Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wszystkie przegrane bitwy

Gejj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema, wczoraj wieczorem zakupiłem tigera 2, moja pierwsza ósemka :> myśle sobie o jak bedzie super, a tutaj błąd, prawie każda bitwa przegrana, jak ktoś chce, to niech sobie sprawdzi moje win ratio na nim, na 19 walk wygranych mam aż 4.. i jak tu sie nie wkurwić i nie klnąć... to jakis błąd gry lub mm, że mi ciągle takie drużyny losuje?...

Opublikowano

Witam.

Też tak kiedyś miałem Tigerem II :) Koniecznie chciałem dostać to doświadczenie x3 za pierwszą wygrana i przegrałem 9 bitew pod rząd :) Może za bardzo chciałem wygrać?? Może miałem pecha.

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

Dużo zależy od drużyny, ale sam powinienneś robić tyle damage'u, ile masz HP. Wtedy możesz być pewny, że zrobiłeś swoje :)

A tak swoją drogą też czasami mam takie słabe dni i mi nie idzie :P

Później cały dzień zły chodzę :D

SigCustomBG.png
Opublikowano

Wracając do przegranych to ten MM raczej im sie zjeb** . Pzez ostatnie dni jak gram sobie nocki to mam nawet 12 pzegranych pod zad . Po mimo moich staraniach .

Opublikowano

Często gęsto tak jest jak się gra samemu na randomach, Dołącz do jakiegoś klanu porozmawiaj z bardziej doświadczonymi graczami i graj w plutonach najlepiej 3 osobowych , tali plutek dobrze zgrany jest w stanie rozwalić całego randoma .

Bez wątpienia też masz wtym udział że przegrywasz , mnie też na początku to dobijało , ale spróbuj wytłumaczyć to sobie tak " że oprócz ciebie jednego gra jeszcze 14 gamoni i sam tego nie wygrasz " ;)

Opublikowano

O wygranej lub przegranej bitwie w większości decyduje MM.

Czynniki na które ma on wpływ to:

1. Strzały za 0 (Raz za 0 trafiłem z E100 w tył M12 ze złota wynik gry był 2<14)

2. Podpalenia za pierwszym strzałem

3. Większy problem z trafieniem na artylerii i pojazdach mniej celnych

4. Trafienia w magazyn amunicji

5. W krytycznych sytuacjach nawet mają miejsce znikające strzały.

Czynniki te potrafią zafundować porażkę nawet najlepszej drużynie.

Statystyki i umiejętności gracze mają znaczenie jednak małe gdy MM zadecyduje że mamy przegrać.

Opublikowano

Ta najbardziej wkurzające są strzały bez uszkodzeń -.- to wszystkie jest na zasadzie szczęścia i dlatego że jest za dużo czołgów jak dla mnie w 1 bitwie ja staram się utrzymać 50 % wygranych bitew ale niekiedy to jest ciężkie ^^

Niestety gra ma jeszcze dużo przed sobą żeby stać się taką grą jak dużo graczy ją opisuje świetna!,zajebista! ... itd.

Czyli te punkty które leopard napisał trzeba poprawić zmienić bo na pewno tego nie usuną całkowicie ^^

Opublikowano

Tak, miałem 55 % win ratio i spadło mi do 49...po zakupie kt miałem na nim 1900 sredniego dmg i przez durne drużyny i pecha spadło mi do 900... tak są durne, cały skład jedzie sobie w 1 stronę a ja sam bronię druguiej, zeby nam bazy nie skapowali, z takim teamem sie nie da wygrać -.-

Opublikowano

Ale marudzicie, tyle gram w WoTa a jakoś mi się nie zdarzają za często strzały za zero? Czemu? Wystarczy zrozumieć mechanikę gry, wiedzieć gdzie strzelać a gdzie nie bo nawet jak przebijemy jedną warstwę pancerza to drugiej nie ruszymy :)

76561198001815076.png
Opublikowano

up ciekawe, że wz-131 ma kilka warstw pancerza, dzisiaj na ktku 2 razy trafiłem w niego, za każdym razem 0 dmg..

Opublikowano

up ciekawe, że wz-131 ma kilka warstw pancerza, dzisiaj na ktku 2 razy trafiłem w niego, za każdym razem 0 dmg..

