Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie chłodzenie?

Vipper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam pytanie... jakie chłodzenie do karty graficznej GTX660 [podkręcana fabrycznie], do 100PLN :P

Oraz drugie to chłodzenie RAM Kingston HyperX 1600MHz 2x4GB [również do 100PLN]

Z góry dzięki za odpowiedź :P

Opublikowano

Żeś szrota kupił, od GTX660 dużo lepszy jest tańszy HD7850. Jeśli o chłodzenie chodzi to proponuję coś Accelero np. Twin Turbo

na RAM'y chłodzenia Ci nie trzeba

Opublikowano

Ta pamięć nie wymaga dodatkowego chłodzenia (i tak ma tą blaszkę od kingstona :p).

Do tego gówna też nie potrzeba dodatkowego, bo i tak ani tego nie podkręcisz ani nic. Chyba, że coś ci się zepsuło.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Żeś szrota kupił, od GTX660 dużo lepszy jest tańszy HD7850. Jeśli o chłodzenie chodzi to proponuję coś Accelero np. Twin Turbo

na RAM'y chłodzenia Ci nie trzeba

Jakim cudem dużo lepszy jest 7850 ? Jest gdzieś pomiędzy 7850 a 7870, Nvidie też są wydajne, ale aktualnie słabo opłacalne.

Opublikowano

Jakim cudem dużo lepszy jest 7850 ? Jest gdzieś pomiędzy 7850 a 7870, Nvidie też są wydajne, ale aktualnie słabo opłacalne.

Gdzieś pomiędzy ? ;d w Warheadzie 1 FPS różnicy (przy 35 fps), w grach 80+ FPS różnica 10 czyli i tak niezauważalna, a cena jaka ? jak za HD7870XT czyli kartę rywalizującą z GTX670 (który jest za cenę HD7970..)

Z dużo lepszy przesadziłem ale i tak nie opłaca się Nvdii brać

Opublikowano

Temat do zamknięcia :D

Na przetestowanie gostek ze sklepu gdzie kupowaliśmy podrzucił wiatraczek [Chieftec?] za 18 zł, i temperatura opadła o 10 stopni :D Okazało się, że przepływ powietrza był słaby w mojej obudowie, teraz jest ok :D A co do tego, że nVidia to to, że jestem jej fanboy'em :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...