Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TreeN

TreeN

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie, że wydajny tylko przystosowany do innych rzeczy. Tu masz Mantre jako silnik renderujący, która jest używana w wielu produkcjach filmowych, do tego w Houdinim jest bardzo rozwiniete środowisko symulacji Flouid'sów i wszystkiego z tym związanego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
http://www.picshot.pl/pfiles/345626/treen_roads.png

wg mnie to jest twoja najlepsza praca :) Wiem, że padło pytanie w jakich programach pracujesz, ale czy pracę do której podałem link robiłeś w jednym programie? Jak tak, to jakim? Sam chciałbym zająć się grafiką 3d, ale trochę mnie to przeraża :D Nawet nie wiem jaki program wybrać... 

Opublikowano

Robiłem to w Vue, lecz ta praca to była chwilka(użyłem gotowego modelu samolotu i samochodu), wygenerowanie terenu i oteksturowanie nie zajmuje sporo czasu.

Aktualnie ćwiczę modelowanie(proceduralne?) w Houdinim, jest to taki mój wstęp do VFX. Aktualnie tak idzie:

Siatka połączeń modyfikatorów:
75qnlg.jpg

Efekt:

eqv15q.jpg

v0xd1n.jpg

Opublikowano

Troszkę nie wydaje Ci się - lewitują praktycznie ponieważ nie są połączone ani nie mają podpór - ale są bardzo dobrze zrobione, ile poly w na nich użyte?

5gubmKI.png

Opublikowano

Jeden schodek to jak dobrze pamietam ok. 300 poly, model w programie wazy tylko 33mb.

Schody nie maja podpor, poniewaz cwiczylem zastosowanie kilku modyfikatorow.

Aktualnie tworze projekt domino ukladajacego sie w napis(renderowane bedzie bez materialow, ustawieniami mantry i rendermana nie chce sie zajmowac w poczatkowej fazie wstepu do programu).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nauka nowego softu, do tego jednego z najtrudniejszych wymaga poznania dosłownie wszystkiego. Dziś zacząłem uczyć się renderowania w nim na silniku Mantra.

Po krótkiej nauce(dopiero 1 tutorial ;D ) wyrenderowałem takie coś:

xo764k.jpg

23gw6m.jpg

Wszystko jest na zasadzie robienia materiału, nie ma tu nakładanych tekstur itd.

Opublikowano

Prace ogólnie fajne ;-) Masz do tego zacięcie i umiejętności. Sięgasz po coraz to nowe rzeczy, rozwijasz się, a to bardzo dobrze. Jeśli mógłbym spytać - na jakim sprzęcie pracujesz?

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

Opublikowano

Aktualnie:

- AMD II x4 620 wykręcony do 3,5GHz

- GTX 460 1gb oc

- 8gb ramu ddr3(1333)

Do zabawy w 3D używam monitora 22" oraz TV 3D - jest na czym się pobawić ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powoli zagłębiam się w modelowanie, będę w tym poście wstawiał postępy z prac nad samolotem ;)

7iottm.jpg

9pmr85.jpg

4jprcd.jpg

Opublikowano

Będzie miał tekstury, w wersji finalnej planuję zrobić render krótkiej animacji ;)

Mam już zrobione silniki i detale na skrzydłach, zrobię dziś jeszcze kawałek i wstawię wieczorem zdjęcia. Porządki świąteczne, więc mało czasu dziś.

A więc wstawiam gotowy model, teraz zostały teksturki ;)

jefmz4.jpg

j4h2u7.jpgwqpyka.jpgw5k852.jpg

ff6ndi.jpg

Opublikowano

Skończyłem mój statek, tak się prezentuje:

TreeNship_exapqxp.png
TreeNship_exapqrq.png
TreeNship_exapqra.png

Teraz planuję zrobić robota bojowego, następnie zrobię zdjęcia z 3 stron mojej lampce, którą mam na biurku po czym ją wymodeluję ;)

Opublikowano

Super. Może nie jest jakoś bardzo napakowany szczegółami, ale wygląda ładnie. Już bez problemu można by go użyć do profesjonalnej animacji, o której pisałeś wcześniej. Szczególnie fajnie wyszły Ci silniki pod skrzydłami (pierwsza część obrazka) i poświata przy świecących elementach. To czekam teraz na robota, (i tu sobie myślę, czemu lampka po nim, skoro jest dużo łatwiejsza? :D Jak dla mnie, bo robota widzę bliżej jakby transformera, czy tych wielkich maszyn dla ludzi z Avatara chociażby).

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Opublikowano

Teraz coś prostszego robione bez poradników z mojej inicjatywy. Ogólnie modelowanie jest bardzo proste, ale trzeba mieć pomysł - macie jakieś szkice, tak jak widać na moich obrazkach to możecie podsyłać.

Opublikowano

3. Projekt robota bojowego, zostały tekstury ;)

x0e1u0.jpg

b55y6s.jpg

5ktgax.jpg

4. Projekt robota bojowego,Aktualnie ćwiczę modelowanie, więc  bardzo do tekstur się nie przykładam.

treen-robot-2.png

treen-robot-3.png

Opublikowano

Super, nawet się nie spodziewałem że tak dobrze Ci wyjdzie. Tylko te kółka u nóg mi jakoś nie pasują, mam uczucie jakby ten robot miał się zaraz przewrócić na brzuch :D 

W jakim programie to modelujesz? Bo widziałem, że dużo programów testowałeś i nie jestem pewny na którym się zatrzymałeś.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...