W gąskę ? ;d

76561198001815076.png
Opublikowano

up a czy ja jeżdżę na pałe? jak widze, że cały skład z mojej druzny jedzie np lewą stroną mapki to ja nie widze sensu jechać z nimi, bo i tak nie dadzą mi zrobić dmg zwłaszcza, że kt do szybkich nie należy, to też zostaje i kampie wtedy z tej prawej strony, a jak sie nagle okazuje, że cały team przeciwnika właśnie prawą stroną pojechał to co ja zrobie, uciec i tak nie uciekne bo jaki sens uciekać 28km/h. dużo razy miałem przypadek ze np przy bazie kampi sobie jakiś isu i pilnuje bazy, ja dojade juz do capa przeciwnika a tam nagle isu pada i żaden szybszy czołg z mojej drużyny nie raczy ruszyć dupy, zeby przejechać ten kawałek i zdekapować..

Opublikowano

Ale marudzicie, tyle gram w WoTa a jakoś mi się nie zdarzają za często strzały za zero? Czemu? Wystarczy zrozumieć mechanikę gry, wiedzieć gdzie strzelać a gdzie nie bo nawet jak przebijemy jedną warstwę pancerza to drugiej nie ruszymy :)

Haha raz KT dingnął od strzału w wieże mojego t71, oprócz tego że jest to raczej niemożliwe wygraliśmy (tradycyjnie jak to przy wygranej) 15:3.

Gdy mm nie jest łaskawe i przegrywamy 3:15 to pada mi ammorack i jeszcze mnie ktoś podpala :) Mechaniki tej gry nie da się zrozumieć :P

Opublikowano

Jak dopiero kupujesz nowy czołg, to chyba normalne że na początku go nie ogarniasz:P Jeszcze trzeba dodać że czołg stockowy, a wtedy naprawde ciężko wygrywać.

Opublikowano

WoT to gra zręcznościowo-randomowa (patrz to co Leopard74 wypisał plus jeszcze z tuzin elementów), więc nie ma reguł na wygrywanie. Widywałem już serie faili granych w plutonie z winratio prawie 60% i dobrym skillem (ponad 1500) każdy gracz - i bywało 10 wpadek pod rząd, mimo spinania się maksymalnego i nawet niskich statystyk w teamach przeciwnych.

Bywa. Taki random, taka gra. Do tego algorytm losowania nie jest znormalizowany, więc czasem jeden team ma w większości strzały celne z penetracją i max dmg a drugi same rykoszety, missy, za zero itp atrakcje. Dodatkowo WG tak kręci mechaniką, że im bliżej średniej statystycznej w każdym zakresie - to wg nich lepiej i gra jest "zbalansowana". Szkoda słów.

Porady?

Zacisnąć zęby, zakląć, przerwać, przelogować się (nie tyle pomaga, co działa psychologicznie ;-p), zagrać skrajnie innymi tierami/typami czołgów, zagrać na testowym o ile jest czynny, zrobić parę pompek, otruć kota sąsiadowi, rąbnąć kilo marychy, wysadzić pobliską biedronkę... ops! chyba się zagalopowałem troszkę... ;-p

W każdym razie coś w tym rodzaju.

(Nie żeby pomagało zawsze - ale pozwala przeżyć i nie rozwalić klawki/myszy/kompa. ;-p)

Opublikowano

up a czy ja jeżdżę na pałe? jak widze, że cały skład z mojej druzny jedzie np lewą stroną mapki to ja nie widze sensu jechać z nimi, bo i tak nie dadzą mi zrobić dmg zwłaszcza, że kt do szybkich nie należy, to też zostaje i kampie wtedy z tej prawej strony, a jak sie nagle okazuje, że cały team przeciwnika właśnie prawą stroną pojechał to co ja zrobie, uciec i tak nie uciekne bo jaki sens uciekać 28km/h. dużo razy miałem przypadek ze np przy bazie kampi sobie jakiś isu i pilnuje bazy, ja dojade juz do capa przeciwnika a tam nagle isu pada i żaden szybszy czołg z mojej drużyny nie raczy ruszyć dupy, zeby przejechać ten kawałek i zdekapować..

No to nie twoja wina. Mnie też czasem tak wrzuca.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

To prawda. Teraz to nawet nie mogę zjebac takich typkow bo przez to bana na pisanie dostałem.. do 31 marca

Opublikowano

hmm. jeżeli drużyna leci na pałę to nic dziwnego ze przegrywasz, niewiem czy to twoja wina czy ich, bo żadnej z walk nie widziałem. Przyjmij jakąś dobrą pozycje, tak żeby bylo cie ledwo widać i strzelaj kogo zobaczysz, najlepiej po gąsienicach żeby nie pouciekali ;D

beznazwy1hud.png

Bo IsoreS jest tylko jeden!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...