robią tarcze:

- Pierwsza

% woj % ninja

- Druga

% szaman % sura

A tam w każdym komplecie jest tylko jedna tarcza szkoda :P

Ale i tak lajk, bo praca własna.

Zawsze można użyć trochę wyobraźni i stworzyć te dwa komplety itemów na ten sam lvl, ale z różnymi bonami.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...