Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polska vs San Marino

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mierzejewski, Grosicki, Glik -> kadra nie dla tych panów.

Pozytywy to całkiem niezła gra Milika i Teodorczyka, Lewy wreszcie ma *konkurencje* :).

Opublikowano

Kurcze , Lewy kapitan [What! lewy kapitan!! nie nigdy więcej], 2bramki ... z karnych ... a myślałem, że dłużej pociągnie tą serie 9miesięcy bez bramki ...

5:0 hmm...

Benchcker 10 - 5 Fornalik :D

5bramek, w tym 2 z karnych .. <lipa>

1373369406-U138092.png

Opublikowano

A Lewandowski podniecony bo ledwo co szczelił karnego i już HUUUUUUUUUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Jakby tak porównać z Hiszpanią to ten mecz to mógłby być wynik: -2/0 dla Hiszpani

svh03y.jpg

Opublikowano

Ten mecz to tragedia. Właśnie ukazuje poziom polskiej piłki. Pompuje się na prawdę duże pieniądze na orliki etc, a w kadrze nadal grają tacy zawodnicy jak Glik czy Wasyl. Nie wiem czym tu się podniecać, że 5:0. Hura wygraliśmy z murzami, pasterzami czy piekarzami. Jeżeli nie potrafimy podać dokładnie piłki na odległość 5 metrów, to lepiej jak najszybciej stracić szanse na awans, mniejsza kompromitacja. Lewandowski kolejny raz pokazuje, że 90% jego bramek wypracowują w Dortmundzie plecy. Wiem jest to napastnik, jest od strzelania goli, lecz w kadrze tego w ogóle nie robi. Owszem kolejny argument to fakt, że nie ma kto mu podawać, lecz jeżeli nie potrafi zrobić kilka brawurowych akcji z taką drużyną jaką jest San Marino, to nie wierzę w przyszłość tego piłkarza w tak wielkim klubie jak Manchester czy Bayern. Tyle ode mnie, hejty mogą być :)

ancNW3C.jpg
The blues <3

Opublikowano

Pozytywy to całkiem niezła gra Milika i Teodorczyka, Lewy wreszcie ma *konkurencje* :).

Milik nikt nie pokazał prócz jednego dobrego strzału w 1 połowie, ciągle grał gdzieś za plecami Lewego.

Ten mecz to tragedia. Właśnie ukazuje poziom polskiej piłki. Pompuje się na prawdę duże pieniądze na orliki etc, a w kadrze nadal grają tacy zawodnicy jak Glik czy Wasyl. Nie wiem czym tu się podniecać, że 5:0. Hura wygraliśmy z murzami, pasterzami czy piekarzami. Jeżeli nie potrafimy podać dokładnie piłki na odległość 5 metrów, to lepiej jak najszybciej stracić szanse na awans, mniejsza kompromitacja. Lewandowski kolejny raz pokazuje, że 90% jego bramek wypracowują w Dortmundzie plecy. Wiem jest to napastnik, jest od strzelania goli, lecz w kadrze tego w ogóle nie robi. Owszem kolejny argument to fakt, że nie ma kto mu podawać, lecz jeżeli nie potrafi zrobić kilka brawurowych akcji z taką drużyną jaką jest San Marino, to nie wierzę w przyszłość tego piłkarza w tak wielkim klubie jak Manchester czy Bayern. Tyle ode mnie, hejty mogą być :)

Lewy potrzebuje dobrej i ofensywnej pomocy jaka gra w Borussi gdzie dostaje dokładnie piłki do nogi lub z krótki sprintem do piłki. Dlatego też z klubie strzela tyle bramek, a w reprezentacji nie może nic trafić.

Opublikowano

Ja wiem? W pierwszej połowie nie stracił piłki, miał kilka udanych podań (zagranie piętką do Mierzejewskiego - pierwsza klasa). Widać, że ma umiejętności, moim zdaniem był za mało widoczny w polu karnym, operował jakby za lewym.

Opublikowano

Oczywiście by było 3:0 gdyby nie karne, Lewandowski ledwo co trafił pierwszego.

Pierwsza połowa dobra a druga już prawie tragiczna.

No przynajmniej Boruc się wykazał :P

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Jak byśmy przegrali to chociaż pośmiać by się można było. A tak to tylko udowodniliśmy jak bardzo do dupy jesteśmy...

Jedna akcja San Marino była bardziej emocjonująca niż te 5 bramek polaków...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Dla mnie kadra dla Lewandowskiego też nie powinna być. 2 bramki z karnego , ale mi halo ta pierwsza ledwo wpadła , miał kilka setek i ich nie wykorzystał więc , Pozdro.

Ja wiem? W pierwszej połowie nie stracił piłki, miał kilka udanych podań (zagranie piętką do Mierzejewskiego - pierwsza klasa). Widać, że ma umiejętności, moim zdaniem był za mało widoczny w polu karnym, operował jakby za lewym.

Oni grali z amatorami ... Mieli 2 zawodowców , którzy i tak grają w 5 lidze , więc sądze , że każdy dobrze by zagrał...

Opublikowano

ten mecz był gorszy niż sparing, bo z amatorami - zresztą co tu się podniecać i tak już po mistrzostwach dla nas - w ogóle chyba tylko w Polsce są oczekiwania z sufitu a później gorzkie żale jak to słabo wyszło... lepiej się nie nakręcać i tyle :)

Opublikowano

ten mecz był gorszy niż sparing, bo z amatorami - zresztą co tu się podniecać i tak już po mistrzostwach dla nas - w ogóle chyba tylko w Polsce są oczekiwania z sufitu a później gorzkie żale jak to słabo wyszło... lepiej się nie nakręcać i tyle :)

Szczerze? Nie liczyłem na to że przejdą eliminacje, ale zwiodłem się po tych dwóch meczach. Jak wiadomo San Marino to praktycznie jakby nasza Polska II/III Liga. W dwóch meczach nie pokazali nic...

Opublikowano

To powiedz mi, kto za Lewandowskiego? To nasz najlepszy zawodnik od dawna. Nie jakiś Sobota czy Saganowski, których kojarzą tylko Polacy ale towar, który jest ceniony za granicą. W tym meczu na małej przestrzeni radził sobie z 4 zawodnikami z każdej strony. Dlatego pytam - kto w takim razie za Lewandowskiego, aka prawie pewnego króla strzelców Bundesligi.

Co do meczu - zgodze się. Byliśmy tylko splotem indywidualności, oprócz pojedyńczych zagrań i bramki Teodorczyka nie było widać gry zespołowej.

Opublikowano

Ja pierdolę, ale wy się jaracie tym Lewandowski. Moim zdaniem mierny gracz, z takim Gotze i Reus`em to i Milik by napierdalał bramki. Lewego wypierdolić z kadry, bo gra tylko dlatego że jest sławny. Jest w kadrze nie za grę, tylko za nazwisko. Mecz beznadziejny, z San Marino 5-0? Beka. Ale i tak lepsze to niż 1-0 wymęczone kilka lat temu. Gdyby nie dobra dyspozycja Boruca, to by jeszcze większy wstyd był. Na szczęście nie poszedłem na mecz.

1351788161-U286260.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...