Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszukano mnie czy mu coś grozi ?

Wawrzu<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc dziś gościu pisał na wołaniu na serwie Onyks że sprzeda 400kk za doładowanie sm za 11zł.

napisałem do niego , myślałem ze jest spoko graczem wysłałem sms'a miałem pota za 400kk wystawionego , po doładowaniu sm ten gracz odeszedł. Pisałem mu na PW że pójdę z ojcem na Policję i wgl straszyłem go ale on powiedział że Policja mu nic nie zrobi i nawet się tym nie zainteresuje i wgl.

Czy moze mu cos grozić jak podam go na policję , znam jego nick.

Zdejmijcie mi tego warna , zauważcie że mam 1361622928-U485574.png - Plose ? <3 <3

Opublikowano

Nie ja to zrobiłem tylko mi to zrobili ... I pytam sie czy jak bym zgłosił na policję i znam jego nick to mu coś zrobią ?

Zdejmijcie mi tego warna , zauważcie że mam 1361622928-U485574.png - Plose ? <3 <3

Opublikowano

Ale znam jego nick więc mogą sprawdzić czy coś chyba ?

Opublikowano

Ale znam jego nick więc mogą sprawdzić czy coś chyba ?

Niby kto Ci sprawdzi?

Policja umorzy śledztwo w ciągu 1/2 dni,a Oni i tak nic nie zrobią.

Jak Ty zgłosisz to na support, to też Tobie nie pomogą.

Opublikowano

Mogę Cię niemal zapewnić, że Policja nic nie zrobi, gdyż jest to bardzo niska kwota. Kiepsko również ze stroną dowodową. Uważam, że nie ma sensu fatygować się na komisariat. Na przyszłość lepiej nie ufaj takim miłym "ogłoszeniom".

#don't care

Opublikowano

Moga, ale nic to nie da. Nic z tym nie zrobia. jakbys wyslal smsa za min. 250zl to wtedy moze policja cos by dala rade zrobic (ale male szanse i tak i tak).

od 400zl sprawy mają inny priorytet ale o 11 nie masz nawet co startować

Opublikowano

Ale przecież jest adres IP więc mogli by namierzyć go.

PS. Właśnie oszukał next osobę na 23zł.

Opublikowano

Ale przecież jest adres IP więc mogli by namierzyć go.

PS. Właśnie oszukał next osobę na 23zł.

Zapomnij, 23 zł i będą go scigać? -,-.

fs_pc.png

Opublikowano

Minimalna kwota to 250 zł mniejsza jak 250 zł to zwykłe wykroczenie więc nic mu nie zrobią.Żadnej umowy z nim nie podpisałeś,pisząc do supportu jescze Ty bana dostaniesz.Chcesz ścigać gościa za jakieś grosze?

EDIT:Takie sprawy od 250 nie od 400 wiem to dokładnie ;)

Moja twórczość:

FishBot:

http://www.speedyshare.com/p8S3X/FishBot.rar

Opublikowano

susn.jpgPo prostu cię ojebał i nic mu nie możesz zrobić.

Policja cię wyśmieje o 11zł :D A administracja Metin2 da ci bana bo to handel jest zabroniony :D

Jesteś w dupie

Minimalna kwota to 250 zł mniejsza jak 250 zł to zwykłe wykroczenie więc nic mu nie zrobią.Żadnej umowy z nim nie podpisałeś,pisząc do supportu jescze Ty bana dostaniesz.Chcesz ścigać gościa za jakieś grosze?

EDIT:Takie sprawy od 250 nie od 400 wiem to dokładnie ;)

Znajomemu 2 lata temu umorzyli sprawę po tym jak laptopa mu typ podpierdolił :D

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

jakie tutaj są downy ;_;

To jak pójde do sklepu i zapierdole przedmioty np: warte 240zł to nic nie zrobią bo niby wykroczenie zwykłe,a jak zapierdole za 251 zł to mnie będą gonić :D?

Na twoim miejscu bym poszedł na policje,nawet z Ojcem.

Miej wyjebane,wkońcu twoja kasa poszła się jebać.

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Opublikowano

Chłopie przestań :)

11złotych to naprawdę nie wiele.

Nie opłaca ci się nawet z tym na policje iść.

Dałeś się po prostu oszukać, nie zgłaszaj tego na support, bo dostaniesz bana.

Opublikowano

Gwoli ścisłości chciałam nadmienić, że akurat kwota 250 zł nie ma tu żadnego znaczenia, gdyż nie jest to kradzież. Jest to oszustwo - przestępstwo z k.k., więc niska kwota ma tu jeszcze większe znaczenie niż w przypadku wykroczeń.

jakie tutaj są downy ;_;

To jak pójde do sklepu i zapierdole przedmioty np: warte 240zł to nic nie zrobią bo niby wykroczenie zwykłe,a jak zapierdole za 251 zł to mnie będą gonić :D?

Za 240 będą Cię gonić (a przynajmniej powinni), bo jest to kradzież z kodeksu wykroczeń. To zupełnie inna sytuacja niż przedstawiona przez autora tematu.

@topic - Kasy już i tak nie odzyskasz. Myślę jednak, że można podkopać gościa do supportu mówiąc, że słyszałeś o jego praktykach i by sprawdzili jego poczynania. Może chociaż dostanie bana skoro to, co robi jest nielegalne z puntku widzenia regulaminu gry.

@down - Nie. Zmarnujesz tylko swój i ojca czas.

#don't care

Opublikowano

To mam iść czy nie ? i czy da to coś ?

Opublikowano

Idąc na policję musiałbym wydać 12złotych na bilet w 2 strony, więc dla mnie jest to nie opłacalne. Załóżmy, że w twojej sprawie policja zajmie się jakimś cudem tą sprawą to:

Po 1 stronie masz 11zł --------- Po drugiej stronie masz twój stracony czas na policji, ojca czas stracony na policji, historyjka o metinie i ośmieszające zgłoszenie za głupie 11zł.

A tak poza tym...grajcie ludzie sami. Dlaczego? No to zacznijmy od nowa:

1. Prawie zawsze oszukują.

2. Dałby Ci te 400kk kupując od Ciebie te poty czy co to tam było to na następny dzień dostałbyś bana za handel. Logi od razu byłyby podejrzane :).

3. Przemęczysz się 1 miesiąc i potem stoisz już nieźle w tej grze z eq +9 i kasą na inne wydatki.

No i punkt kulminacyjny: I tak policja nie zajmie się tą sprawą.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Nie idź człowieku na żadną policje , poprostu masz nauczke że nie powinno sie wierzyć ludziom na odległość , policja nic tu nie ździała bo zrobiłeś to na własną odpowiedzialność.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Nie idź gdyż realia są takie :

Pójdziesz/Zgłosisz na Policję kradzież 11zł.

Funkcjonariusze zapytają Cię w jaki sposób zostały skradzione i gdy dowiedzą się ,że przez grę + zrobiłeś to dobrowolnie wyśmieją Cię.

Prawda jest taka straciłeś 11zł lecz napisz do supportu gdyż ten gracz mógł oszukać więcej osób.

Opublikowano

Ziomeczku, jeżeli poszedłbyś na komisariat, to w moim przypadku dojechanie do komendy, wyniosloby wiecej niz 11zl na paliwo :P

Idz sie przespij, a 11zl to nie pieniadź !

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...