Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Oszustwo...

TigerXMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka kupilem konto bo stare sprzedalem i chcialem miec jakis zysk wiec widze bardzo fajne konto w cenie 100zl mysle dobre kupie sobie gadam z nim przez gg wszystko na razie ok dobra przelalem mu pieniadze i od tamtej pory nie odpisuje lecz napisalem do niego z innego gg i koles pisze ze oferta dalej aktualna... co w takiej sytuacji moge zrobic?

Opublikowano

Napisz do supportu, że koleś handluje kontem, najlepiej byś załatwił jego nick, i pokazał wszystkie screeny, które są na allegro. W tym wypadku, dostanie on perm bana za handel kontem.

A no, i mogłeś kupić przez allegro..

279981407253602336505.png
Opublikowano

Jeśli nie masz spisanej żadnej umowy i przelałeś pieniądze to już ich nie odzyskasz, możesz jedynie zgłosić sprawę na policje choć to ci nic nie da, powiedzą ci to samo co my teraz.

pryn246.png

Opublikowano

Ale kupujac przez ten portal jest to chyba "jakies" zabezpieczenie... Tak to ja moge sobie wystawic Iphone 5 za 500zl koles przeleje pieniadze i ja mu tego nei wysle bo nie zawarl ze mna umowy

Opublikowano

Krótka piłka:

Kupiłeś przez serwis? Zgłoś to do serwisu oraz na policję

Kupiłeś prywatnie? Nie odzyskasz nic :)

Odkrywca
Opublikowano

Napisz do mnie na gg . I wyślij linka z ogłoszeniem . Zobaczymy co się da zrobić

Opublikowano

Jesli znalazlem to ogloszenie na serwisie to znaczy ze kupilem przez serwis lecz z drugiej strony pieniadze przelalem prywatnie bo tam nie ma opcji przelania pieniedzy tak jak na allegro takze sam juz nie wiem teraz wiem ze zrobilem glupote Dobra kolega up wytlumaczyl mi co mam zrobic dzieki wszystkim ;) Zglosze sprawe na polcije mam jego wszystkie dane wiec nie powinno byc problemu

Opublikowano

Tablica.pl nie jest pośrednikiem tak jak Allegro. Jest jedynie portalem, na którym są zamieszczane ogłoszenia.

Tak więc serwis nie pomoże. Zawsze możesz zgłosić sprawę na policje, ale do 250zł jest to tylko wykroczenie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

No wlasnie a mi jakos specjalnie nie zalezy zeby siedzial dozywocie hah ^^ Chodzi mi tylko zeby mial nauczke na przyszlosc czyli zaplacil jakas grzywne i tyle.. Cwaniaczek wczesniej chcial za doladowania :P

Opublikowano

Nic nie zrobisz. Następnym razem polecam być bardziej odpowiedzialnym :)

-"Wa­ke up. And grow up. And li­ve. Be­cause li­fe is the per­fect thing. Hard but perfect."

Opublikowano

Napisz do supportu, że handluje kontem i dostanie perma, a Ty konta ani kasy nie odzyskasz, ponieważ nie kupywałeś przez allegro ani nie masz z nim żadnej umowy, więc można powiedzieć, że sam mu ją dałeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...